Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.361.320
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
ZdravacVZ kaže...

Da, kombinacija je puno  :)

No, ja se još uvijek nadam optici u 2020., ali biti će zanimljivo pratiti situaciju...

Kod mene optika već 10 godina u opčinskom planu. I počelo kopanje ali za kanalizaciju.....

13 godina

Jel može netko u kratkim crtama opisati postupak flešanja firmwarea? kako se to uopće radi i na što treba paziti da se ne bricka uređaj?

imam ovaj mf286.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Naši su prihvatili sugestiju da bi optički kabeli mogli ići na postojećim stupovima (rasvjete i bakrenih vodova), pa bi to znatno pojeftinilo postavljanje. Iza nove godine raspisuju natječaj za radove.

Druga faza je "mikrokopanje" tamo di nema stupova, ali to neće tako skoro.

0 0 hvala 0
13 godina
darkborg kaže...

Jel može netko u kratkim crtama opisati postupak flešanja firmwarea? kako se to uopće radi i na što treba paziti da se ne bricka uređaj?

imam ovaj mf286.

Zaboravi flash novog FW na MF286 samo OTA update

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2019 11:14 (DDavorin).
16 godina
darkborg kaže...

imam ovaj mf286.

koliko vidim na mf 283+ može se preko nekog programa i držiš one dve tipke sastrane na routeru i onda prebaci fileove....no meni je bila opcija u samom routeru da mogu uploadat firmware i prihvatilo mi sve...tak da probaj searchat na youtubeu tam sam ja našao uputstva

battletag:MasnaKrvavic#2275
13 godina

A izgleda da ne može, bar ja ništa ne nalazim ovako na brzinu.

Jbg bila hitnoća pa sam uzeo njihov limitirano sranje od rutera bez ikakvog istraživanja a sad bi baš volio probati mijenjati band da vidim hoće biti kakve koristi jer mi je brzina s početnih 40/20 pala na 15/5.

Preporuka nekog rutera koji ima tu opciju a da ne košta kao suho zlato? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

postavio vanjsku antenu mjereno upravo sada, odašiljač na 1,5km

ruter 525 na 1800 mhz brzina https://beta.speedtest.net/result/8880751378.png

2100 mhz https://beta.speedtest.net/result/8880762425.png

te brzina bez antena na b818-260 http://pic.nperf.com/r/3229912045394880-Fj5TSvUC.png

i u slikama što kaže ltewatch 1800/2100

0 0 hvala 0
14 godina

Vec tjednima brzina je ocaj,ovo danas je cak i odlicno,predvecer mi varira oko 1,2 MBs,udaljen sam od repetitora 800 m zracne linije.

Jos mjesec dana i istice mi ugovor...ne trude se bas da me zadrze!

Koji k...c se dešava sa Teletinom?

Ne vjeruj ženi koja laže!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Meni su ponudili 10kn manji račun ako potpišem još dvije godine.
Neka hvala, kako je krenulo za godinu dana ću imati 2/1 brzinu.
Eventualno ću još probati uzeti bolji ruter i možda antene pa ak se situacija ne popravi na barem 30mbps down, otkazujem pretplatu.

Mislim nije sad da se žalim, u vrijeme kad sam uzeo pokućni mi je jedina alternativa bila 4mbps tako da sam im zahvalan što su ponudili nešto novo i bolje. Ali sada kada imam više opcija definitivno ne planiram opet potpisati nove dvije godina kad im je prethodne dvije kvaliteta samo opadala(na mojoj lokaciji).
13 godina
lord22 kaže...

postavio vanjsku antenu mjereno upravo sada, odašiljač na 1,5km

ruter 525 na 1800 mhz brzina https://beta.speedtest.net/result/8880751378.png

2100 mhz https://beta.speedtest.net/result/8880762425.png

te brzina bez antena na b818-260 http://pic.nperf.com/r/3229912045394880-Fj5TSvUC.png

i u slikama što kaže ltewatch 1800/2100

Ufff kod tebe je koma 1800 ,a bome i 2100 ti dosta opterečen signali super brzine preko speed testa relativne dva mjerenja unutar minute mogu biti velike razlike. da ti B525 podrzava 2CA 1800+2100 imao bi brzine kao i na 818. 818 kod tebe na Tele2 radi sa 1/30 svojih mogučnosti

13 godina
darkborg kaže...

A izgleda da ne može, bar ja ništa ne nalazim ovako na brzinu.

Jbg bila hitnoća pa sam uzeo njihov limitirano sranje od rutera bez ikakvog istraživanja a sad bi baš volio probati mijenjati band da vidim hoće biti kakve koristi jer mi je brzina s početnih 40/20 pala na 15/5.

Preporuka nekog rutera koji ima tu opciju a da ne košta kao suho zlato? 

Imam ti ja B525 cijena 1,2 grama suhog zlata. Ima opcije mijenjanja frekvencija

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2019 14:47 (DDavorin).
16 godina
koliko sam skuzio i ak sam dobro skuzio 800 mhz je za neka otvorena područja na primjer ne znam piškorevci ili babina greda itd, dok 1800 2100 2600 u većim gradovima stim da pojedini mhz su rezervirani za turiste sad ne znam koji je kod nas za turiste sa obzirom da u slavoniji nema turista, al kad si na moru bilo bi dobro znat koji izbjegavat
battletag:MasnaKrvavic#2275
10 godina

Znaci na mobu stoji oznak 4g+ Dok huawei b525 ja samo na 4g moze se promjenit sa lte wach b3 1800 na b1 2100 mhz kolko sam skuzio tj ruter nemoze povezat te frekvencije ?koji ruter bi to mogo preporuka

-
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
horihoro kaže...

Znaci na mobu stoji oznak 4g+ Dok huawei b525 ja samo na 4g moze se promjenit sa lte wach b3 1800 na b1 2100 mhz kolko sam skuzio tj ruter nemoze povezat te frekvencije ?koji ruter bi to mogo preporuka

Ovo se pitanje prožvakalo u ovoj temi barem nekoliko puta.

14 godina
Milka30 kaže...

Vec tjednima brzina je ocaj,ovo danas je cak i odlicno,predvecer mi varira oko 1,2 MBs,udaljen sam od repetitora 800 m zracne linije.

Jos mjesec dana i istice mi ugovor...ne trude se bas da me zadrze!

Koji k...c se dešava sa Teletinom?

ista stvar okolica Sveti Ivan Zelina, neznam gdje si ti, postavljao sam i antene vanjske ljudima, minimalna razlika, a download max 10mbit po danu, a navečer 5mbit, a signal je full oko 70db, isto tako upload ide uvijek do 40mbit, očito zagusenje odašiljača..

13 godina
horihoro kaže...

Gledaj pošto ti se neda listati i čitati 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2019 18:58 (DDavorin).
15 godina

Pozdrav,

Pitanjce. Kako točno forsirati 1800+2600 na B525s-23a?

ltewatch od opcija osim pojedinačnih frekvencija na popisu ima samo LTE-Advanced/band 44 i Automatic (koji šalta opet pojedine frekvencije). Sve tri frekvencije mi preko ltewatcha rade pojedinačno, jedino ne znam kako s tim alatom mogu prebaciti na 2CA 1800+2600 što bi router prema gornjoj tablici trebao moći?

13 godina
Grof-LZS kaže...

Pozdrav,

ltewatch od opcija osim pojedinačnih frekvencija na popisu ima samo LTE-Advanced/band 44 i Automatic (koji šalta opet pojedine frekvencije). Sve tri frekvencije mi preko ltewatcha rade pojedinačno, jedino ne znam kako s tim alatom mogu prebaciti na 2CA 1800+2600 što bi router prema gornjoj tablici trebao moći?

Skini  LTEInspecteur i njime ćeš zadati frekvencije

15 godina
DDavorin kaže...
Grof-LZS kaže...

Pozdrav,

Skini  LTEInspecteur i njime ćeš zadati frekvencije

Jesam, hvala. Podesih agregaciju i kakti radi, (ne pokazuje ničime da nije uspio: ltewatch prijavljuje LTE-Advanced), ali brzine su iste kao na single 1800 (koja je ujedno i najzagušenija). Single 2600 radi inače dobro (kao i 2100, samo je signal slabiji jer je čelija izgleda okrenuta od mene ili udaljenija). Po meni je trebao biti nekakav 1800+2600 znači bar nešto više od samog 2600, ali se to ne dešava. Trebam li za takvo što imati još jednu antenu (eksternu)?

13 godina
Grof-LZS kaže...
DDavorin kaže...
Grof-LZS kaže...

Ako nemaš povećanje brzine onda ti FW ne dozvoljava tu agregaciju

15 godina

Što znači da novi službeni FW od Tele2 (koji nam je stigao ovih dana) nije otvorio ovu agregaciju. Vjerojatno bi trebalo prefleshati router s FW-om koji to dozvoljava. Samo treba prvo pronaći sa sigurnošću FW koji to podržava. ;)

EDIT:

Ne znam koliko su OK i podržavaju li agregaciju službeni ROM-ovi, ovdje:

https://huaweistockrom.com/huawei-b525s-23a

U svakom slučaju hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2019 10:14 (Grof-LZS).
13 godina
Grof-LZS kaže...

Što znači da novi službeni FW od Tele2 (koji nam je stigao ovih dana) nije otvorio ovu agregaciju. Vjerojatno bi trebalo prefleshati router s FW-om koji to dozvoljava. Samo treba prvo pronaći sa sigurnošću FW koji to podržava. ;)

U svakom slučaju hvala!

Da naći dobar FW

15 godina

Imaš kakav link na ovo ili je ono moje što sam naveo u postu iznad taj FW s tvojeg screenshota?

13 godina

dobar je taj Mira ovaj moj je orginal Huawei FW koji je modificiran i ispeglan kako treba. Još postoji mogučnost da nije uključena agregacija 1800+2600

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Tele2 kartica neka obicna tarifa Ht 4g+ band1 ?

-
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
DDavorin kaže...
horihoro kaže...

Gledaj pošto ti se neda listati i čitati 

Di nabavit takav ruter sto podrzava spajanje 1800+2100 mhz

na njuskalu nema nis osim onog b525

-
10 godina
horihoro kaže...

Di nabavit takav ruter sto podrzava spajanje 1800+2100 mhz

na njuskalu nema nis osim onog b525

horihoro imaš PM

14 godina
neaktivan
Grof-LZS kaže...

EDIT:

Ne znam koliko su OK i podržavaju li agregaciju službeni ROM-ovi, ovdje:

https://huaweistockrom.com/huawei-b525s-23a

U svakom slučaju hvala!

Jesi li testirao taj FW? Ima li rezultata?

Da se ne gnjavim bezveze sa flešanjem. 

13 godina

mzopg

Kod slučaja B525s-23a hardever ne podržava agregaciju 1800+2100 ma bilo koji ti FW staviš na taj router uzaludan trud nema 2CA 1800+2100......

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Ciao svima! imam gsm antena i pokucni. Uzea san to dvoje prije malo vise od dvije godine. 

Router: ZTE MF286, kaze da je update-an na zadnje...

Sada: Upload 25+ mbs, download 10-12 mbs.

Prije: Upload 30+ mbs, download 80-90 mbs.

dBm na ruteru je -68, -69 sto nije lose.

E sada posto je to 3g antena, ja mislin uzeti lte antenu i malo to dovuci na bolju razinu. Sto vi mislite? 

mislio san uzeti ovu ovu lte antenu i router huawei b525. Da li netko od vas ima router b535 (ovaj novi) nije jos izasa za tele2 trziste.

Sto je bolje b525 ili b535 ili b715s-23c....? Cijena me pretjerano ne zanima. Samo me zanima da ponovno imam 100-200mbs. Nazalost ne mogu optiku imati, jedina opcija mi je mobilni internet. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2019 11:44 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice