Virus.Pomoc!

poruka: 15
|
čitano: 4.996
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Virus.Pomoc!

Prije svega izvinjavam se ako nisam temu postavio na odgovarajuce mjesto.

E ovako pojavio mi se na laptopu virus ili nesto sl.Neznam koja je njegova prava funkcija,ali meni je sakrivao folderoptions,onesposobljavao system restore itd.Imao sam instaliran avast koji je takodje onesposobio.Pomislim komp je ionako sazrio za format sto sam i uradio ocekujuci da ce to rijesiti problem.Ali nije nazalost.Virus je vjerovatno na disku D.Uglavnom nedozvoljava mi da skinem bilo koji antvirusni program.Sekundu nakon zavrsenog downloada jednostavno ga izbrise.Imao sam kasperky sacuvan na D,i pokusao sam da ga instaliram,opet neuspjesno.Kada zelim da pokrenem komp u safemode-u,ni to mi ne dozvoljava,pojavi se plav ekran i samo se restartuje.

Imam pristup internetu i ostalim stvarima,ali dokad?Znam da mi je zadnja opcija da formatiram D disk,ali ipak cu pokusati jos nesto prije toga.

Mislio sam da preko nekog ex. hardiska ili usb sve te podatke prebacim na bratov laptop i da skeniram sa njegovim antivirusnim programom,ali pitam se koliko je to pametno?

Ja sam gotovo potpuni amater sto se tice ovih stvari pa svaka pomoc je dobrodosla.

Hvala unaprijed

15 godina
neaktivan
Virus.Pomoc!

mislim da to možda i nije virus, prije bih rekao da imaš problema sa hard diskom. ali svejedno, skini se Hirens Boot CD, imaš na njemu neki antivirus, mislim avira, skeniraj komp detaljno, zatim i pokreni neki test za hdd - mislim da je gore onaj Victoria. te ako je sve  čisto i uredu, nemaš ni virus niti je vjerojatno hdd u kvaru neki sumnja pada na windoswse - trebalo bi pokreniti instalacijski cd/dvd i poreniti repair sustava, manje više je to intuitivan proces. a za BSOD ima opcija da se zapiše log. ako zapne javi se opet

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source freak, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
16 godina
Re: Virus.Pomoc!
RPG1 kaže...

Prije svega izvinjavam se ako nisam temu postavio na odgovarajuce mjesto.

E ovako pojavio mi se na laptopu virus ili nesto sl.Neznam koja je njegova prava funkcija,ali meni je sakrivao folderoptions,onesposobljavao system restore itd.Imao sam instaliran avast koji je takodje onesposobio.Pomislim komp je ionako sazrio za format sto sam i uradio ocekujuci da ce to rijesiti problem.Ali nije nazalost.Virus je vjerovatno na disku D.Uglavnom nedozvoljava mi da skinem bilo koji antvirusni program.Sekundu nakon zavrsenog downloada jednostavno ga izbrise.Imao sam kasperky sacuvan na D,i pokusao sam da ga instaliram,opet neuspjesno.Kada zelim da pokrenem komp u safemode-u,ni to mi ne dozvoljava,pojavi se plav ekran i samo se restartuje.

Imam pristup internetu i ostalim stvarima,ali dokad?Znam da mi je zadnja opcija da formatiram D disk,ali ipak cu pokusati jos nesto prije toga.

Mislio sam da preko nekog ex. hardiska ili usb sve te podatke prebacim na bratov laptop i da skeniram sa njegovim antivirusnim programom,ali pitam se koliko je to pametno?

Ja sam gotovo potpuni amater sto se tice ovih stvari pa svaka pomoc je dobrodosla.

Hvala unaprijed

uradi ovako kako piše u ovom postu

kad vidimo o kojem se virus radi, bit će jednostavnije predložiti daljnje korake

13 godina
neaktivan
Virus.Pomoc!

@Kakapo.Nedozvoljava mi da instaliram ili downloadujem bilo kakav anti virusni program.Sumnjam da je windows u pitanju zbog toga nakon sto sam primjetio virus,formatirao sam komp i podigao drugi windows.Znaci na dva windowsa isti problem.

@Total,uradio sam onako kako je napisano u postu koji si mi dao.Dobio sam dva log file-a,sta dalje?

16 godina
RPG1 kaže...

@Kakapo.Nedozvoljava mi da instaliram ili downloadujem bilo kakav anti virusni program.Sumnjam da je windows u pitanju zbog toga nakon sto sam primjetio virus,formatirao sam komp i podigao drugi windows.Znaci na dva windowsa isti problem.

@Total,uradio sam onako kako je napisano u postu koji si mi dao.Dobio sam dva log file-a,sta dalje?

uploadaj logove na speedyshare ili neki drugi sličan site, a linkove kopiraj na svoju temu..kad pregledam logove, reću ti što trebaš uraditi

11 godina
neaktivan
Postovanje svima....Ja sam nov na ovom forumu i mogu reci da je zanimljiv tj.dosta se moze nauciti..Medjutim imam problem.Od pre nekoliko dana laptop mi se tesko gasi,slaba veza internet konekcije i na kraju (sinoc)dok sam bio na youtube odjednom mi se pojavi upozorenje da ga je napao virus i poceo je sam da lista fajlove i na kraju pri dnu ekrana izbaci exe erorr.Ja sam ga odmah ugasio i sutra nosim serviseru.Da li je nesto ozbiljno?Laptop sam dobio pre 20dana polovan iz Italije,rodjak mi poslao...Molim za odgovor,hvala unapred...
15 godina
neaktivan
AlekLO kaže...
Postovanje svima....Ja sam nov na ovom forumu i mogu reci da je zanimljiv tj.dosta se moze nauciti..Medjutim imam problem.Od pre nekoliko dana laptop mi se tesko gasi,slaba veza internet konekcije i na kraju (sinoc)dok sam bio na youtube odjednom mi se pojavi upozorenje da ga je napao virus i poceo je sam da lista fajlove i na kraju pri dnu ekrana izbaci exe erorr.Ja sam ga odmah ugasio i sutra nosim serviseru.Da li je nesto ozbiljno?Laptop sam dobio pre 20dana polovan iz Italije,rodjak mi poslao...Molim za odgovor,hvala unapred...

Ukoliko je softverski problem odnosno bilo kakva vrsta virusa, malwarea i sl. , uvijek se da nekako srediti.

Bez panike, pogotovo ako si ga odnio na servis.

Samo pripazi na privatne podatke, ukoliko ih ima i to je to.

Za ubuduće, prošvrljaj malo po forumu, informiraj se o dobroj zaštiti za računalo (firewall, AV, on-demand scanneri, cloud rješenja..)

GL.

Something witty.
11 godina
neaktivan
Hvala ti na brzom odgovoru.....Nisam ga ukljucivao 1 dan i veceras ga ukljucim i pocne nesto da skenira.Ostavio sam ga da skenira sve dok nije zavrsio.Sva sreca poceo je da radi normalno.Sta je to moglo biti da ga ocisti od virusa?Mozda u sebi ima anti virus?I na kraju da kazem da mi trazi stalno lozinku administratora.Ne mogu da udjem u fajlove da azuriram jer trazi lozinku koju ne znam.Jedino sto sam sto posto siguran je da nije ukraden..
15 godina
Virus.Pomoc!

treba mi pomoc!! frend ima komp i ocito virus na njemu (ili na usb-u ali malo vjerojatno jer ga formatiram i opet se javlja) i neznam kako da ga uklonem. napravio sam clean install windowsa i skeniro s avirom i formatiro usb ali i dalje je tu... znaci kad ustekam usb pojavi se obavijest antivirusa da ima virus i onda nemogu nista otvoriti na usb-u a kad je antivirus iskljucen kad otvorim usb ima na njemu shortcuti tek kad klikenm na taj shortcut onda se otvori sadrzaj usb-a... kako to rijesiti?

12 godina
maxy0 kaže...

treba mi pomoc!! frend ima komp i ocito virus na njemu (ili na usb-u ali malo vjerojatno jer ga formatiram i opet se javlja) i neznam kako da ga uklonem. napravio sam clean install windowsa i skeniro s avirom i formatiro usb ali i dalje je tu... znaci kad ustekam usb pojavi se obavijest antivirusa da ima virus i onda nemogu nista otvoriti na usb-u a kad je antivirus iskljucen kad otvorim usb ima na njemu shortcuti tek kad klikenm na taj shortcut onda se otvori sadrzaj usb-a... kako to rijesiti?

http://www.ehow.com/how_6505508_remove-rundll32_exe-virus.html

Nagađam da je rundll32 virus.

LOL EUNE: oloferno EUW: A4Teach
17 godina
maxy0 kaže...

STa kaze Avira, moze neki screenshot?

Mozda ti samo javi da je blokirala autorun.inf ili nesto slicno?

Jesi probao s Malwarebytes-om?

AKo nista ne upali skini si neki Rescue CD (npr. Kaspersky Rescue Disk 10) stavi na CD ili USB (How to record Kaspersky Rescue Disk 10 to an USB) i boot-aj komp s njega i s njim skeniraj taj USB, a mozes i cijeli komp.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Skini original iso windowsa pa probaj njih instalirati. Ako je u pitanju jogurt verzija vjerojatno su već instalacijski fileovi zaraženi a pitanje je što je s alatom za samopomoć.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
Virus.Pomoc!

e sad, negdje sam procitao da je svchost neki virus i počeo mi se pojavljivati prilikom pokretanja računala... kad odem u task manager tamo su 3 procesa tog naziva... kad odem na tu lokaciju ili niceg nema u mapi ili nemogu obrisat jer je pod zastitom trustedinstallera.. imam li se razloga za brinuti i dali ga je potrebno uklanjati, i dali je to uopće virus... izgleda sumljivo.. to mi je tek odnedavno se pojavilo pod startup....

16 godina
odjavljen

Svchost je "host" proces za windows servise. Skeniraj sa nekim AVom ali u pravilu, nebi trebalo biti ništa strašno. Eto koliko ih je kod mene i svi su čisti.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina

Meni je to sumnjivo zato jer svaki svchost ima razlicitu ikonu.
Svakako proskeniraj komp s Malwarebytes i HitmanPro. Koji AV program imas?

Evo kako je kod mene:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 22:50 (djigibao).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice