Pravljenje particije u visti

poruka: 4
|
čitano: 1.893
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Prijatelji mi ima laptop sa 320gb diskom, na njemu su 4 particije (1 os, 2 media, 3 recovery, 4 isto neki recovery ili sl).

E sad, htio bi mu napravit jos jednu particiju. Idem u disk menagment i napravim particiju (pise unlocated) i sad je samo treba formatirat da vista prepozna.

Medjutim kad to hocu napravit uvijek mi izbaci prozorcic sa erorrom u stilu "nemoze formatirat dynamicki disk..."

Probavao sam i sa Easus partition home i nisam uspio. Plač

BTW, negdje sam procitao da se na visti nemoze napravit vise od 4 particije, dali je to istina?

Ako neko ima neki prijedlog/rjesenje/url/link za ovaj problem molim da mi pomogne.

Unaprijed hvala na trudu Osmijeh

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
17 godina

Tamo piše da se ne može imati više od 4 primarne, ili više od 3 primarne i jedne extended particije. Tvoj problem je najverovatnije to što su sve particije na tom disku primarne.

U tom slučaju, ako uspeš da oslobodiš sav prostor na jednoj od njih, obriši je i napravi extended particiju. Unutar nje možeš praviti više logičkih particija. Inače, na svojim diskovima nikada ne pravim više od jedne primarne particije i to nije problem čak ni kada želim da imam više operativnih sistema, pošto se svi savremeni OS-evi bez problema instaliraju i na logičke particije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 14:14 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Hvala na trudu al problem je rijesen jos prekjucer.

Izbrisao sam 1 particiju (delate & destroy data) zatim sam napravio novu al ne primary nego logical (ako se dobro sjecam) i onda sam uspio instalirat win 7 Osmijeh

Problem solved

The End

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice