Koji pametni termostat kupiti?

poruka: 5
|
čitano: 1.007
|
moderatori: pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav, imam 3 godine star bojler Bosch ZWB 24-3, grijanje je centralno na plin.

Trenutno imam neki osnovni termostat bosch cr10 kao na slici, jednom sam ga skidao radi krecenja iza je spojen samo s 2 zice.

Htio bi da mogu preko mobitela palit centralno jer cesto me nema po par dana pa kad se vratim nikak zagrijat stan.

Kakav wifi termostat moram kupiti da bi to radilo? Pretpostavljam da se ovaj osnovni spaja bezicno na bojler jer ove 2 zice iza to je samo struja ili sam u krivu? 

Nije mi problem kupiti ni s amazona/aliexpresa samo da ne kupim nesto sto nije kompatibilno s mojim bojlerom.

Ako sam u pravu trenutni bosch cr10 radi u obicnom on/off nacinu rada jer nema iza spojenih dodatnih zica za EMS sustav od boscha koji moze spustiti malo potrosnju plina, iako ems podrzava i taj bojler i cr 10 termostat.

To bi znacilo da mi za potrosnju nista ne znaci uzeo ja nesto original i skupo od boscha ili nesto po normalnim cijenama.

Trenutno racun za plin bude oko 55e pa mi nis ne znaci tih 10% ustede kaj bi imao sa ems spojenim kak treba.

Tak da pitam kaj bi preporucili od smart termostata za moju situaciju?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 23:53 (domac5).
16 godina
Re: Koji pametni termostat kupiti?
Ja imam netatmo, mislim da na njihovim stranicama upises trenutni model pa ti pokaze je li kompatibilan ili ne. Sam sam ga spojio, korisnicka podrska im je ok, samo su malo spori, jer dok sam dobio njihov odgovor ja sam se vec snasao i spojio ga. Mislim da sam ga sa 2 ili 3 zice spojio.

Edit: spojen je sa 2 žice, bas gledao.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 9:06 (Pero Dinamit).
15 godina
domac5 kaže...

Pozdrav, imam 3 godine star bojler Bosch ZWB 24-3, grijanje je centralno na plin.

Trenutno imam neki osnovni termostat bosch cr10 kao na slici, jednom sam ga skidao radi krecenja iza je spojen samo s 2 zice.

Htio bi da mogu preko mobitela palit centralno jer cesto me nema po par dana pa kad se vratim nikak zagrijat stan.

Kakav wifi termostat moram kupiti da bi to radilo? Pretpostavljam da se ovaj osnovni spaja bezicno na bojler jer ove 2 zice iza to je samo struja ili sam u krivu? 

Nije mi problem kupiti ni s amazona/aliexpresa samo da ne kupim nesto sto nije kompatibilno s mojim bojlerom.

Ako sam u pravu trenutni bosch cr10 radi u obicnom on/off nacinu rada jer nema iza spojenih dodatnih zica za EMS sustav od boscha koji moze spustiti malo potrosnju plina, iako ems podrzava i taj bojler i cr 10 termostat.

To bi znacilo da mi za potrosnju nista ne znaci uzeo ja nesto original i skupo od boscha ili nesto po normalnim cijenama.

Trenutno racun za plin bude oko 55e pa mi nis ne znaci tih 10% ustede kaj bi imao sa ems spojenim kak treba.

Tak da pitam kaj bi preporucili od smart termostata za moju situaciju?

probao sam nekolicinu (dvije tri jeftinije verzije) koje su tvrdili da podrzavaju EMS BUS, problemi su mi redom bili ili los sustav termostata, ili to da termostat ne zahtjeva neutral pa kad dođe onda dođe sa obaveznom neutral koju ja nisam imao provucenu itd., ali posto nisam uspio naći nijednu, odlucio sam probati Nest, ali kada sam vidio cijenu  (180€), odlucio sam radije uzeti Bosch CT200 (na amazonu je bio nekih 220€)

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 10:02 (LUNAT1C).
14 godina

Ne znam jel bi mi ovako nesto po pristupacnoj cijeni radilo?

Ems ionako nemam ni sad pa mi nije bitan.

Nebi ulagao 100+e u to ako ima jeftinijih alternativa za narucit izvana

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 11:14 (domac5).
15 godina
domac5 kaže...

Ne znam jel bi mi ovako nesto po pristupacnoj cijeni radilo?

Ems ionako nemam ni sad pa mi nije bitan.

Nebi ulagao 100+e u to ako ima jeftinijih alternativa za narucit izvana

ja sam ga kupio i isprobao, ali verziju koja na sebi nije imala neutralnu žicu (stigao mi je ovaj isti sa slike gdje ista mora postojati), meross ima dobar software na kojem proklikas koja je situacija kod tebe i javit će ti jel kompatibilan ili nije, ukratko meni nije odgovaralo jer sam imao fazu i uzemljenje (smeđa, crna, žuto zelena).. prvo ti preporucam da maknes trenutni termostat da vidis sto imas od žica ispod, nakon toga kreni tražiti

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice