Kupio sam HP 2000 laptop i imam free dos na njemu. Hocu naravno staviti Win 7, ali problem je u tome sto nikako ne mogu u BIOSU postaviti opciju da pokrene boot sa dvd-a. Citao sam sa 100 drugih foruma savjete, ali mi niti jedan nije pomogao. Ako imate bilo kakav pametan savjet, molim vas pomozite.
Ne mogu bootati sa dvd-a, nema te opcije
- poruka: 7
- |
- čitano: 2.658
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
podesi UEFI->Legacy ili instaliraj OS koji ima EFI boot. (uz quickboot meni)
Legacy je vec bio enablan po defaultu, a security boot diseblan po defaultu.
Legacy je vec bio enablan po defaultu, a security boot diseblan po defaultu.
-medij (bilo koji) mora biti bootabilan.
-u BIOSu/EFIju mora biti omogućen.
-redosljed je sporedan, može QuickBoot meni (ili bilo koji drugi naziv), za vrijeme paljenja (POST), piše, naravno ako je omogućen. na HPu vjerojatno F10..
-ako si spor (i to je postavka u BIOSu) podesi vrijeme za boot, isključi brzi boot ili sl.. jer tad se neke procedure POSTa preskaču.
Tnx...gore navedeno je pomoglo. Stavio sam Win 7, ali sada izgleda da nema drivera za moj laptop, osim za win 8, ali to je vec neka druga prica :D. Tnx na pomoci
driveri nisu problem, osim što proizvođači određeni model vežu uz win (OEM), namjerno... od bilo kojeg drugog modela ili čak drugog proizvođača možeš instalirati, chipset, vga, audio, lan.. naravno, moraš znati teh.spec tj konkretne komponente. Uz mogućnost za win obavi sve sam.
ma napravio sam gadnu gresku. Za moj laptop sam otisao na sluzebe stranice i tamo dobio na forumu info da flasham bios sa verzije f.37 na f.34 i sada mi bios vise ne prepoznaje hard, windowsi se ne mogu dici, a ne mogu ni staviti nove windowse jel mi u instalacijskom prozoru windwosa ne prikazuje dostupne hardove.....