GTX460 ili GTX260
- poruka: 27
- |
- čitano: 3.441
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
GTX 460 definitivno.
SilverStone Strider ST50F 500 W power supply
dal bi moglo ovo napajanje napajat gtx460
Da, ali pošto znam da sad imaš GTX 260 prelazak na GTx 460 ti neće donijeti neke velike performanse, bolje ovu sad overclockaj.
Da, ali pošto znam da sad imaš GTX 260 prelazak na GTx 460 ti neće donijeti neke velike performanse, bolje ovu sad overclockaj.
Ma ne ne bi ja prešao samo me zanima koja je granica napajanja koje trenutačno imam jer se baš i nerazumijem u napajanja, a overclockat neznam no i ovako mi radi dobro.
Ma ne ne bi ja prešao samo me zanima koja je granica napajanja koje trenutačno imam jer se baš i nerazumijem u napajanja, a overclockat neznam.
Pa kak sam ti več rekel napajanje drži sve kartice do GTX 470, za GTX 480 nisam siguran. Napajanje je jako dobro, a clockat se lako naučiš
Ja imam evga 260gtx znam da ima različitih vrsta ili što god 260gtx pa me zanima dal ima di rang lista najboljih prema lošijim.
Ja imam evga 260gtx znam da ima različitih vrsta ili što god 260gtx pa me zanima dal ima di rang lista najboljih prema lošijim.
Pa nema rang lista. Imaš tvornički overclockan modele ne čije taktove možeš i sam clockat, ali ostale su sve iste.
Pa nema rang lista. Imaš tvornički overclockan modele ne čije taktove možeš i sam clockat, ali ostale su sve iste.
Dal imaju neki turtoriali di neko clocka 260gtx.
a gle, clockanje svih kartica je (relativno) isto.
Unlinkaš GPU i shadere i dizes memoriju za 3mhz dok ti ne pocne bacat artifakte...
kad nadjes granicu gdje vise ne baca artifakte, snizi mem za 3-4mhz i pusti 3dmark/crysis gpu bench...
onda podizi gpu i shadere za 3 mhz dok ti ekran ne pocne blinkat...
na kraju pusti crysis gpu bench nek loopa 4-5 sati da budeš 100% siguran...
e da... temperature ti nebi trebale bit vece od 50 u idleu i 85 u loadu...
Nema nikakve dileme : GTX460.
Brža, manja, manje struje troši, hladnija, DX11...
Da li bi GTX460 mogao raditi bez problema na napajanju Corsair 400w.
Može bez beda.
Nisam naišao još na GTX260 pogotovo 216SP koja nije išla bar na 700 za GPU,još kad kažeš eVGA,odmah mi SuperClocked,ili K.O. varijanta padne na pamet.
Nisam naišao još na GTX260 pogotovo 216SP koja nije išla bar na 700 za GPU,još kad kažeš eVGA,odmah mi SuperClocked,ili K.O. varijanta padne na pamet.
Ja sam dogurao max 770Mhz stabilno bez dizanja napona.
Zato kažem,ima baš bestijalnih primjeraka,sa kolegom na PCE iz Varaždina sam baš razgovarao o XFX iz linksa,pred neko vrijeme su ih dilali Core edition,a kad ono sve samo ne core,isto tako nekakav rezultat preko 750mhz jezgra,bez vmoda. 1099kn mislim da su bile,ili 1199..ali 2mj. 2010,tako nešto.. Taman sam ja uzimao onda 4890 XFX za 1249..isto links,planule su.
Što znači ovo superclocked kod 260gtx kartice.
To znači da su joj tvornički povišeni taktovi.
Da li bi GTX460 mogao raditi bez problema na napajanju Corsair 400w.
Piše na nvidijinim stranicama min 450 W, no tu se vjerojatno podrazumjevaju noname napajanja.
Koliko sam gledao svako napajanje koje je držalo ili drži GTX260 moralo bi držati i 460 model.
Weky, you lucky bastard. Ja sam nagurao do 740 sa dizanjem napona preko običnog flasha biosa sa 1,12 na 1,18. Uspio sam modificirati bios da ide na 1,21 ali kartica onda ima dosta veče temp. ( 62 idle, 89 load ).
Na 740 radi dosta normalno i presao je gaming test od 5 sati, 3D Mark i 30 minuta Furmarka tak da sam zadovoljan.
Evo da bezveze ne otvaram novu temu:
Sapphire HD 5830, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI + HDMI, PCI Express
ili
MSI GTX460 1GB GDDR5 256bit, N460GTX Cyclone 1GD5/OC
Koja je od ove dvije bolja.

oK
Da
Hvala!