Dešava mi se uvijek da se laptop pali jedno 2 minute.Sve polije toga radi brzo.Samo znaci prije nego sto uđe u sustav, kad se pojavi ono loading, to traje jedno minutu onda welcome i odma uđe.Neznam zasto tako dugo bude to loading. Mozda zbog nekog programa?Molim vas pomozite!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Več ako si postavil pitanje onda si mogel i napisati koji laptop imaš,i detalje vezane uz njege te programe koje imaš instalirane,a mogu se pokretati prilikom startup-a.Nebeš očekivati odgovor ako neznaš postaviti pitanje.
Imam Toshibu L300, kupio sam ga neki dan i vec je bio instaliran. Nema puno programa instaliranih, broj procesa je 67. Imam antivirus NOD32 koji ne trosi puno memorije i neke programe od toshibe koje se dizu pri startupu. Sad stvarno neznam zasto se toliko pali, a dosta je jak laptop sa dvojezgrenim procesorom 2,0 i 3 gb rama.I jos moram reci da mi vista trosi oko 1 gb od 3 rama.
Kad sam ga tek kupio i upalio isto je bilo tako dugo.Mozda su ga oni previše operetili.A jeli puno 67 procesa na visti?
Da li taj prefetch folder moze to uzrokovati?Smijem li izbrisati sve što je u njemu?Evo slika svih procesa pri startupu - http://www.max-save.org/viewer.php?id=635080Untitled.jpg
samo uninstaliraj toshiba tempro i problem rijesen. ili skini sa neta najnoviju verziju programa koja rjesava problem sporog boota.
67 procesa je malo previše ako ti to nije radna stanica.Ja na desktopu imam pokrenutih oko 45 procesa.Općenito ti se dižu Windosi na laptopu sporije, ali ne baš tak dugo i to na takvom laptopu koji ti imaš.Tvoj laptop bi to trebal žvakati bolje,pa ti pogledaj u System Configuration koji ti se programi pokreću kod startupa jer ti baš oni produljuju proces bootanja,pa neke koji ti netrebaju pogasi(ja sam si samo ostavio 8 programa),isto tak(ovo radi samo ak znaš kaj radiš,tj. ak se bar malo razumiješ u Windowse) u Services aplikaciji pogasi procese za koje znaš da ti netrebaju(ili ih stavi na ručno paljenje),te isto tak one koji ti netrebaju odmah nakon paljenje kompa,ali ih ne možeš isključiti stavi da se upale se zakašnjenjem.To zakašnjenje nek ti ostane defaultno.
Nemoj sad očekivati da će ti se komp paliti ko raketa,negdje oko 45-55 sekundi nakon paljenja do normalnog rada ti je u okvirima normale za laptope(ima i bržih ali to ti je normalno).
E hvala puno dećki za savjete. Ovo mi je pomoglo što sam izbrisao i sad se pali jako jako brzo. U 50 sekundi se upali. I sad sam smanjio broj procesa na 60 tako da sad skroz brzo radi. Još jednom hvala.