Kako dodati nešto u bazu na serveru?

poruka: 5
|
čitano: 727
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znači napravim web app u obliku bloga - u bazi se nalaze postovi koji aplikacija ispiše kronološki.

Kako da tu ubacim novi post u bazu? Dal da unesem post u bazu na svom lokalnom PC-u i onda to uploadam na server ili postoji neki način na koji to izravno napraviti?

Nadam se da razumijete moje pitanje, znači čisto je stvar koji je najlaški (najuobičajeniji) način za to napraviti.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Kako dodati nešto u bazu na serveru?

Pa ovisi u čemu radiš - wordpress, joomla ili nešto treće. Ili imaš svoju aplikaciju?

Ako radiš od nule, pa napravi da sama aplikacija u svom editoru može uploadati. Ukratko, pogledaj kako wordpress radi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

Radio bih svoju iz početka.

Znam kako WP radi, i evo čim si ga spomenuo skužio sam kako bi se to moglo izvesti :D Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Kako dodati nešto u bazu na serveru?

Ubacuješ u bazu preko SQL Insert komande. naravno u bazu na serveru ako hoćeš na svojoj stranici da imaš post!?

Znači, staviš neku formu za unos posta, sa textboxovima i ostalim kontrolama i onda uradiš spremanje u bazu, ovisno u čemu radiš ASP.NET ili PHP ili RoR...

16 godina
neaktivan

Yep, sasvim je logično, ne znam kako mi nije odmah palo na pamet. Hvala obojici.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice