Dobio sam free web hosting - što dalje?

poruka: 26
|
čitano: 4.398
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pitanje i moguca pomoc
Pozdrav danas sam dobio neki free web hosting pa sam sad u totalnom rasulu kako, gdje,sta,kuda.U koliko ima neko voljan da mi pomogne oko web hostinga da malo jednostavno upoznam funkcije i da instaliramo forum neki.Lijep pozdrav

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pitanje i moguca pomoc
Moze li mi iko pomoci???
15 godina
neaktivan

Moraš nam dati malo više informacija o hostingu i svome znanju. Na kojem je OS-u, da li ima cPanel ili neki drugi control panel, koja prava imaš i slično... Isto tako i koliko ti znaš raditi na Linuxu ako je hosting na njemu, jesi li upoznat s cPanelom, ili SSH-om, FTP-om...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Dobio sam free web hosting - što dalje?
Pazi placeno je sve mjesecno placam nekih 30e u sklopu interneta te jos nekih pogodnosti dalje s panelom nisam nikako upoznat ssh ne ftp ne..
RAdi toga trazim pomoc..
12 godina
protjeran

Pa cekaj jeli to ono kupiš t-com uslugu neta i dobijes prostor za stranicu? Ako je to to onda zaboravi na sve. Tu možeš staviti neku flash temu na sajt i to je sve.

www.mmo-balkan.com/forum
12 godina
neaktivan
Ne ne nije to to nisam ja iz Hr.
Sarajevo sam ja :)
12 godina
protjeran

Imaš li cpanel?

Imaš li Mysql?

Koliko prostora imaš?

Koliko bandwidtha imaš?

www.mmo-balkan.com/forum
12 godina
neaktivan
Ma sta mu ga ja znam ima cpanel nema mysql prostora 5 gb imam ili 50 nzm xD
bandwidtha nzm
14 godina
neaktivan

Koji hosting?

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Daj stranicu od tvog interneta ili šta već, vidjet ćemo kakve značajke ima taj hosting paket i onda tko je željan pomoći nek ti pomogne..

Al moje mišljenje, neš daleko s tim paketom :P

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ja mislim da je o ovome riječ, neka me ispravi ako nije slučaj:

http://www.bhtelecom.ba/g_hosting.html 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

Ja mislim da je o ovome riječ, neka me ispravi ako nije slučaj:

http://www.bhtelecom.ba/g_hosting.html 

Upravo tako :) 

12 godina
protjeran

Vjerojatno nemas cpanel, ali uglavnom isti ti je qurac :)

Ukratko, napraviš myql database MUJODATABASE

napraviš korisnika MUJO

i kreiras mu password: MUJOPASSWORD

Spojiš database sa korisnik tj das mu sve privilegije i taj je dio gotov.

Napravi ftp account i skini program fillezilla i upisi te podatke da se spojis na svoj "sajt". Skini SMF forum, extraktaj ga tako da budu sve folderi (jer nemas cpanel da uplodas .zip i kasnije ga ekstraktas unutra sto je dosta brze za upload, a i manje zauzima) i uplodaj sve te foldere u public_html folder, odeš na svoj stranicu  www.mojsajt.com i zapocet ce instalacija, i samo upisivas podatke gore:

mysql base

ime korisnika

password

host:  localhost     (ako ti nije nekako drugacije)

i ukratko to je to. Pošto imaš samo 200mb prostora zabranio bih ikakvo uplodanje attachmenta na forum, a možeš dozvoliti upload avatara jer to stvarno malo zauzima.

Znam da nemaš cpanel ali pogledaj ovaj video jako ti je slicno sto ti moras uciniti:

Ako se odlučiš za kupnju hostinga+domene, u ovih 10 godina cijene na balkanu su pale jako dosta, nezelim nikoji preporucivati, ali ako budes htio kupiti guglaj i pitaj ljude koji hosting preporucuju, cim ti stave affilate link ne kupuj kod te stranice jer te lik zeli samo nagovoriti da kupis preko njegovog linka da on dobije dio love ili neki popust.

www.mmo-balkan.com/forum
12 godina
neaktivan
Evo ova slika pogledaj sta sve ima jos ispod dole ima mysqlserverr tako nesto :)
http://img27.imageshack.us/img27/594/csjv.png

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

samo pogledaj video i to je to.

www.mmo-balkan.com/forum
15 godina

za početak imaš li uopće ideju što bi htio s tim hostingom? Imaš li neki konkretan sajt u planu? Stekao sam dojam da nemaš...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Naravno da imam planiram da podignem Forum pod broj jedan ili phpbb ili mybb treba mi za Game hosting i ujedno za komjunity :)
12 godina
protjeran

ovo natezanje vec 2 dana ni sto hoce ni na koji nacin majko mila..... sto ce ti forum za gamehosting kad neznas ni instalirati obicnu skriptu?

www.mmo-balkan.com/forum
12 godina
neaktivan
Ti neshvacas da imam masinu za podizanje game servera, dalje meni je u interesu da usavrsim znanje oko istog nego oko php ili vec tih postavio sam za pomoc jer neznam i shvati to.U koliko neces/neznas samo zanemari ovo..
12 godina
protjeran

Ma nemam ja nista protiv toga da ti podizes gamehosting itd, ali ovdje ces nauciti osnove poput kako uplodati skriptu,napraviti database i username sa passwordom i instalirati skriptu i to je sve, a sto je najgore u cijeloj situaciji na youtube imas tisuce videa koji ce ti bolje objasniti 100 puta i uvijek mozes viditi jesi li gdje pogrijesio ako neznas, a ne da gubis dane cekajuci ovdje odgovor. Isto tako hoces se baviti gamehostingom, dobro sve ok. Trebaš naučiti da ti moras  znati sve o svojoj stranici i serveru, traziti nekoga drugoga i placat mu to nije unosan posao. Isto tako moras imati covjeka za server, tko ce ga postavljati, tko ce biti support, sve to x2  (2 smjene).

www.mmo-balkan.com/forum
12 godina
neaktivan
Naravno ima nas vec 4 :) i ja ponekad uletim kad zatreba,dalje mislim da za to postoje web masteri koji se brinu o raznim stranicama itd itd jer ja nemam vremena da to ucim svaki 5-10 minuta posalje ticket sa problemom pao mi server itd itd odem u logove erora bruka ubace pokvarene plugine i naravno server padne :) nego udaljili smo se od teme meni treba neko da ko je voljan da mi sklepa neki lijep forum da kad klijent dodje da se osjeca bezbjedno,itd itd
12 godina

Jel od vas četiri zna netko to napraviti?

jel ako nitko nezna kako ćete dalje?

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pa da znamo nebi se cimali i cekali da se neko smiluje te da se javi..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Evo sta smo uradili pogledaj te :) http://www.company-hosting.com.ba/
mislim da je prilicno dobro

1 0 hvala 0
14 godina
Golf kaže...
Evo sta smo uradili pogledaj te :) http://www.company-hosting.com.ba/
mislim da je prilicno dobro

Ključna riječ...

12 godina
neaktivan

Kako nije :) to je veliki napredak za ljudsku vrstu :) 

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice