Pokušao sam staviti win xp na prijateljev novi laptop koji je kupio bez OS-a. U bios-u sam namjestio bootanje sa cd rom-a i ubacio win xp cd. Bootanje krene međutim kad treba početi kopirat sa cd na HD javi mi grešku 0x0000007B odnosno da postoji problem ili u virusu(sumnjam jer je novi laptop) ili u hdd driveru. Moram napomenut da nisam dobio nikakve drivere uz laptop.Da li postoji neki način da to riješim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Problem nije u ničem drugom nego u tome da nisi podesio SATA native mode u off jer ti inače neće pokrenut instalaciju windowsa ili ako pokrene neće ti prepoznat HDD.
Isprobaj pa javi.
A što se tiče drivera to ti ovisi od proizvođača do proizvođača. Ukoliko nije Acer ili Forcebook male su ti šanse za dobiti bilo kakve drivere.
SATA kontorleri izgleda mnogima zadaju muke. Dovoljan razlog da instaliraju Vistu, umjesto XP-a.
Dobar način za forsiranje migracije na noviji OS.
Problem nije u ničem drugom nego u tome da nisi podesio SATA native mode u off jer ti inače neće pokrenut instalaciju windowsa ili ako pokrene neće ti prepoznat HDD.
Isprobaj pa javi.
A što se tiče drivera to ti ovisi od proizvođača do proizvođača. Ukoliko nije Acer ili Forcebook male su ti šanse za dobiti bilo kakve drivere.
1. On start up (Dell logo), press F2 to enter BIOS
2. Expand the "Drives" section
3. Go to "SATA Operation"
4. Change this from "RAID Auto/AHCI" to "RAID Auto/ATA"
Riješen problem. HVALA!!!
Anytime.