Lijepo pozdrav.
Pitanje glasi kako zastititi neki program/igricu/bilosto od deinstalacije sa kompjutera.
Kompjuter koristi vise osoba i vec se mi je u par navrata desilo da mi se izbrise neki program koji mi je potreban od strane drugog il treceg korisnika
i onda opet moram instalirat, prolazit kroz konfiguriranje programa a nemam ponekad tolko vremena
Kako zaštititi programe od deinstalacije?
- poruka: 8
- |
- čitano: 2.174
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A da prvo popuniš ''Moj PC'' s nečim pametnim? Recimo, komponente i instalirani OS?
Bilo koji OS noviji od Viste ima UAC i mogućnost promjene statusa accounta, pa onda te druge usere postavi kao standardne, a ne administratorske, pa ti neće moći ništa prčkati po sistemskim folderima, programima i postavkama.
A da prvo popuniš ''Moj PC'' s nečim pametnim? Recimo, komponente i instalirani OS?
Bilo koji OS noviji od Viste ima UAC i mogućnost promjene statusa accounta, pa onda te druge usere postavi kao standardne, a ne administratorske, pa ti neće moći ništa prčkati po sistemskim folderima, programima i postavkama.
jedan je kompjuter. jedan je account..
nemogu stavit UAC jer ti useri isto moraju moc instalirat i deinstalirat svoje stvari. al ne i moje
EDIT:
OS je win7 64x
Ovo je fix ideja, ali po nekoj logici bi trebala raditi - probaj preimenovat ili premjestiti uninstal datoteku iz mape od programa/igre.
nemogu stavit UAC jer ti useri isto moraju moc instalirat i deinstalirat svoje stvari. al ne i moje
EDIT:
OS je win7 64x
UAC možeš staviti, zato jer će on upozoriti svakoga, makar i sa administratorskim acountom, želi li nešto deinstalirati ili ne.
Pa ti onda (valjda?!) nitko neće ništa deinstalirati, barem ne ''slučajno''.
Tome, između ostalog, UAC i služi!
EDIT:
OS je win7 64x
UAC možeš staviti, zato jer će on upozoriti svakoga, makar i sa administratorskim acountom, želi li nešto deinstalirati ili ne.
Pa ti onda (valjda?!) nitko neće ništa deinstalirati, barem ne ''slučajno''.
Tome, između ostalog, UAC i služi!
Fora je u tome da je taj netko moje sestre i moj stari.
treba mi nekaj tipa deep freeze il kak se zove taj program.
oni moraju moc nesmetano instalirat deinstalirat svoje stvari bez da ista znaju, samo kad zele nesto moje dirnut da im treba lozinka. tipa to mi treba. pa ako postoji, hvala
Fora je u tome da je taj netko moje sestre i moj stari.
treba mi nekaj tipa deep freeze il kak se zove taj program.
oni moraju moc nesmetano instalirat deinstalirat svoje stvari bez da ista znaju, samo kad zele nesto moje dirnut da im treba lozinka. tipa to mi treba. pa ako postoji, hvala
Zato postoji UAC.
Apropo programa, probaj RollBack Rx PC Home verziju - free je i bit će ti sasvim dovoljna.
Ali, razgovor sa familijom bi isto tako pomogao, umjesto konstantnog vraćanja sistemskih snapshota.
.. meni se čini da je starcima/sestri potrebniji snapshoot... (nema 'pametnog' rješenja, za PC.. razgovor/dogovor je za obitelj.).