Zanimaju me odgovori kako napraviti wireless antenu a da je mogu prikljuciti na asus eee pc da funkcionira???????
Kako napraviti wireless antenu?
- poruka: 21
- |
- čitano: 59.339
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nemas beda...ja sam tek pocetnik al ono imam malo iskustva...mozda ce nam neko napisat odgovore...
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34534
dobar je ovaj link...hvala....sutra se bacam na izradu....
Mene zanima dali se može prepraviti televiziska antena da se od nje napravi wireless
Imam jedno pitanje. Ja i frend bi htjeli napravit WLAN mrežu da možemo u miru igrat C&C bez trošenje dragocjenog ADSL prometa. Udaljenost je 700m i visinska razlika je nekih 80-100 m (izmjereno GPS-om). Koju bi nam antenu preporučili (biquad ili kantenu) i jel moramo obadvojca napravit te antene il samo jedan napravi biquad koji stavi na sat. tanjur pa će kartica od ovog drugog normalno radit i vidit taj signal? Koje bi bilo najbolje rješenje (izrada i dijelovi nisu problem - on je elektrotehničar a imamo i 1 sat. tanjur viška) i da dobijemo neki normalan link od barem 5mbit?
mene zanima kako mogu pojačati wlan ako imam wlan stik dlink dwl g122
Imam jedno pitanje. Ja i frend bi htjeli napravit WLAN mrežu da možemo u miru igrat C&C bez trošenje dragocjenog ADSL prometa. Udaljenost je 700m i visinska razlika je nekih 80-100 m (izmjereno GPS-om). Koju bi nam antenu preporučili (biquad ili kantenu) i jel moramo obadvojca napravit te antene il samo jedan napravi biquad koji stavi na sat. tanjur pa će kartica od ovog drugog normalno radit i vidit taj signal? Koje bi bilo najbolje rješenje (izrada i dijelovi nisu problem - on je elektrotehničar a imamo i 1 sat. tanjur viška) i da dobijemo neki normalan link od barem 5mbit?
Kazes da je udaljenost 700m, a visinska razlika oko 100m... Pretpostavljam da nemate opticku vidljivost, ili ? Ako nemate onda ti se ne isplati mucit s tim, jer onda bi morao na pola puta postavit neki uredjaj koji bi ti glumio repeater. Kad bi i mogli se povezat, a pretpostavljam da bi napravili Ad-hoc - oba dva bi trebali imat antene sa jacim izlaznim signalom.
Ako i bi imao sanse, trebao bi imat antene ogromne izlazne snage koje rade na 5.8 GHz, no mislim da one zrace vise od zakonski dopustenog - no to i nije neka prepreka. Samo je problem to financirat, zelim rec da bas nisu jeftine. Pa probaj s tuneliranjem mreze, VLAN-om (ne WLAN).
Izvedivo, ali teško. Najveći problem, ako biste i ostvarili vezu, ona bi vam pucala ili bi vam barem ping skakao svaki čas.
mene zanima kako mogu pojačati wlan ako imam wlan stik dlink dwl g122
Ako znaš s lemilicom, možeš ugraditi konektor za vanjsku antenu. Ako ne znaš, uzmi konzervu promjera cca 10-ak cm, te na 4-5 cm od dna probij rupu u koju na knap ulazi stick te ga uguraj jedno 3-4 cm i učvrsti. Ako bude sreće malo će poboljšati signal.
Mozeli i meni neko da pomogne....... Zeleo bi da napravim Wireless antenu ali sa USB prikljuckom pa bi vas molio ako neko moze da me uputi u vezi ovoga,,,,,, ili ako zna gde mogu naci Video tutorial o tome......(ali mi netrabaju oni sto se povezuju preko Wireless kartice koja ide u komp)........Hvala svima koji se odazovu
jedino rijesenje ti je double biqadica od 2,4 GHz, i ti min 30db, ako nemate opticek vidljibosti morate ih napraviti obadvojica i jednako ih polarizirati, brzina bi trebala biti dovoljna, alio bi ti ja i dalje preporucio flat rate, i trebat ce ti dva tanjura od satelitske ako nema opticke... jedan za svakoga...
Mene zanima kako bi mogao napravit tu wireless antenu posto sam u kuci preko vikenda pa tamo imam laptop sa bezicnim netom od vipa al su spori,a laptop ima wireless(bloototh) i htio bi veci signal i jaci hvatat i onda lako haxam s necim nekom u net tek tolko da idem tu na forum da mi nije dosadno..Tamo postoji t com meni se cini al neda mi se zezat s tim scamerima neg cekam b net da dode da uzivam u netu..Imate kakve preporuke? nesto bilo sta da u lap uguram da signal cvijet? Hvala
Mene zanima dali se može prepraviti televiziska antena da se od nje napravi wireless
mene isto :D
napravi si biquad antenu, kantena nije toliko loša, ali ovo je bolje:
Pozdrav svima
Imam wireless antenu 24db i imam problem sa njom stalno mi varira signa pa bih voleo da znam ako mozda i ako postoji uopste nacin (mozda neki softver ili bilo sta samo da pomaze) na koji se moze pojacati jacina tj signal?
Ovo su karakteristike antene a i slika
Hvala unapred
[IMG]http://i28.tinypic.com/29w62d2.jpg[/IMG]
Dobitak (snaga): 17dBi (upotreba 75-omskog kabla uslovljava određeni gubitak snage signala, ali sve u cilju postizanja što boljeg odnosa cena/performanse) Dužina pigtail kabla: 15m 75 oma koaksijalni Domet: 5000m
Frekvencija min. 2390MHz
Frekvencija maks. 2540MHz
Ugao 3 dB horizontalno: 12°
Ugao 3 dB vertikalno: 9°
Konektori
RP-SMA x1