Pozdrav! Dakle, ne mogu instalirat windowse jer mi se javljaju dva problema.... prvi je taj da mi ne pokrece setup nego mi izbaci neku gresku tipa "line 6245 of the INF file is invalid".... a drugi je taj da ako mi slucajno uspije otvorit setup samo zablokira.... pa eto molio bi poneki savjet.. nisam neka cuka sto se kompova tice pa ono... unaprijed hvala
Vjerovatno ti je CD oštećen...
nabavi ispravni cd od winsa
Malo je infromacija, ali mislim da ti je instalacijski medij (CD) u banani. Uzmi drugi!
Da, sprži novi i obavezno prži na x4 brzini, tj. na najmanjoj!!
ja rokno na 48x i radi besprijekorno
nemoraš se plašit brzinama prženja
ali imam dva cd-a.. jedan original a drugi nije. i s tim drugim sam vec prije mogao instalirat... a sad me zaje.. s oba dva.
istrošili se, izgrebali
možda ti čitač lagano odlazi
probaj na nekom drugom kompu
a da li je mozda moguce da ne valja nesto sa hardwerom? osim čitača....
Moguće je. Ali prvo isprobaj cd na nekom drugom kompu ili nabavi novi instalacijsi cd . Metoda eleminacije!
evo spržio sam novi cd i pokrece mi se setup ali mi se pojavi onaj plavi ekran s greskom....
E jesi li pržio isti setup kao i na ovaj koji ne radi?
Možda ti je instalacija koju si skinuo oštećena.
Ili skini ponovo i sprži, ili probaj ovu u drugom kompu da vidiš radi li.
I šta kaže BDOS?
Daj sliku!
ali imam isti instalacijski disk vec neko vrijeme, i prije je bilo ok... da nije mozda nesto do hardwera?
Jel možeš dati sliku plavog ekrana( BSOD-a )?
Koja ti je konfiguracija?
ne mogu ti dat sliku... sorry... a za konfiguraciju ne znam. :) stvarno jako malo znam o kompovima...
ma nemojte komplicirat čovjeku, izgubit će se na kraju
prvo probaj jel rade cd-i na nekom drugom kompu
ak rade zamijeni čitače, ak onda opet ne radi stavi nam slike pa ćemo zajedno promozgati
Ja bih pokušao ovo:
1. resetirao BIOS na tvorniče postavke.
2. testirao RAM
3. izvadio nepotrebne kartice iz slotova
pa ako instalacija nakon toga nebi uspjela onda je vjerojatno MBO.
Ali to su sve hipoteze. Ako nisi baš na ti sa kompovima nađi nekog iskusnijeg da ti riješi problem.
rade cd-i na drugom kompu... ali nemam drugi citac.. e jos jedna stvar. znaci kad mi javi tu gresku i da ne moze nastavit sa instalacijom ne mogu vise pokrenut komp, tj. komp radi ali mi je monitor u stand-byu... hvala vam ljudi na svemu, nemojte se ljutit sta sam dosadan.
e probao sam to s BIOSom.. ali nista. kako mogu testirat RAM? a sta je MBO?
MBO je matična!
Ja mislim da ti je Hard disk u gabuli! Koliko je star? kakav je hard u pitanju?
hard mi je star oko tri godine, kao i cijeli komp.
Pretpostavljam da već imaš XP kojeg želiš reinstalirati! Onda, napravi chkdsk provjeru diska od loših sektora i grešaka...evo ti upute kako da to napraviš KLIK
ne mogu to napravit jer sam vec formatirao c disk. ali sam to probao prije pa je javljao da je sve ok... ma najbolje da ga dam na neki servis...
Nipošto u servis...
Zar nemaš nekog prijatelja/rođaka koji sve zna i koji bi rado pomogao?
pa i ne bas... imam par frendova ali bi to s njima potrajalo malo duze... osim ako netko od vas nije iz rijeke pa mozda ima volje..
a zasto ne u servis?
Ma riješit će ti oni problem sigurno, ali će ti na platit instalaciju winsa+dijagnozu problema+vrijeme
odvojeno za rješenje problema. Možda ti i kažu kako je potpuno ispravna komponenta crkla i da je to
uzrok problema.
nešto mi tu nije jasno. Ne pokreće ti set up i već si formatirao C: particiju...
da, kad sam ih isao reinstalirat neki dan. i onda mi je usred instalacije izbacio plavi ekran s greskom i od onda nista vise ne mogu napravit... ne kuzim se u kompove ali bar windowse znam instalirat...
sprzio sam cd, resetirao BIOS i opet mi se javlja onaj problem iz prvog posta... :( :( :(