Ja i moj prijatelj se pokušavamo spojiti lanom da igramo nesto u dvoje no nikako nece. Meni (windows 7 na laptopu) dodje da je konektirano al njemu se ne pokazuje nikakva konekcija(xp). Probao sam sa lan driverima i nis. u igricama se takodjer ne vidimo. MOLIM POMOC. hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-imate li router (za DSL) ili switch .. ili crossower?
-ako je router, dali radi internet? da. -postavke firewalla.
-bez routera, ručno podesiti IP, naravno različite ali u istoj grupi.
-ovisi o igri (multiplayer patch itd.. ), kod nekih kombinacija neradi, također igra mora biti ista verzija.
... još puno mogućih sitnica (problema i rješenja)
ne koristimo router, lan spajam direktno u laptop i komp. Probali smo više igara( battlefield2, serious sam 2, unreal tournament). Firewalliskljucen na oba kompa
-direktno kabel. : -postaviti IP 192.168.1.xxx (npr. PC1-101, PC2-102... tako neće biti kolizija s routerima kad se vrate u svoju mrežu).
prvi test, ''ping'', otvori cmd. (start/run/cmd +enter ili shortcut iz accessories/sys) utipkaj ''ping 192.169.1.xxy'' bez navodnika, xxx je prvi PC xxy je drugi. Ako je ispravna mreža (kabel) mora isti čas početi ispis TTL signala.. ako nema nekoliko sekundi, nije dobar kabel (ili postavke IP adrese.
-kad je to OK, idemo dalje?
edit: IP se postavlja preko propertisa networka, ako imaš ikonu u sys-trayu ili na desktopu, ili contol panell. LAN status/(properties)/general.. scrolaj listu do TCP/IPa, dblclick... tu se unose podatci, gateway i DNS mogu ostati prazni (bez njih nema interneta).. -kad podesite, pokušajte 'ping'.
kako postaviti ip. Hvala
-direktno kabel. : -postaviti IP 192.168.1.xxx (npr. PC1-101, PC2-102... tako neće biti kolizija s routerima kad se vrate u svoju mrežu).
prvi test, ''ping'', otvori cmd. (start/run/cmd +enter ili shortcut iz accessories/sys) utipkaj ''ping 192.169.1.xxy'' bez navodnika, xxx je prvi PC xxy je drugi. Ako je ispravna mreža (kabel) mora isti čas početi ispis TTL signala.. ako nema nekoliko sekundi, nije dobar kabel (ili postavke IP adrese.
-kad je to OK, idemo dalje?
edit: IP se postavlja preko propertisa networka, ako imaš ikonu u sys-trayu ili na desktopu, ili contol panell. LAN status/(properties)/general.. scrolaj listu do TCP/IPa, dblclick... tu se unose podatci, gateway i DNS mogu ostati prazni (bez njih nema interneta).. -kad podesite, pokušajte 'ping'.
ok, radilo je. sta dalje
-sad bi igre trebale raditi (bar SS i UT..) može biti potreban i defaultni port za server/host 27960 (za Quake) ovih igara se nesjećam napamet...
edit: pokrenite igru jedan server drugi na join..
-ako radi jedna igra (UT) znači da bi morale raditi i ostale...
-provjeri na Visti (ili 7) IP6... treba biti isključen jer se još ne koristi a možda zbunjuje igru. Također na laptopu isključi wireless, isti razlog.
Za svaku od željenih igara treba (ako ne proradi) vidjeti po forumima ili googlati, jer sigurno ima rješenja, koja ja neznam (jer nisam igrao te igre, ili je to bilo jako davno..). Možda je potreban drugi patch/loader.