Smrzavanje kompa hdd misterij

poruka: 2
|
čitano: 1.291
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

ovako da objasnim stvar.znaci komp se smrzne bez obzira dali se :igra,surfa,gleda video ili je u stanby.komp se jednostavni zaledi i nakon restarta windowsi se vise nece pokrenut.imam dva diska (samsung spin point f3 u raid 0 i stariji seagate barracuda 250GB koji mi je kao storage disc.
jedino rijesenj je ostavit ga na miru par sati ili jedan dan i windowsi se dignu i sve opet radi super.no najglavnija stvar koju sam rijesi je da kada se to dogodi ugasim komp i sata kabel iskopcam i ukopcam sa diska.(lako mi je prepoznat koji jer su mi samsung u raid a seagate nije,pa ako mi raid polje stima a nece da se boota onda samo iskopcam i ukopcam seagate i opet sve to radi.svaki put kad se to dogodi i ako tako napravim odmah se windowsi bootaju. promjenio sam sata kabele pa je to radilo mjesec dana pa onda se opet smrzne i tako.to mi se dogada od kad imam raid polje (zato sam i uzeo f3).e sad po mojem misljenju ja bi reko da ploca ima problema sa diskovnim kontrolerom,al me zanimaju vasa misljenja i sta napravit.rasturit raid pa probat vidjet dali ce sve bit ok u non raid al opet to.nisam amater a ni pro tako da....
ploca je evga nvidia nForce 680 sli (znam da se pisalo bas za te diskovne kontrolere..)al svaka preporuka je dobro dosla.ostatak kompa je u moj pc.

hvala  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

komp vise nije u raid polju,friska instalacija win7 al stvar je opet ista.

bilo ko? dajte recite bilo sta...   {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice