Home streaming preko PC-a na TV

poruka: 10
|
čitano: 1.942
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Home streaming preko PC-a na TV

Brijem da sam offtopic tako da ak postoji vec tema za to proslijedite mi link,hvala.

Uglavnom dali je moguce nekako igrati preko TV-a,tj. dali postoji neki program koji bi stream-o moj pc na tv.

Za keyboard i mouse nije problem jer kat ispod mi je dnevni boravak tako da lovi signal.

Imam gtx 1080 pa mi tako pise na nvidia geforce experience-u da imam podrsku za nvidia gamestream pa dali mogu s tim nekako.

Sto se tice internet brzine nije problem 50/10

Eto ako neko zna nek javi,btw telka je smart tv 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Home streaming preko PC-a na TV
Jel ima tv ugraden chromecast?
11 godina
JohnnyBlaze kaže...
Jel ima tv ugraden chromecast?

Frende ne znam sto je to ali eto ti ime modela telke UE50MU6172

14 godina
Upalis google chrome, odes na one tri tockice u gornjem desnom kutu i ima opcija emitiraj na TV (ako imas chromecast ugraden).
11 godina
Pozdrav,
Ovo je najsličnija tema koju sam našao, pa ću se nadovezati ovdje.

U sobi gdje se nalazi PC imam i TV sa spojenim Xiaomi 4K TV stick i želim da streamujem par igara na TV (Forza horizon 5, MK11 itd), dakle da se "izvalim" na krevet, gamepad u ruke i uživam.
PC i Mi Stick su spojeni na isti WiFi pa me interesuje kako to najbolje da uradim i da li Bluetooth gamepad da spojim na PC, ili Mi Stick i da li će uopšte biti igrivo?
Hvala

0 0 hvala 0
8 godina
Najbolja opcija obzirom da je u istoj sobi: hdmi iz pc na tv.

Alternativa koja zahtjeva malo znanja i konfiguracije: sunshine server na pc I moonlight klijent na tvu. S ovim se daju čuda raditi i radi dosta pristojno čak za 4k 60fps. Izvedivo je I 4k 144 al ne bi preporučio za racing igre jer može bit dosta artifekata ako je mreža loša. Idealno bi bilo da su i pc i tv spojeni na gbit lan.

Alternativa koja ne zahtjeva konfiguraciju: steam streaming.
11 godina
HDMI nije opcija, samo bežično.

Pokušao sam Steam link, uredno povezao, ali neće da pokrene crackovane igre 🤭
One kupljene može.
Ako znaš način pošalji PM
8 godina
Dodaj custom igru/aplikaciju u steam i trebalo bi raditi.
11 godina
Dodao, ali ne radi. Prepozna je i kad pokrenem stalno me vraća na "play", pritisnem taj play, kao učitava igru i opet me vrati na play. Beskonačan loop. Kada prekinem vezu igra se pokrene na pc normalno. Inače sve na PC radi normalno i preko steam link na TV rade normalno originalne igre. Ove druge neće.
Pokušaću sunshine i moonlight, možda i AMD link. Rezolucija mi nije problem, ionako je TV 1080p i 60Hz, naveo sam da je stick 4K da se zna koji je model, a neću igrati u 4K, nemam dovoljno jak pc za to.
Hvala u svakom slučaju.
11 godina
Uspjelo je sa Sunshine+moonlight.
Radi perfektno. Hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice