Pozdrav, imam 3 godine star bojler Bosch ZWB 24-3, grijanje je centralno na plin.
Trenutno imam neki osnovni termostat bosch cr10 kao na slici, jednom sam ga skidao radi krecenja iza je spojen samo s 2 zice.
Htio bi da mogu preko mobitela palit centralno jer cesto me nema po par dana pa kad se vratim nikak zagrijat stan.
Kakav wifi termostat moram kupiti da bi to radilo? Pretpostavljam da se ovaj osnovni spaja bezicno na bojler jer ove 2 zice iza to je samo struja ili sam u krivu?
Nije mi problem kupiti ni s amazona/aliexpresa samo da ne kupim nesto sto nije kompatibilno s mojim bojlerom.
Ako sam u pravu trenutni bosch cr10 radi u obicnom on/off nacinu rada jer nema iza spojenih dodatnih zica za EMS sustav od boscha koji moze spustiti malo potrosnju plina, iako ems podrzava i taj bojler i cr 10 termostat.
To bi znacilo da mi za potrosnju nista ne znaci uzeo ja nesto original i skupo od boscha ili nesto po normalnim cijenama.
Trenutno racun za plin bude oko 55e pa mi nis ne znaci tih 10% ustede kaj bi imao sa ems spojenim kak treba.
Tak da pitam kaj bi preporucili od smart termostata za moju situaciju?