Prije svega izvinjavam se ako nisam temu postavio na odgovarajuce mjesto.
E ovako pojavio mi se na laptopu virus ili nesto sl.Neznam koja je njegova prava funkcija,ali meni je sakrivao folderoptions,onesposobljavao system restore itd.Imao sam instaliran avast koji je takodje onesposobio.Pomislim komp je ionako sazrio za format sto sam i uradio ocekujuci da ce to rijesiti problem.Ali nije nazalost.Virus je vjerovatno na disku D.Uglavnom nedozvoljava mi da skinem bilo koji antvirusni program.Sekundu nakon zavrsenog downloada jednostavno ga izbrise.Imao sam kasperky sacuvan na D,i pokusao sam da ga instaliram,opet neuspjesno.Kada zelim da pokrenem komp u safemode-u,ni to mi ne dozvoljava,pojavi se plav ekran i samo se restartuje.
Imam pristup internetu i ostalim stvarima,ali dokad?Znam da mi je zadnja opcija da formatiram D disk,ali ipak cu pokusati jos nesto prije toga.
Mislio sam da preko nekog ex. hardiska ili usb sve te podatke prebacim na bratov laptop i da skeniram sa njegovim antivirusnim programom,ali pitam se koliko je to pametno?
Ja sam gotovo potpuni amater sto se tice ovih stvari pa svaka pomoc je dobrodosla.
Hvala unaprijed