Ne mogu bootat windowse

poruka: 4
|
čitano: 805
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ne mogu bootat windowse

Priča ide ovako, nešto se sjebalo s hardom ili matičnom i kad sam upalio komp pisalo je ovo:

reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key

ukopčam ja usb s winsima i lijepo se to bootalo i kod instalacije ponudilo mi repair i ja budala stisnuo to, i sad mi piše ovo:

Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause.

To fix the problem:

1. Insert your Windows installation disc and restart your computer.

2. Choose your language settings, and then click "Next."

3. Click "Repair your computer."

If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.

File: \Boot\BCD

Status: 0xc0000098

Info: The Windows Boot Configuration Data file does not contain a valid OS entry.

Probao sam izvaditi i bateriju da se to makne i da nekak probam bootat, ali niš.

Pomagajte ljudi!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ne mogu bootat windowse

-da bi računalo radilo, SVE mora biti ispravno.

-ako je kvar diska, ovisi kakav.. npr nepopravljivo (hw kvar) tad nemaš što popraviti, trebaš ispravan disk.

-ako je matična, kontroler, možda kabel-kontakt, možda napajanje, možda neka treća komponenta.. dok ne otkloniš kvar-uzrok ne možeš dalje.

-ako je software problem, npr zaštita-licenca, malware.. ili slučajnost, možda pomogne repair ali treba biti odgovarajuća winver, kao i postavke biosa i sl. to se prvo provjeri, ne prvi fix koji ti padne na pamet (kao što ne uzmeš prvi lijek koji ti je pri ruci za bolest..).

-ispravan bootmedij, ovisno o želji-biosu, uefi-gpt ili legacy-mbr pa dalje, kao i secboot-fastboot, greška rama, pregrijavanje.. sve to moraš proći-provjeriti da bi znao što je problem i tek tad ga možda riješiš.

-poželjno npr bootati neki live kao linux ili hirens jer tako brže primjetiš što bi mogao biti uzrok. Install je ok ali tad moraš znati snaći se u CMDu tj tipkati naredbe dok linux-hirens imaju npr memtest i sl. alate i lakše se vidi problem s diskom npr particije.

-u biosu, provjeriti postavke, uefi, boot, ahci itd.. i ako tamo nema diska, tad imaš kvar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Ne mogu bootat windowse

pa očito je sve ok kad je počelo prije neg sam repair stisnuo

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ne mogu bootat windowse
maminho #74 kaže...

pa očito je sve ok kad je počelo prije neg sam repair stisnuo

-logika? Da je sve OK, tad bi radilo. To 'sve' je baš sve, od ispravnosti (kvar bilo koje komponente ili dijela komponente npr disk-bootsektor..) pa do svih postavki-opcija/kompatibilnost i sl. uz malware, zaštitu i sl. koji i kad je sve ispravno naprave problem. Sve je baš sve.. ne samo disk ili jedna opcija u biosu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice