Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.013
|
čitano: 8.156.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
PzKpfw kaže...

@KIKI3ooo

Pa, unosim više od grama proteina po kg, dnevno....

Kaj misliš kaj konkretno od hrane da ubacim/smanjim/dodam?

Nema smisla nešto objašnjavat nekome tko će na kraju, nakon par dugih postova, napisat da svak ima svoje mišljenje i da se možemo složiti da se ne slažemo. A ti sad slobodno napiši kako nije tako i da tebe zanima i da uvažavaš tuđe mišljenje. 

Edit: Uostalom, šta ti imam pisat ako sam ti već sve napisa? Ako ti u prehrani nedostaju znači svi makronutrijenti... onda kakva je to prehrana 

Misliš da si unosiš dovoljno proteina po kili, a ne pitaš se jeli imaš odgovarajuću težinu za svoje godine i svoju visinu, i koliko proteina po kili se preporučuje unosit za osobu koja vježba (ako vježbaš i aktivno se baviš sportom). A koja ti je razina složenih UH? Da se ne rokaš voćem skoro bi bio u ketozi lol. Masti? 

Ukratko, fali ti hrane. Bogati pojedi nešto probićeš namozak tako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 9:25 (KIKI3ooo).
10 godina
neaktivan
Hvala!!!
11 godina

@Prince-Artas

Hvala, Prinče. Kaj mogu, kad mi paše. A ovo za monotonost, pa sve je u glavi. Na hranu ne treba gledati kao na neku potrebu, nego kao na sredstvo.

Jedem koliko hoću, a ne koliko mogu.

Svoga tela gospodar!

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2017 13:22 (PzKpfw).
15 godina
KIKI3ooo kaže...

Ej Fila! :)

Dobro je... s obzirom na moju genetiku, godine i natural razvoj sam sebi ono ok. Naravno nikad nisi zadovoljan ali gledam da mi nisu mjerilo oni sa YT-a. Guram dalje i furam svoj film što se kaže. U zadnje vrijeme sam malo u planiranom zimskom bulku...malo sam digao kalorije zadnja 2 mjeseca, ali i dalje redovito treniran tako da je sve to skroz ok... sad sam počeo opet čistit prehranu. Stavio sam zadnje slike ovo ljeto kad i drugi:

http://www.bug.hr/forum/topic/sport/rast-misica-visina/52249.aspx?page=766&jumpto=5111498&sort=asc&view=flat

Kako ti? Jesi upao u policiju ili radiš negdi drugo? Zvuči kao da si upao u stalnu vezu 

Ma evo, trenka se koliko se stigne, radim turnuse 12-24-48 pa imam dva dana radim dva sam slobodan. Izmori čovjeka kad radiš recimo od 06-18, jučer sam zaspao u 21 i danas do 12 spavao, ali to je rezultata neispavanosti proteklih dana jer pokušavaš sve stići, i cugati s dečkima, igrati nogomet, ubaciti boks i mma, cura, videoigre i gym...i onda si rastrgan.

DA u nekoj vezici sam, malo kao da se uozbiljim, ali uzima mi to puno vremena hehe pa si nekad kontam šta će mi to

Fino fino, vidi se napredak, puno čitaš i informiraš se, to je najbitnije i radiš na sebi konkretno. Hoćeš ići još onda masu na to ili si zadovoljan kako to sad drži?

Nisam bio u temi sto godina, di je overhaul, dolazi li on još?

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
15 godina
fila2208 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Ej Fila! :)

Dobro je... s obzirom na moju genetiku, godine i natural razvoj sam sebi ono ok. Naravno nikad nisi zadovoljan ali gledam da mi nisu mjerilo oni sa YT-a. Guram dalje i furam svoj film što se kaže. U zadnje vrijeme sam malo u planiranom zimskom bulku...malo sam digao kalorije zadnja 2 mjeseca, ali i dalje redovito treniran tako da je sve to skroz ok... sad sam počeo opet čistit prehranu. Stavio sam zadnje slike ovo ljeto kad i drugi:

http://www.bug.hr/forum/topic/sport/rast-misica-visina/52249.aspx?page=766&jumpto=5111498&sort=asc&view=flat

Kako ti? Jesi upao u policiju ili radiš negdi drugo? Zvuči kao da si upao u stalnu vezu 

Ma evo, trenka se koliko se stigne, radim turnuse 12-24-48 pa imam dva dana radim dva sam slobodan. Izmori čovjeka kad radiš recimo od 06-18, jučer sam zaspao u 21 i danas do 12 spavao, ali to je rezultata neispavanosti proteklih dana jer pokušavaš sve stići, i cugati s dečkima, igrati nogomet, ubaciti boks i mma, cura, videoigre i gym...i onda si rastrgan.

DA u nekoj vezici sam, malo kao da se uozbiljim, ali uzima mi to puno vremena hehe pa si nekad kontam šta će mi to

Fino fino, vidi se napredak, puno čitaš i informiraš se, to je najbitnije i radiš na sebi konkretno. Hoćeš ići još onda masu na to ili si zadovoljan kako to sad drži?

Nisam bio u temi sto godina, di je overhaul, dolazi li on još?

A ja ti imam takvu genetiku, žilav što se kaže, nikad nisam imao mesa, da se idem udebljat samo ću dobit stomak.

Ništa nisam čitao od literature, sve sam iz ove teme i par yt videa, ne pratim nikoga.

Kolega overhaul je evo neaktivan u zadnje vrijeme u temi ali ga vidim po forumu

15 godina
Rast mišića i visina

Izgleda da će bit akcija u polea na whey myprotein 2ipo kg, ne idući tjedan nego onaj tamo. Ako će to bit akcija kao zadnji put onda će se moć dobit 5kg bezokusnog wheya za 350kn. Sad kad su namjerno stavili ogromnu poštarinu na myprotein.com mislim da nema druge nego čekat da poleo stavi akciju. Ima na njihovim stranicama kod svakog proizvoda kao obavjesti me o promjeni cijene tako nešto

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2017 19:04 (KIKI3ooo).
11 godina
Pozdrav ljudi, jel znate možda gdje mogu kupiti utege, samo utege, tj, bez ručki. Imam doma spravu za benč ali mi premalo 50kg kojih imam. Htio bi barem još 2x 10kg. Promjer je 27mm, može i 30mm. Ako znate di mogu naći po povoljnoj cijeni.
16 godina
neaktivan
Gogy7 kaže...
Pozdrav ljudi, jel znate možda gdje mogu kupiti utege, samo utege, tj, bez ručki. Imam doma spravu za benč ali mi premalo 50kg kojih imam. Htio bi barem još 2x 10kg. Promjer je 27mm, može i 30mm. Ako znate di mogu naći po povoljnoj cijeni.

Imaš u polleosport (ne baš povoljno) i na pride.hr

doduše tamo često nemaju utege i nabavljaju ih valjda 2x godišnje, al provjeri

KIKI3ooo aj stavi u temu pa bum si i ja uzeo kad već nismo na myprotein. Ima kakav popust kdo njih za velike narudžbe?

11 godina
Hvala uzeo sam na pride.hr rekli su naručiti a sad kad to još moram vidjeti što će reći.
11 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

poz ekipa
treniram nogos dosta dugo, trenutno je zimska stanka i zelim ju iskoristiti maksimum(jos nekih 20-mjesec dana)sto se tice priprema...
moja teretana, odnosno ova u koju idem je "siromasna", nista specijalno ali mislim da je dovoljno da se posteno pripremim...
zanima me na koje vjebe i dijelove tijela bi se trebao fokusirat, sto s prehranom i sve vezano uz to(nedavno sam kupio proteine)..
inace fleksibilnost mi je slabija strana, krutost misica strasna, nepravilno drzanje bi htio popraviti..
cijenim svaki odgovor i zahvaljujem

14 godina
Jopaslav kaže...

poz ekipa
treniram nogos dosta dugo, trenutno je zimska stanka i zelim ju iskoristiti maksimum(jos nekih 20-mjesec dana)sto se tice priprema...
moja teretana, odnosno ova u koju idem je "siromasna", nista specijalno ali mislim da je dovoljno da se posteno pripremim...
zanima me na koje vjebe i dijelove tijela bi se trebao fokusirat, sto s prehranom i sve vezano uz to(nedavno sam kupio proteine)..
inace fleksibilnost mi je slabija strana, krutost misica strasna, nepravilno drzanje bi htio popraviti..
cijenim svaki odgovor i zahvaljujem

Hrani tijelo ujutro zdravim mastima i proteinima, ne zobenim pahuljicama i mlijekom kao sto se dalo procitat par postova ranije (). Rucak mesina, povrce, riza, posni sir, orasi, bademi sta god ti padne na pamet od zdravih ugljikohidrata i masti. Poslije treninga proteine kada si ih vec kupio i kada dodes doma vecera isto kao i rucak. Radi tezinski trening, znaci cucanj, prednji cucanj, box cucanj, mrtva, military, sprintevi, hiit itd. Zagrijavaj se i istezi SVAKI PUT po 10-15 minuta jer ce ti tijelo biti zahvalno za to kroz par godina. Ako ne znas sta se radi kako informiraj se na internetu apsolutno sve imas opisano i prezentirano. Par korisnih videa dolje. Pozz. 

14 godina
Gogy7 kaže...

http://shop.chelichana.hr/

14 godina
monsieur kaže...

Hrani tijelo ujutro zdravim mastima i proteinima, ne zobenim pahuljicama i mlijekom kao sto se dalo procitat par postova ranije 

Kakve su to nezdrave masti i proteini? 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa margarin, palmino ulje, suncokretovo ulje... uglavnom sto je covjek napravio 

11 godina

@Jabulani

Tako najbolje je natural. Priroda nam daje sve kaj trebamo. Pojavom industrijske obrade hrane, ljudi su jedući samo nju počeli zdrastveno propadati. Ljudi ne razumiju da nam je hrana najveći prijatelj il' neprijatelj ovisno kao si posvijestimo njezinu bit.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa da i ja pokušavam sve manje više organic  Ali hebiga nekad se zalomi pa roknem jednu veliku milku, pa poslije tog napoilitanke neke i tako, i mogu rec da osjetim kako čuka pocne pumpat i preskakat, pogotovo kad ne unosim šečer neko vrijeme.

11 godina

@Jabulani

Ma, kužim te. Neki vele da je recimo ona karcogena Nutela u dobrim količinama, al' drugi opet vele da zbog sadržaja šećera u njoj, samo zbog toga je ne bi trebali jesti.

Milka ima aditive, zato je izbjegavam. Kad mi dođe da baš neposredno jedem slatko, uzmem domaći med.

Šećer nije zdrav, te služi da ljudima otvori apetit.

A, baš neposredno želim da jedem slatkiše, uzmem neki orašsti plod(orah, lješnjak...)

Dakako, med jedem svaki dan sa jogurtom, posnim sirom, te znam staviti i u što mogućoj manjoj mjeri koji gram orašastih plodova.

Npr. jedem do tri brazilska orašćiča tjedno radi selena.

14 godina
Jabulani kaže...

Pa margarin, palmino ulje, suncokretovo ulje... uglavnom sto je covjek napravio 

Masti kao makronutrijent su iste u svakoj namirnici koja postoji, a odnos ostalih makronutrijenata, nutrijenata i kalorije je ono što čini razliku - ovisno o potrebama pojedinca. 

Po toj logici ne valja niti GMO hrana, koju je također čovjek napravio, iako često nutritivno bogatija i kvalitetnija nego prirodna varijanta?

Gdje su ovi 'nezdravi' proteini koje si spominjao? Ne vidim primjer 

PzKpfw kaže...

@Jabulani

Ma, kužim te. Neki vele da je recimo ona karcogena Nutela u dobrim količinama, al' drugi opet vele da zbog sadržaja šećera u njoj, samo zbog toga je ne bi trebali jesti.

Milka ima aditive, zato je izbjegavam. Kad mi dođe da baš neposredno jedem slatko, uzmem domaći med.

Šećer nije zdrav, te služi da ljudima otvori apetit.

A, baš neposredno želim da jedem slatkiše, uzmem neki orašsti plod(orah, lješnjak...)

Dakako, med jedem svaki dan sa jogurtom, posnim sirom, te znam staviti i u što mogućoj manjoj mjeri koji gram orašastih plodova.

Npr. jedem do tri brazilska orašćiča tjedno radi selena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2017 18:58 (Cordas).
14 godina
Rast mišića i visina

Napisao sam generalno zdrave masti. Taj dio o zdravom se nije odnosio i na proteine krivo si skuzio. Nije isto ako jedes masti iz umjetne plastike iz McDonaldsa i oraha koji ti raste u dvoristu. Inace evo tekst zasto ne pahuljice za dorucak. Duzi je post pa sam zaljepio na ovoj stranici. http://txt.do/d151n

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2017 19:22 (monsieur).
17 godina
Rast mišića i visina

S druge strane masu je tekstova na netu koji suprotno tome kazu; jedite zobene ujutro.

Osobno, jedem/pijem zobene+whey+mliko svako jutro.

Brz i dobar dorucak, bar za mene.

Xbox: Muskarcina
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav ljudi

Prosli su praznici i ja imam 8kg viska.
Treba mi vas savjet vezano za hranu. Sta je najbolje jesti, sta sve izbacit da se do ljeta opet dovedem u formu.

174cm sam visok i 86kg zive vage

Radim na bausteli tako da svaki dan imam trening po 9h, al koje su najbolje vjezbe da se rjesim stomaka?

Svi savjeti su dobro dosli.

AA
11 godina
neaktivan

hvala puno, jos samo jedno pitanje
koliko grama proteina "smijem" uzimati dnevno, uzimao sam samo jednu mjericu poslije treninga, napisao si da ujutro unesem proteine, to ne moram kroz prasak, mogu i hranom ili ?

14 godina
Rast mišića i visina

Hrana i je glavna. Proteini su dodatak prehrani. 

14 godina
Rast mišića i visina

*

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 19:36 (McSimon).
11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Bio sam dostza dobar na ljeto ali od tada sam zaustavio teretanu jer nisam od toga da idem cijelu godinu u gym.

Svake godine početkom 2. mjeseca krećem ponovo...E sad ima li ko kakav pametan savijet,znam da tijelo pameti pa da ću vratiti mišiće.

Ima li kakav savjet u tome i kad će biti akcija na my proteinu?

Imam nekakav BCCA star godinu ipo ili 2 haha koliko vidim po okusu i mirisu se nije ništa promjenio...

Nigdje ne piše datum isteka, ali znam da nije baš preporučljivo...

This time next year we'll be millionaires
10 godina
Rast mišića i visina

Pozz ekipa.Evo da i ja zatrazim savjet od vas :)

Dakle imam 179 cm i 85 kg....htio bih skinut I zacrtao sam si u glavi jedno 5-7 kg

Naravno uz trening I pravilnu prehranu.Ono cega sam se ostavio u ovod djelu je kruha I nastojim sto manje ugljiko hidrata.Eh sad poceo sam i vjezbati,rekreativno se bavim nogometom 3 puta tjedno,a takoder imam I psa tako da je tu I duge setnje,trcanje.

Sad je ono pitanje koje mene zanima,posto svaki put nakon nekog zesceg tewninga mene boli sve zivo tu vecer a ujutro se osjecam kao da me netko pregazio :) dal bi mi bilo dobro ubacit neki dodatak prehrani ili tj za bolju razgradnju misica nakon treninga proteine tipa impact whey dakle da ga pijem poslje treninga a i ujutro da mi bude dopuna dorucku?

Dal je to dobro? Do sad nisam nikad pio nikakve preparate,pa bih volio vidit sto vi kazete

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Trebao bi bit idući tjedan myprotein na popusti u polleo

btw ima kod njih tih kanti za proteine za kupit za tipa 30kn, iako ja još imam svoju staru od sciteca, nešto mi prirasla srcu

14 godina

*

14 godina

*

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Slabo u zadnje vrijeme o treningu, svi se o prehrani raspisali.

Najjednostavniji način za postići što želite po pitanju tjelesne kompozicije je brojanje kalorija. Sve ostalo je pucanje u prazno, pa ako pogodiš.

Možeš ti smršati i bez da izbaciš kruh/tijesto, slatko, bez da radiš IF (iako ga toplo preporučam) itd...

Naravno ako je primarni cilj zdrav organizam, onda nije dovoljno samo hittati kalorije/macrose.

Evo moj DL od jučer. Radne serije su bile sa 140, 4x4, ovo je treća. U zadnje vrijeme više nekako ganjam bench pa se ne trudim toliko imati neku progresiju na DL.

https://www.instagram.com/p/BPsOs-JDwLV/?taken-by=vex.kx&hl=en

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice