Dobio sam free web hosting - što dalje?
- poruka: 26
- |
- čitano: 4.398
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moraš nam dati malo više informacija o hostingu i svome znanju. Na kojem je OS-u, da li ima cPanel ili neki drugi control panel, koja prava imaš i slično... Isto tako i koliko ti znaš raditi na Linuxu ako je hosting na njemu, jesi li upoznat s cPanelom, ili SSH-om, FTP-om...
RAdi toga trazim pomoc..
Pa cekaj jeli to ono kupiš t-com uslugu neta i dobijes prostor za stranicu? Ako je to to onda zaboravi na sve. Tu možeš staviti neku flash temu na sajt i to je sve.
Sarajevo sam ja :)
Imaš li cpanel?
Imaš li Mysql?
Koliko prostora imaš?
Koliko bandwidtha imaš?
bandwidtha nzm
Koji hosting?
Daj stranicu od tvog interneta ili šta već, vidjet ćemo kakve značajke ima taj hosting paket i onda tko je željan pomoći nek ti pomogne..
Al moje mišljenje, neš daleko s tim paketom :P
Ja mislim da je o ovome riječ, neka me ispravi ako nije slučaj:
http://www.bhtelecom.ba/g_hosting.html
Ja mislim da je o ovome riječ, neka me ispravi ako nije slučaj:
http://www.bhtelecom.ba/g_hosting.html
Upravo tako :)
Vjerojatno nemas cpanel, ali uglavnom isti ti je qurac :)
Ukratko, napraviš myql database MUJODATABASE
napraviš korisnika MUJO
i kreiras mu password: MUJOPASSWORD
Spojiš database sa korisnik tj das mu sve privilegije i taj je dio gotov.
Napravi ftp account i skini program fillezilla i upisi te podatke da se spojis na svoj "sajt". Skini SMF forum, extraktaj ga tako da budu sve folderi (jer nemas cpanel da uplodas .zip i kasnije ga ekstraktas unutra sto je dosta brze za upload, a i manje zauzima) i uplodaj sve te foldere u public_html folder, odeš na svoj stranicu www.mojsajt.com i zapocet ce instalacija, i samo upisivas podatke gore:
mysql base
ime korisnika
password
host: localhost (ako ti nije nekako drugacije)
i ukratko to je to. Pošto imaš samo 200mb prostora zabranio bih ikakvo uplodanje attachmenta na forum, a možeš dozvoliti upload avatara jer to stvarno malo zauzima.
Znam da nemaš cpanel ali pogledaj ovaj video jako ti je slicno sto ti moras uciniti:
Ako se odlučiš za kupnju hostinga+domene, u ovih 10 godina cijene na balkanu su pale jako dosta, nezelim nikoji preporucivati, ali ako budes htio kupiti guglaj i pitaj ljude koji hosting preporucuju, cim ti stave affilate link ne kupuj kod te stranice jer te lik zeli samo nagovoriti da kupis preko njegovog linka da on dobije dio love ili neki popust.
http://img27.imageshack.us/img27/594/csjv.png
samo pogledaj video i to je to.
za početak imaš li uopće ideju što bi htio s tim hostingom? Imaš li neki konkretan sajt u planu? Stekao sam dojam da nemaš...
ovo natezanje vec 2 dana ni sto hoce ni na koji nacin majko mila..... sto ce ti forum za gamehosting kad neznas ni instalirati obicnu skriptu?
Ma nemam ja nista protiv toga da ti podizes gamehosting itd, ali ovdje ces nauciti osnove poput kako uplodati skriptu,napraviti database i username sa passwordom i instalirati skriptu i to je sve, a sto je najgore u cijeloj situaciji na youtube imas tisuce videa koji ce ti bolje objasniti 100 puta i uvijek mozes viditi jesi li gdje pogrijesio ako neznas, a ne da gubis dane cekajuci ovdje odgovor. Isto tako hoces se baviti gamehostingom, dobro sve ok. Trebaš naučiti da ti moras znati sve o svojoj stranici i serveru, traziti nekoga drugoga i placat mu to nije unosan posao. Isto tako moras imati covjeka za server, tko ce ga postavljati, tko ce biti support, sve to x2 (2 smjene).
Jel od vas četiri zna netko to napraviti?
jel ako nitko nezna kako ćete dalje?
mislim da je prilicno dobro
Ključna riječ...
Kako nije :) to je veliki napredak za ljudsku vrstu :)