Download datoteka izvan public html, moguće?

poruka: 6
|
čitano: 807
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Jel moguce napraviti download link za datoteku koja se nalazi izvan public html-a?

nesto tipa /home/leyapx/downloads/file.exe? (leyapx je moji cpanel username, a download folder bi se nalazio u home root)

i ako netko kopira takav link i stavi ga na svoju stranicu nece radit? nevidim kako bi moglo radit

Ljudi traže zlatnu pticu, ja nekoga s ožiljkom na licu, neku kao ja.. teško ranjena..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
U cpanelu imas opciju 'hotlink protection' koja ce ti zastititi datoteke od downloada sa drugih stranica
sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
RE: Download datoteka izvan public html, moguće?
Nix kaže...
U cpanelu imas opciju 'hotlink protection' koja ce ti zastititi datoteke od downloada sa drugih stranica

@Nik Ne pita za zaštitu, nego kako da dijeli datoteke

@Escudo koliko znam ne možeš. Osim ako je u public_html ili public_ftp

Posjetite http://www.MojPortal.com.hr
16 godina
neaktivan
Nix kaže...

Znaci sada ako netko kopira direktni link na drugu stranicu to nece radit?

wow predobro, sto mi nitko prije nije rekao za ovo

Ljudi traže zlatnu pticu, ja nekoga s ožiljkom na licu, neku kao ja.. teško ranjena..
17 godina
Da, npr ako si zaštitio .exe datoteke, kada neko klikne link www.tvojstranica.com/datoteke/moj.exe koji se nalazi na nekoj drugoj stranici, neće krenuti download, već će korisnik biti usmjeren na tvoju stranicu ili kako vec postavis. No ako je link na tvojoj stranici onda ce normalno krenuti dwnl
sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
17 godina
neaktivan

Dobra praksa je da se sve nepotrebne datoteke drže izvan public foldera.

Možeš napraviti skriptu koja će ti odraživati download.

Fino napraviš file download.php kojem kao parametar predaš ime filea ili nekaka unique key ako su ti podaci o fileu spremljeni u bazu. Pročitaš podatke i provjeriš dali file postoji. Ako postoji postaviš potrebne headere i pustiš download...

dr. Mito Korupcija, doktor političkih znanosti.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice