PC-problem

poruka: 9
|
čitano: 2.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
PC-problem

Kod igranja najnovijih igara tipa CoD:BO2, AC3, Mass Effect3... Nakon nekih 15, 20 minuta komp mi se ubasi i nakon nekih 10min upali. Tada na desktop dobijem poruku: ´Windows has recovered from an unespected shutdown! ´

Pa me zanima u čemu je problem. 

Konfa: CPU- AMD Phenom II 965 BE

GPU- Geforce GTS250

MBO- Asrock 870 Extreme 2.0

RAM- 6 GB 1333

Case- MS Apolon 550 (dodatno ugrađena 2 venta)

Napajanje- MS 500W

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: PC-problem
majk42 kaže...

Kod igranja najnovijih igara tipa CoD:BO2, AC3, Mass Effect3... Nakon nekih 15, 20 minuta komp mi se ubasi i nakon nekih 10min upali. Tada na desktop dobijem poruku: ´Windows has recovered from an unespected shutdown! ´

GPU- Geforce GTS250

RAM- 6 GB 1333

Napajanje- MS 500W

Hvala unaprijed!

Mislim da je kod tebe problematično napajanje, tj. slabo je. Ovo što piše 500W to je marketinški trik, jer tih 500W "drži" 10-tak minuta. Ali ipak prije provjeri s nekim drugim napajanjem (posudi od kolege, ili na nekom servisu).

Sve bi ja to rođo, šmajserom!
13 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
majk42 kaže...

GPU- Geforce GTS250

RAM- 6 GB 1333

Napajanje- MS 500W

Hvala unaprijed!

Mislim da je kod tebe problematično napajanje, tj. slabo je. Ovo što piše 500W to je marketinški trik, jer tih 500W "drži" 10-tak minuta. Ali ipak prije provjeri s nekim drugim napajanjem (posudi od kolege, ili na nekom servisu).

a ako to nije, što bi onda moglo bit pregrijavanje nečega?

17 godina
neaktivan
PC-problem

Moguće, isto možeš provjeriti sa nekim uslužnim programčićem za očitavanje temp elemenata sustava. Međutim, temperatura sustava je direktno ovisna o opterečenju elemenata istog. Jače opterečenje uzrokuje i povečanu potrebu za strujom i tu dolazimo do problema slabašnog i nekvalitetnog napajanja.

Sve bi ja to rođo, šmajserom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PC-problem

Taj MS mi ne ulijeva nikakvo povjerenje kaj se tice svijeta napajanja ! Za pocetak probaj s drugim napajanjem , nekim kvalitetnijim !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PC-problem

Dobro vecer. Evo imam jedan problem upravo sada pa bi mi trebala pomoc. Prije nekih 3 do 4 sata sam otvorio PC da ga ocistim od prasine, jedino sto sam vadio bila je grafa. Sve stavim natrag i PC se upali ali nece dignuti Winse. Kaze da sam nedavno mijenjao hardwerski i nudi mi restore i start normaly. Kad ga normalno startam dode opet isto. Trebala bi mi hitno pomoc jel stvarno ne znam kaj bi moglo biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PC-problem

pozdrav ljudi!

dakle,

s vremena na vrijeme računalo se smrzne i nema mrdanja.

Do sada se dešavalo samo kada sam u igrici - odjednom se ne mogu pomaknuti (a čujem zvukove koji ostali proizvode i vidim njihove kretnje).

Periferija otkaže (ne radi miš, ne radi tastatura...)

U tim situacijama ne pomaže ništa osim restarta. Nakon restarta u pravilu sve radi ok, ali ne mora biti slučaj.

"Smrzavanje" mi se znalo desit u razmaku od 15tak minuta, a ponekad sve radi ok po 2-3 dana.

Maloprije se smrzavanje desilo dok sam gledao video na portalu. Video komotno završio, idem stisnut esc da ubijem tab kad ono mauna.

restart again :(

može kakav savjet? pretpostavljam da je do diska, ali molio bi ako može koji hint šta/kako/gdje prvo pogledati.

hd tune ne prijavljuje ništa sumnjivo...

konfiguracija:

wd blue 500gb

i5-3470 @ 3.2 ghz

msi b75a-g41

silverstone 400w

zotac 600ti

hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PC-problem

Ajd ovak: skini program crystal disk info http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html

Kad instaliraš program kopiraj tu sliku na forumu da vidimo dali imas kakve probleme sa HDD. 

Možda ti je cak problem i do virusa/malwera. Skini Malwarebytes sa ove stranice: http://www.malwarebytes.org/ Nadogradi ga (update) i pokreni full scan. 

Nakon toga bi mogao skinut program (ako ga vec nemas) Ccleaner te sa njim počistit smeće u kompu. Ajd to napravi pa se javi.. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 9:52 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Trebam pomoć!!!,može li mi netko reći nekakav program koji može zaključati windows 7 pomoću prsta imam taj uređaj pa želim zakljućati,hvala unaprijed.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice