Da pocnem, kupio bih ovaj tablet: (za oko 1300kn, novi u ducanu, jel to ok cijena?)
Point of view: 7" mobii Tablet GenII
http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=product_detail&product_id=209
Isao sam malo surfati o njemu i nisam naso skoro nista osim ovih zgoljavih specifikacija na web-u, na ono sto jesam naisao je post jednog korisnika ovog uredaja koji komentira da na njemu nema googleovog android marketa ve samo neki njihov(proizvodacov) market za android OS. Nikad nisam radio sa android uredajem pa me malo "uplasilo" i zbunilo, jer prije sam mislio da je market obicna web stranica sa koje se mogu skidati/kupovati aplikacije (to znaci nije tako?), i nisam siguran kako to utjece na dostupnost aplikacija, pa me zanima, da li se moze naknadno dodati taj android market?
Ako ne, na koji jos se sve nacin mogu dodati aplikacije, jel se mogu direktno skidati sa nekog direktnog linka(web servera) ili ftp-a? Da li postoje alternativni javno dostupni marketi? (koliko vidim na wikipediji pise da ih ima). Da li je uredaj sa Androidom "ziher" otvoreni za sve aplikacije ili ga proizvodac tableta moze "zakljucati" na samo njegov market i sl?
Te me jos zanima, da li pozdrzava samo Android aplikacije ili moze i Java MIDP aplikacije? I da li aplikacije mogu raditi u multitasking nacinu? (koliko sam cuo iPhone nema multitasking). Jel defaultni preglednik (ili neki besplatno dostupan) podrzava tabove?
Ako bih ga uzeo kanim dosta i programirati android aplikacije, pa me zanima koja je prica s te strane, skines SDK, napravis aplikaciju, i kako je puknes gore? Preko WiFi-a? Flash kartice? Web/FTP servera? ima kakvih mogucih ogranicenja?
U biti jedino sto ja zelim od toga tableta je da mogu (ugodno) surfati na netu, pogledati nesto na youtubu, i za to vrijeme biti ulogiran na moj MSN account (i po mogucnosti na facebook chat/poruke), i bezbrizno staviti gore aplikacije koje sam razvio na svom PC-u, jel to sve "ziher" moguce sa bilo kojim Android uredajem ili su moguca ogranicenja?