Problem u računalu - pomoć!

poruka: 15
|
čitano: 1.805
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Na drugom računalu kojeg imam, imam jedan problem.

Problemi na računalu sada:

-sporo paljenje i gašenje

-Npr. kad igram CoD2 i kad ulazim u neki server učitava mi se nekad i preko minute, isto tako i za TrackManiu

-Nekad mi zna zaštekavat, najčešće u igrama(nije stvar u grafičkoj), ali onako u sekundama. Ne zašteka mi na 2-3 sekunde, nego u stotinkama i onda odšteka i tako neko vrijeme, i onda prestane, pa nekad opet počne zaštekavat, nadam se da ste skužili.

A kad reinstaliram Windowse, sve ovo gore gledajte suprotno.

Već sam reinstalirao Windowse, ali onda nakon 2-3 dana opet se počne zamrzavat.

Nisam komp ni čime natrpao, samo sam instalirao TrackManiu(BUG DVD) i CoD2, ništa više! Oboje sam skenirao sa anti virusom - nema virusa.

Skenirao sam cjeli komp - nema virusa. Skenirano sa Bitdefender total security.

Konfirguracija:

Radna memorija: 512 MB RAM

Procesor: Intel Celeron CPU 3.06 3.07 GHz

Grafička: GeForce 6600 128 MB RAM

Stvarno bih mi trebalo rješenje.

Hvala onome tko pomogne!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvarno trebam rješenje!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozda nije problem toliko u softweru...nego da nije mozda da  ti se proc pregrijava ili se memorija malo istekala??provjeri takve banalne stvari...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem u računalu - pomoć!
Lion King kaže...

Mozda nije problem toliko u softweru...nego da nije mozda da  ti se proc pregrijava ili se memorija malo istekala??provjeri takve banalne stvari...

Proc se ne pregijava, a radne memorije mi uvijek ostane oko 300 - 400 MB, nemam puno programa upaljeno.
17 godina
neaktivan
The_Chosen_One kaže...

-Npr. kad igram CoD2 i kad ulazim u neki server učitava mi se nekad i preko minute, isto tako i za TrackManiu

-Nekad mi zna zaštekavat, najčešće u igrama(nije stvar u grafičkoj), ali onako u sekundama. Ne zašteka mi na 2-3 sekunde, nego u stotinkama i onda odšteka i tako neko vrijeme, i onda prestane, pa nekad opet počne zaštekavat, nadam se da ste skužili.

Nisam komp ni čime natrpao, samo sam instalirao TrackManiu(BUG DVD) i CoD2, ništa više! Oboje sam skenirao sa anti virusom - nema virusa.

Konfirguracija:

Hvala onome tko pomogne!

1. Nemam pojma, možda se nakupilo smeća po hardu...
2. Koliko brzu imaš internet vezu?
3. Stvar je u grafičkoj, vjerojatno je preslaba za igre, to se i meni događa (Radeon X550 - skoro isto ko i tvoje...)

Next year I will be mod... :)
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
The_Chosen_One kaže...

Konfirguracija:

Hvala onome tko pomogne!

1. Nemam pojma, možda se nakupilo smeća po hardu...
2. Koliko brzu imaš internet vezu?
3. Stvar je u grafičkoj, vjerojatno je preslaba za igre, to se i meni događa (Radeon X550 - skoro isto ko i tvoje...)

1. Očistio - rezultata nema
2. T-COM 2 mbps
3. Mislim da nije, jel mi nekad zna i onaj stari Super Mario zamrzavat.
17 godina
neaktivan

Koju matičnu ploču imaš? Dakle riječ je o svježoj instalaciji znači teško da je već nakupio smeća na disku (virusi,malware).

1. Pogledaj si module od memorije jesu li dobro "uštekani"

2. Stavi najnoviji BIOS.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko dugo koristiš win? Najvjerojatnije ti se nakupilo smeća u registry-ju, startup-ima (i onima u registryju :) i možda nešto nametnika koji ti usporavaju komp. Predlažem da si nabaviš startup manager, registry cleaner, i neki antivirusni, i dobar firewall, ako već nemaš.

A možda je problem u drajverima. Probaj malo googlat, možda naiđeš na nešto. Probai ih i upgrade-at, a ako su najnoviji, downgrade-aj ih....
Kada ti se počelo pojavljivat problem?

0 0 hvala 0
17 godina
Jazzfan kaže...

Koliko dugo koristiš win? Najvjerojatnije ti se nakupilo smeća u registry-ju, startup-ima (i onima u registryju :) i možda nešto nametnika koji ti usporavaju komp. Predlažem da si nabaviš startup manager, registry cleaner, i neki antivirusni, i dobar firewall, ako već nemaš.

A možda je problem u drajverima. Probaj malo googlat, možda naiđeš na nešto. Probai ih i upgrade-at, a ako su najnoviji, downgrade-aj ih....

Pa  jel  čovjek  fino  reko  da  je  reinstaliro  winse  i  nije  niše  instaliro  osim  to  dvoje,  da  nema  virusa,  da  je  sve  čisto 
17 godina
neaktivan
Jazzfan kaže...

Možda da pročitaš moj cijeli prvi post, znao bi! Izlanuo se
17 godina
neaktivan

A možda na HDD-u imaš bad sektora (softwerski/hardwerski), pa pogledaj sa alatima?

Inace kada je takav problem, windowsi se sporije pale jer ne mogu procitati te sektore (ipak procitaju ali im treba duže vremena), a kako su ti igre instalirane na HDD-u, kada igra zatreba neki file (mapu, tekstaturu it.) pocne citati sa harda no zbog toga što ima bad sektora nemože da procita datoteku (ipak nakon nekoliko milisekundi procita).

Imaš mali milijun programa za HDD-ove, moja preporuka je   HD Tune 3.

Nadam se da sam pomogao.

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jel ti to orginalni XP pro ili neki lijevi s SP-om.

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 4:43 (bestia).
17 godina
neaktivan
bestia kaže...

Ma nema to veze je li orginalni ili ne...
Ako ima bad sektore đaba mu orginalni Windowsi   Namigiva 
Neophyte
17 godina
protjeran
Neophyte kaže...
bestia kaže...

Ma nema to veze je li orginalni ili ne...
Ako ima bad sektore đaba mu orginalni Windowsi   Namigiva 
 Istina "Ako" ima bad sektore, al mi se vise cini da je neki driver problem.
Trebao bi otici u Device Manager > View> Show hidden Devices, pa malo pogledati sto se dogada. Isto tako u Control Panel > Administrative tools-ima imas Event Viewer, gdje ces tocnije pronaci error log, vidi sto je crveno pa javi.
Piratski kompajlirani Windowsi cesto imaju "greske" koji stvaraju upravo ovakve probleme (Services, Drivers i.t.d..)
Zlo i Naopako
17 godina

Mislim da bih ti mogao pomoći jer se i meni isto dogodilo. Naime, bio je spor unatoč reinstaliranim windowsima, reformatiranim diskovima, bez virusa itd. Ja sam lijepo otišao u dućan i nabavio pošteno napajanje jer mi je ovo crklo. I slučajno sam popravio svoj problem. Probaj i ti tako; stavi (ako imaš kod kuće) jače napajanje u taj drugi komp pa vidi kako će se ponašati. Ako nije to, mora da je do matične.

AsRock P4V88+, socket 478 Intel Celeron D 325 2.53 GHz Club 3D GF 7600 GS 256 MB 1 GB DDR 133 MHz Seagate Barracuda 80 GB, 7200 rpm, 2 MB cache Seagate Barracuda 160 GB, 7200 rpm, 8 MB cache Chieftec 400W
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice