Odabir napajanja i kučišta

poruka: 31
|
čitano: 7.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo napokon i ja gotov sa sastavljanjem ,sve kupljeno osim navedene dvije komponente.Ostalo mi je jos 1000 kn pa me zanima koje su najbolje kombinacije po vašem mišljenju. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako možeš dati cijelu konfu bio bih sretan! :D

BTW Thermaltake V4 i Seasonic SS520-GM(polumodularac) i TX650

Sisa je polumodularac i stvarno odlično napajanje te ćeš napraviti vrlo dobar cable managment u tome kućištu,

ali Corsair ima 130w veću nazivnu snagu i ima ako se ne varam 52A na 12v te daje 624W!

Ako planiras Crossfire sa novim 68xx idi na TX iako će SS520 vući CF 6870 bez problema!

Molim postaj cjelu konfu ovdje da vidim prave potrebe :)

Athlon II x3 435 OverClock Help
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 10:41 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

imam 5870 i maticnu za crossfire pa ako posli dodje da ubacim jos jednu ...

Mislia sam i ja ic na 68xx nego dosa u linksa vidim hd 5870 za 2000kn pa sam odma uzea

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 10:45 (razorst3).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Odabir napajanja i kučišta
razorst3 kaže...

imam 5870 i maticnu za crossfire pa ako posli dodje da ubacim jos jednu ...

Mislia sam i ja ic na 68xx nego dosa u linksa vidim hd 5870 za 2000kn pa sam odma uzea

MSI 6870 košta nekih 1900kn i nije toliko slabija od 5870!

Ali gle 68xx ima odlično skaliranje u CrossFire do nekoliko puta bolje od 58xx serije.

I s tim da troši manje od 5870,manje se grije novija...

Uglavnom TX650 bi trebao vući dvije HD5870 ali trebao si ići na 6870 ;)

15 godina
neaktivan

u splitu sam, a grafu sam kupio prije nekih 15 dana kad ovi u linksa i drugim ducanima nisu ni znali za 6xxx {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 10:56 (razorst3).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

u splitu sam, a grafu sam kupio prije nekih 15 dana kad ovi u linksa i drugim ducanima nisu ni znali za 6xxx {#}

Ma uglavnom 6870 skalira fenomenalno te za ispod 500$ dobiješ odličan Crossfire sustav!

Kažu da 6870 skalira bolje od SLI u nekim slučajevima ali ima definitivno bolje skaliranje od 5870!

Vidi skaliranje 2x 5870 tj HD5970 kojeg sada porazi GTX580!

Ako planiras Crossfire ja ti nebih preporucio HD5870 radije je zamjeni za HD6870 ili tako nešto!

Ali je ovo samo moje mišljenje{#}

15 godina
neaktivan

ma nisam ni planirao crossfire, vec zamjenit sa jačom karticom kad bude vrijeme za to ali sam ipak sam uzeo crossfire plocu jer tko zna kakva će situacija bit na trzistu

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 11:03 (razorst3).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

ma nisam ni planirao crossfire, vec zamjenit sa jačom karticom kad bude vrijeme za to ali sam ipak sam uzeo crossfire plocu jer tko zna kakva će situacija bit na trzistu

Ok onda pricekaj 69xx ili 7XXX seriju!{#}

Ali činjenica je HD6850crossfire + lagani overclock dodu jace od HD5870 crossfire!

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 11:06 (pandza94).
15 godina
neaktivan

da, a šta mislis o ovom kućištu , ima mi ga rođak i preporučuje ga radi "svega" Chieftec Aegis CX-05B-B ili Chieftec Dragon DG-01B-D-U

0 0 hvala 0
18 godina
razorst3 kaže...

da, a šta mislis o ovom kućištu , ima mi ga rođak i preporučuje ga radi "svega" Chieftec Aegis CX-05B-B ili Chieftec Dragon DG-01B-D-U

Imam ovo prvo, samo manju verziju i kuciste je kvalitetno. Ima nekoliko mana kao los cable menagment (nije tako los ali mogao bi biti i bolji) i drzaci za diskove prenose vibracije.
Kuciste ima hrpu mjesta i stanu unutra sve graficke kartice i maticne ploce (pravljeno je za serverske, bar mislim) i stanu (bar u ovo manje sto imam) 2 120mm ventilatora i 2 92mm ventilatora.
Ugradit diskove i przilice je prelagano i jednostavno i ne trebaju sarafi dok za zvucne i to trebaju sarafi ako je od graficke dual gpu onaj limic pa ono sto drzi umjesto sarafa nemoze od tog limica, inace mislim da ne trebaju sarafi ni za to.

EDIT: Imam ovaj model. Napajanje imam TX 650 i drzi CF 5850 i pritom je necujno tako da pretpostavljam da ce drzat i 5870, tj. sigurno ce. Imas test napajanja u bug-u. Ako je drzalo 2900xt CF koje trose vise od 5870 onda ce drzat i 5870.

Kazu jedino da ima nekih problema sa onim napajanjem za graficke ako je u potpunosti optereceno, da se driveri ruse i slicno... Najbolje kupi bug pa procitaj...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 11:53 (ShadoW).
15 godina
protjeran

HAF 912 i  Corsair 650TX

prelazi 100 kn ali se isplati

a i navedeni cuftek je dobar

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 13:27 (Commodore).

0 0 hvala 1
16 godina

Thermaltake V6 BlackX + Corsair CX600 prelazi za 100kn, ali kuciste je meni fakat dobro...

WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Idem ili na chieftec ili thermaltake v6 a sad jos jedno pitanje u vezi napajanja.Gledam vamo na netu na stranici od linksa neka LC power napajanja , 200 kn -500w , 300kn 600 w.Jel valja to išta ili je za bacit. Idem na corsair al me cisto zanima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 19:58 (razorst3).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
razorst3 kaže...

Idem ili na chieftec ili thermaltake v6 a sad jos jedno pitanje u vezi napajanja.Gledam vamo na netu na stranici od linksa neka LC power napajanja , 200 kn -500w , 300kn 600 w.Jel valja to išta ili je za bacit. Idem na corsair al me cisto zanima.

to ti je ko Dacia. Ide, vozi, ali nikad ne znas oce li prije krepat il joj otkazat kocnice. a kad kocnice otkazu, onda si nahebo.

15 godina
neaktivan

Koji si ti luđak pa ja ču umret hahahahaha vrištttt....

18 godina
Commodore kaže...
razorst3 kaže...

to ti je ko Dacia. Ide, vozi, ali nikad ne znas oce li prije krepat il joj otkazat kocnice. a kad kocnice otkazu, onda si nahebo.

To napajanje je ok tj Office serija za slabije kompove, bilo 500W ili 600W model normalno nemaju tu nazivnu snagu na to treba zaboravit. Ali svejedno su ok napajanja , nemaju svi niti im ne trebaju neka jak napajanja i skuplja. Kaj se tice tog njegovog kompa, moze slobodno uzet LC Power ali ovo dole napajanje iz GP3 serije i nece bit problema.{#}

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.740.031

Ja bi ipak preporucil da se napajanje kupi u Protis, zbog cijene normalno tj jedan od ova dva dole modela u tom slucaju pa ce bit miran godinama.{#}

http://www.protis.hr/products/details/napajanje-500w-silverstone-strider-essential-st50fes-ac-90264v-4763hz-dc-335%C3%A212v-500w/33352

http://www.protis.hr/products/details/napajanje-520w-seasonic-ss520gb/30314

15 godina
neaktivan

Evo uzeo sam cx 600 ,valjda ce drzat

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 16:26 (razorst3).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo 2 dana nakon sastavljanja pc završi na servisu.Kolike sam ja sriće,počne se palit ali se onda sve zacrni i izgasi se.I tako recem ja njima u servisu koji su mi rekli da je ovo napajanje super da pricaju gluposti ,a oni meni na to da su nesto krivo spojili i da će besplatno analizirati hah.Šta vi mislite jesu oni u pravu ili pricaju gluposti

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 22:36 (razorst3).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
razorst3 kaže...

Evo 2 dana nakon sastavljanja pc završi na servisu.Kolike sam ja sriće,počne se palit ali se onda sve zacrni i izgasi se.I tako recem ja njima u servisu koji su mi rekli da je ovo napajanje super da pricaju gluposti ,a oni meni na to da su nesto krivo spojili i da će besplatno analizirati hah.Šta vi mislite jesu oni u pravu ili pricaju gluposti

sumnjam da je do napajanja. u kojoj tocno fazi crkne? koji je RAM unutra?

ako bi mogao napisati CIJELU konfiguraciju.

16 godina
neaktivan

Bezveze nagađam da imamo podjednaku konfiguraciju i ja to guram s 500cx, tak da sumnjam da napajanje ima išta s tim.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trenutno imam no name kućište i napajanje LC 580W nekakvo(staro 3-4 godine).
Situacija je takva da se trenutno opasno zagrijava mašina, tako da bi kupio kvalitetno kučište sa hrpom ventilatora - odličan midi tower ili neki prihvatljivi(cijenom) big tower. (može i najružnije, samo da funkcionira dobro)
Mislim zamjeniti grafičku za otprilike godinu dana za neku high end ili dodati još jednu Ti560.
Za napajanje ne znam bi li izdržalo tako nešto, pa molim sugestije.

Cijena - do 2000kn - što jeftinije, to bolje

Hvala!

Ostatak komponenti -

MBO Asrock 970 Extreme4, AM3+, AMD 970 + SB950 - 4 x DDR3 2100(OC)

CPU AMD Phenom II X4 960T BE + Zalman CNPS 5X

GAINWARD GTX560 1GBDDR5 OC

DELL 23 in IPS

DDR3 8GB Corsair 1600 C9 VG BL

Locitech G3 miš i tipkovnica G510

HDD Hitachi 400GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Odabir napajanja i kučišta
Zalman Z9 ili Z11 Plus, a za napajanje XFX 650W ili modularni 750W.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina
neaktivan

Kolega je mijenjao PC za malo jači i još mu ostalo 750 kn. Za te pare mora kupiti novo kućište i kvalitetno polovno napajanje
450 W ili jače. Samo da je Corsair ili takva marka napajanja.

I da... Drugi frend kupuje HDD 320 GB ili idealno 500 GB pa ako netko prodaje nek se javi tu pa mu proslijedim.

17 godina
neaktivan
ATIRade kaže...

Kolega je mijenjao PC za malo jači i još mu ostalo 750 kn. Za te pare mora kupiti novo kućište i kvalitetno polovno napajanje

I da... Drugi frend kupuje HDD 320 GB ili idealno 500 GB pa ako netko prodaje nek se javi tu pa mu proslijedim.

Nisi napisao kakav je to komp. Tj. koji su proc i grafa? 

iz Linksa: LC Power 460W + CM 370 oko 650kn (kvalitetno napajanje i solidno kućište)

iz ADM-a: OCZ 500W MOD. + CM 370 oko 720kn (kvalitetno modularno napajanje i solidno kućište)

16 godina
ATIRade kaže...

Fractal Design Core 3000 - odlicno kuciste koje dolazi s 3 venta i ima podrsku za jos 4 komada , lijep i jednostavan dizajn , filteri protiv prasine , fan kontroler ...

LC GP3 460W - odlicno i kvalitetno napajanje , best buy u tom cijenovnom rangu !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Kada sam tražio savjet za napajanje i kućište ipak sam se odlučio da uzmem HDD 2TB i SSD 120GB umjesto toga.

Sad sam opet skupio lovu i odlučio se dodati još jednu 560ti 1 GB, za kučište sam odlučio uzeti Haf 922.

Pitanje je sad koje napajanje da može gurati sve to bez problema - ako ima oko 700kn.

Znači imao bi 2x560ti u SLI.. možda kakva preporuka za bolje riješenje?

Hvala

14 godina
neaktivan

XFX 650W

Za case se rađe strpi još malo i uzmi Fractal Design Define R4.

16 godina
Ba'alzamon kaže...

Pozdrav svima!

Kada sam tražio savjet za napajanje i kućište ipak sam se odlučio da uzmem HDD 2TB i SSD 120GB umjesto toga.

Sad sam opet skupio lovu i odlučio se dodati još jednu 560ti 1 GB, za kučište sam odlučio uzeti Haf 922.

Pitanje je sad koje napajanje da može gurati sve to bez problema - ako ima oko 700kn.

Znači imao bi 2x560ti u SLI.. možda kakva preporuka za bolje riješenje?

Hvala

Kuciste OK ! Moja preporuka također za XFX 650W !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

A što kažete na slijedeća napajanja u odnosu na XFX-ovo:

SEASONIC 620W, SS-620GB, S12 II

OCZ 750W Fatal1ty

CORSAIR 650W, TX Series

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice