Motherboard bez AHCI

poruka: 6
|
čitano: 2.148
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Motherboard bez AHCI

Ja ne znam kako bih instalirao SSD na moju, jer na njoj nema opcije AHCI...

Šta bi se tu moglo napraviti.. Molim vas za pomoč Hvala..

BASSO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Motherboard bez AHCI

Sigurno imaš AHCI, samo je pitanje kako se u biosu zove (SATA mode, native mode...)

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Motherboard bez AHCI

Nađi SATA konektor i ubodi SSD, AHCI ti nije potreban da bi SSD ispravno radio. IDE mod je posve zadovoljavajuć, AHCI daje možda 1-2% poboljšanja u brzini.

Tetris is so unrealistic.
14 godina
neaktivan
Flogistol kaže...

Nađi SATA konektor i ubodi SSD, AHCI ti nije potreban da bi SSD ispravno radio. IDE mod je posve zadovoljavajuć, AHCI daje možda 1-2% poboljšanja u brzini.

a sta nije AHCI potreban da bude TRIM omogucen, a znamo kolko to znaci SSD-ovima novije generacije

17 godina
tomislav91 kaže...

a sta nije AHCI potreban da bude TRIM omogucen, a znamo kolko to znaci SSD-ovima novije generacije

Nije. Koliko znam, za TRIM je bitna driverska podrška. Windows XP ne podržava TRIM, osim ako su instalirani driveri od proizvođača koji ga omogućuju, ali mislim da drivere za XP sa podrškom za TRIM daje samo Intel. Windows Vista i 7 imaju nativnu podršku za TRIM. Uz malo guglanja se lako nalaze komande za provjeravanje da li je TRIM uključen, i za uključivanje istog.

Tetris is so unrealistic.
15 godina
neaktivan
Motherboard bez AHCI

Imam jedan problem, kad palim laptom (asus) pojavio mi je ahci driver error...sad tu imam opciju F2 za resume, međutim laptop ostaje smrznut u tom dijelu...nemogu niti do biosa doć...any help?

Dan prije toga me je nešto upozoravalo da je baterijica na mb slaba...da mi se nije šta po*ebalo zbog toga?

365 dana za kompom :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice