Digitalni prijemnik - problem sa signalom

poruka: 6
|
čitano: 23.153
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Digitalni prijemnik - problem sa signalom

pozdrav...

ovako imam problem mali...

doma imamo 3 tv-a, dva digitalna prijemnika, sva tri tv-a su spojena na jednu antenu...

oba prijemnika rade noramalno, ail imam problem da kada spojim prijemnik na jedan tv (tv u dnevnom boravku, normalno antenu i sve) i upalim ga ali nema slike, nego je slika sve nešto kao na običnom dok nije antena uštekana samo je u bojama...

probao sam drugi tv stavit na to mjesto i ponovno sve priključit i opet ista priča, a kada prijemnik spojim na drugi tv na drugom mjestu (soba, znači neki drugi tv sa drugim priključkom za antenu) ima sliku normalno i programi se normalno vide...

također na tom mjestu gdje  nema slike antetna dok se direktno ušteka u tv (znači bez prijmnika), sve je normalno i programi se vide...

sad po meni, ja bi reko da je problem u priključku antene možda dolje što ulazi u tv, jer čudno mi je da ako je od jedne antene na dva tv-a prijemnik radi a na trečem ne funkcionira...

sad dal je problem u priključku antene koji ulazi u tv ili je u čemu drugom problem neznam, pa ako tko ima koji savjet neka napiše da probam to riješit...

hvala unaprijed za čitanje i pomoć...

:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Digitalni prijemnik - problem sa signalom
hej, pozdrav,nisi nam napisao koji prijemnijk imaš, koju antenu, koje televizije, kako si ih štekao, jeli to sve ok.
I najvažnije, u kojoj si regiji, jesi li možda u regiji u kojoj još egzistira analogni signal, jer očito je ovo što si napisao da na mjestu gdje nemaš sliku sprijemnikm ( to u dnevnom boravku) kad uštekaš bez prijemnika i vidiš programe, to je očiti znak da tu još primaš analogni signal.
Ovako, malo nam opiši, imaš li spiterr za te tri televizije, kako ti kabel dolazi s antene, premalo je informacija da bih ti mogao pomoći. Jesi li imao upaljena sva tri tv-a u isto vrijeme. Moguće je da ako se splita signal da jednostavno nema jakosti iza tu treću tv.Ima masu stvari ali bez dužeg i pomniojeg opisa, ( poželjno i slika) ti se neće moći više pomoći.
15 godina

dva su tv-a samsungova, jedan je elit (mali za u kuhinju)...

za antenu neznam točno koja je (ako misliš na naziv) jer to je standard antena na krovu, u dnevnom je samsnungov tv, kao i u sobi...

jedan prijemnik je vivax adrugi je strong...

ušteko sam sve kak treba i opet mi na tv-u u dnevnom (isto samsung) nije radio, i kad sam stavio drugi samsungov tv na to mjesto opet nije radilo, kabel je mislim stavljen tak da se iz antene raspodijeli na tri kabela od kojih svaki ide u jedan tv (ako je točno tak jer neznam točno kak smo to sredili, davno smo to radili, tak da je valjda spliterr)...

u to vrijeme dok sam to spajao samo je radio tv u dnevnom ostala dva nisu bila priključena i opet nije bilo slike, čak ni sa mijenjanjem tv-a...

jutros u ponoć su nama ukinuli analogni signal sad nisam još danas probao uštakat na tv u dnevnom da vidim dal ima kakvih poboljšanja...

kakve slike bi ti trebale da vidiš da znam točno što slikat (tv, prijemnik, spliterr, slika dok uštekam prijemnik na tv u dnevnom ili nešto drugo)...

15 godina
neaktivan

Znači ovako, bilo koji prijemnik se spaja na način da ide scart kabel, jedna strana ide u televiziju, a drugi kraj scarta ide u prijemnik. Zatim, kabel od antene s krova ili već gdej ti stoji vani, više ne štekaš u televiziju jer se ukinuo analogni signal i to se sad ne spjaaa tako, već kabel od antene što si sve ove godine imao uštekan u televiziju sada spajaš na način da taj kabel od antene ide u prijemnik, vidjet ćeš trebalo bi ti pisati ant in, ili antena in, ili samo ant, već ćeš vidjeti. tada upališ prijemnik i tv, proskeniraš kanale i trebao bi dobiti digitalne programe. eto, u tome vjerpjatnmo griješiš-nema više štekanja kabela od antene u televiziju već u prijemnik.

znači imaš dva kabela, jedan je scart, jedan kraj ide u tv a drugi kraj ide u prijemnik. i drugi kabel je antenski što sam ti gore napisao, on ide prijemnik, a ne u tv. ajde javi, jel riješeno

15 godina

riješen problem...

problem je bio u priključku antene koji ide u tv (sada u prijemnik)...

danas sam kupio novi, spojio sa kablom i odmah sve radi...

hvala na odgovorima

ps - neboj se nisam tak smotan da neznam kud se šta šteka, i da ništ ne piše već bi ja to nekak skužio... ;)

15 godina
neaktivan

ajde, baš mi je drago da si riješio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 19:34 (mikica1).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice