Odlucio sam si sastaviti HTPC za spavacu sobu. Cijena do koje bi isao je 3000kn, ali ako moze manje :) .. Tv koji imam u sobi je 42x20. Hard bih uzimao min 1tb. Izgled kucista mi nije vazan,ali opet da nije neka plasticna kutija. Na njemu se nebi igrale igre, nego bi sluzio za reprodukciju 720p i 1080p filmova.Nije mi potrebna przilica jer imam eksternu blue-ray pa bih nju koristio.
HTPC konfiguracija
- poruka: 6
- |
- čitano: 5.578
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Odlucio sam si sastaviti HTPC za spavacu sobu. Cijena do koje bi isao je 3000kn, ali ako moze manje :) .. Tv koji imam u sobi je 42x20. Hard bih uzimao min 1tb. Izgled kucista mi nije vazan,ali opet da nije neka plasticna kutija. Na njemu se nebi igrale igre, nego bi sluzio za reprodukciju 720p i 1080p filmova.Nije mi potrebna przilica jer imam eksternu blue-ray pa bih nju koristio.
AMD Solucija:
ploča+proc+gpu:Asrock E350M1, AMD A50M Chipset, AMD Dual-Core Zacate E350 APU cijena 789kn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Intel Solucija:
ploča:Asrock H67M-ITX HT - Intel H67 cijena 900kn
cpu+gpu:Procesor Intel Core i3-2100 3.1GHz,512kB/3MB,65W cijena 850kn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Kučište:
Kućište THERMALTAKE Element Q VL52021N2E, mini ITX, crno, 200W SFX cijena 529kn
Hard:
HDD SAMSUNG 2TB, F4EG EcoGreen, 3.5", 32MB,Serial ATA II-300 cijena 625kn
Memorija:
DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE cijena 310kn
Tastatura+Miš:
Logitech Wireless Desktop MK320 cijena 234kn
---------------------------------------------------------------------------------------------------
AMD Solucija=2487kn
Intel Solucija=3448kn
Asrock E350M1, AMD A50M Chipset, AMD Dual-Core Zacate E350 APU
DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9
AverMedia AVerTV Digi Super 007, M135D, DVB-T TV tuner, R.Contro
Frontier Rondo 300W TFX, Black (FC-RD15M) Features
HDD SAMSUNG 2TB, F4EG EcoGreen, 3.5", 32MB,Serial ATA II-300
2253 kn adm.hr
U HTPC si obavezno stavi TV-karticu pa lijepo imaš daljinski i gledaš i normalnu televiziju bez problema. Ja osobno nemam HTPC, ali svi koji imaju kažu da je puno zgodnije s daljinskum upravljačem nego s bežičnom tipkovnicom. Mislim da ti je nepotrebno stavit 4 GB rama jer ih nikad nećeš iskoristit. Rekao si da ti kučište nije najbitnije pa evo ovo je još malo jeftinije, ali kučište najbolje sam izaberi (o ukusima se ne raspravlja :))
EDIT:
ZAboravih stavi miš i tipkovnicu i miš po izboru, a ostatak para uloži u ozvučenje.
Asrock E350M1, AMD A50M Chipset, AMD Dual-Core Zacate E350 APU
DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9
AverMedia AVerTV Digi Super 007, M135D, DVB-T TV tuner, R.Contro
Frontier Rondo 300W TFX, Black (FC-RD15M) Features
HDD SAMSUNG 2TB, F4EG EcoGreen, 3.5", 32MB,Serial ATA II-300
2253 kn adm.hr
U HTPC si obavezno stavi TV-karticu pa lijepo imaš daljinski i gledaš i normalnu televiziju bez problema. Ja osobno nemam HTPC, ali svi koji imaju kažu da je puno zgodnije s daljinskum upravljačem nego s bežičnom tipkovnicom. Mislim da ti je nepotrebno stavit 4 GB rama jer ih nikad nećeš iskoristit. Rekao si da ti kučište nije najbitnije pa evo ovo je još malo jeftinije, ali kučište najbolje sam izaberi (o ukusima se ne raspravlja :))
EDIT:
ZAboravih stavi miš i tipkovnicu i miš po izboru, a ostatak para uloži u ozvučenje.
Frontier nažalost očajno kučište ,imao sam slično i nebi ga nikako preporučio.
ovo ti rješava sve probleme ;)
http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_command=showItem&item=lg-dp1&location=SKL&session=lnHn9LcBCb8u06o4s64R
jednim daljinskim rješavaš sve...kakve tipkovnice i miševi (osim možda pravih,... ...mislim, miševi...) u spavaćoj sobi???...
više preferiram, u spavaćoj sobi, borit se s komadom a ne s daljinskim i televizorom....
jedino ak televizor nije za poslije....umjesto cigarete
zdravije je...
Pitanje - je li novi AMD (brazos, ili zacante) stvarno toliko dobar? Ja bih htio HTPC da mogu gledati full HD te da mogu, po potrebi kodirati (recimo BD), odnosno uključiti neka radi dok ja gledam neki drugi film na tv-u. Meni je recimo interesantna kombinacija 880GM chipset i neki phenom. Pretjerujem li možda?