kako sprziti film od 200min na dva dvda

poruka: 32
|
čitano: 10.371
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

hi imam film koji traje oko 200 minuta
zelim ga sprziti na dvd
imam dva prazna dvda po 120 minuta za przenje(znaci ukupno 240min)
znaci cijeli film mi nestane na samo jedan dvd posto film traje 200 minuta
a na dvd stane samo 120 minuta,pa me zanima kako mogu snimiti taj film na dva dvd recimo na prvom dvdu prvih 120 minuta , a na drugom dvdu zadnjih 80minuta,laik sam zato molim vas da mi temeljito objasnite
i jos jedno pitanje :el se mogu filmovi s torrenta prziti i na cd ili samo na dvd
ako se mogu prziti na cd koja je procedura,koja je razlika u odnosu na dvd
i da li se moze onda taj cd gledati na dvdu normalno
pozdrav svima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

daj mi reci koliko ti je velik film u mega/giga/bajtima

oko za oko,pasta za zube

1 0 hvala 0
16 godina

ako je film taj u jednom fajlu onda mislim da ti nema spasa.najbolje bi ti bilo da uzmes double layer(8.5 gb) pa si miran

Batman je zakon!
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
protjeran

instaliraj si neru 7 ili neru 8 ili neru 9 i preko nere vision isječeš film na 2 djela i onda spremiš prvo prvi dio pa onda drugi dio i onda spržiš na dvd to sam i ja radio al trenutno nemam neru instaliranog jel mi je novi windows mislim na kompu je 2 tjedna od kak je stigo hdd s servisa!!

Mato_Lukic
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: kako sprziti film od 200min na dva dvda
dncrmt kaže...

daj mi reci koliko ti je velik film u mega/giga/bajtima

Da,važna je veličina filma u gigabajtima,a ne koliko minuta traje.Ja imam jedan Dvd sa šest filmova na njemu!

17 godina

A zašto ga nestavi kao file?

Pa na dvd si stavim 5 filmova od 700MB (5x700 = 3,5GB), a svaki ima po 2h trajanja , a to je 10h trajanja. DVD player sve uredno očita i može pokrenut.

Samo trebaju biti u DIVX-u,XVID-u,AVI-u ili nečemu što video player može pokrenut. Ako je film u DVD kvaliteti i ima 4GB onda ga hebi, no i to se da konvertat.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

A zašto ga nestavi kao file?

Pa na dvd si stavim 5 filmova od 700MB (5x700 = 3,5GB), a svaki ima po 2h trajanja , a to je 10h trajanja. DVD player sve uredno očita i može pokrenut.

Samo trebaju biti u DIVX-u,XVID-u,AVI-u ili nečemu što video player može pokrenut. Ako je film u DVD kvaliteti i ima 4GB onda ga hebi, no i to se da konvertat.

Tako je!

@markogr,ako su filmovi preveliki da stanu na dvd javi mi se na PM,imam jedan dobar konverterNamigiva

http://spaceforum.forumsmotion.com/
17 godina

Kad smo kod konvertanja, dali se može onaj DVD, što ima "AUDIO TS" i "VIDEO TS" i pod "VIDEO TS" ima film podijeljen u oko 5 dijelova i puno nekih file-ova, konvertat u H264(AVI međuspremnik)  ili neki drugi codec, ali da mi napravi samo jednu datoteku kao kod običnih 700MB filmova?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Kad smo kod konvertanja, dali se može onaj DVD, što ima "AUDIO TS" i "VIDEO TS" i pod "VIDEO TS" ima film podijeljen u oko 5 dijelova i puno nekih file-ova, konvertat u H264(AVI međuspremnik)  ili neki drugi codec, ali da mi napravi samo jednu datoteku kao kod običnih 700MB filmova?

Može - tako sam ja DvD Rip konvertovo u Xvid 700/800 Mb Filmove.

AutoGordianKnot

"He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." Muhammad Ali
16 godina

Jednostavno ga skompresiraj na velicinu jednog DVD-a i ako to dobro napravis neces puno izgubiti na kvaliteti.

Ja sam npr. skompresirao Spasavanje vojnika Ryana koji traje 100 godina na velicinu normalnog DVD-a i kvaliteta je bila odlicna.

Ono sto su ti vec rekli: nije bitno trajanje filma nego velicina datoteke(a).

Jos ako je taj tvoj u DVD formatu pobacaj van sve nepotrebne jezike, subtitlove, dodatne materijale, menue itd. kako bi stupanj kompresije bio sto manji.

Mozes ga i konvertirati u Xvid kako drugi kazu, ali onda ce gubitak kvalitete biti malo veci nego kompresiranjem na DVD velicinu.

EDIT: ovo gore je ako je trenutno u DVD formatu.

Ako je npr. neki avi jednostavno ga konvertiraj sa ConvertXtoDVD u DVD format i imas tamo i postavku da ga podesi na velicinu jednog DVD-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2009 21:15 (Mauro).
16 godina
neaktivan

Kad smo vec kod filmova jel se može film od 700 mb koji nije u dvd kvaliteti nekako poboljšat mislim kvaliteta

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Kad smo vec kod filmova jel se može film od 700 mb koji nije u dvd kvaliteti nekako poboljšat mislim kvaliteta

Imap neke finte sa re-encodiranjem ali se baš ne kužim u to,a i mislim da biti trebala cijela vječnost za to.

oko za oko,pasta za zube
16 godina
neaktivan
Imam ja konverter koji mijenja kvalitetu(very low,low,medium,high,very high)ali nisam siguran pomaže li to puno
16 godina
neaktivan

ima netko ko se kuži onak da objasni u par rečenica jel treba neki program il neš.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imam ja jedan dobar konverter,ako ga trebaš javi mi se na pm
17 godina
zeroname kaže...

ima netko ko se kuži onak da objasni u par rečenica jel treba neki program il neš.

ako film 1080p 20GB, h264 prebaciš u divx 700MB i želiš povećat kvalitetu. Zaboravi. Kako povisuješ rezoluciju tom filmu od 700MB on se povećava na preko 1GB ,ali kvaliteta ostaje ista ili lošija nego na onom od 700MB razlog tomu je što kad se slika raširuje razmak između pixela povećava i nastaje mutnoća, nemožeš stvorit nove pixele.

To se jedino može sredit remastiranjem, ali mislim da kada to profesionalci rade mjesecima, kako bi ti napravio to sam neznalica? I valjda to rade sa pravim mašinama ili možda super kompjuterima...

17 godina
protjeran

Gdje je kolega markogr da nam kaže koliko je velik njegov film.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1,6 gb mi je film a traje oko 200 minuta

a ja imam dva dvda prazna za przenje koji traju po 120 min i svaki ima po 4,7 gb

sada sam se stvarno zacudio kada kazete da minute nisu bitne vec gb kada znam kada sam prije przio muziku na cd onaj klasicni koji ima 700mb i 80minuta da su tu minute bile bitne a ne mb

el znam kada sam przio neki cd od recimo 90 minuta i 400mb da sam mogo prziti samo prvih 80 minuta tog albuma , a za zadnje 10 min

mi komp kaze da ne stanu u cd bez obzira sto prazan cd na kojem przim ima 800 mb a ovaj skojeg przim 400mb, dakle tu su samo minute bile bitne,sta je to kod dvda drukcije?

sta je to double layer?

niste mi odgovorili na pitanje el se mogu filmovi s torrenta prziti na cd i gledati ili se na cd moze samo muzika prziti

pozdrav svima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
markogr kaže...

1,6 gb mi je film a traje oko 200 minuta

a ja imam dva dvda prazna za przenje koji traju po 120 min i svaki ima po 4,7 gb

sada sam se stvarno zacudio kada kazete da minute nisu bitne vec gb kada znam kada sam prije przio muziku na cd onaj klasicni koji ima 700mb i 80minuta da su tu minute bile bitne a ne mb

el znam kada sam przio neki cd od recimo 90 minuta i 400mb da sam mogo prziti samo prvih 80 minuta tog albuma , a za zadnje 10 min

mi komp kaze da ne stanu u cd bez obzira sto prazan cd na kojem przim ima 800 mb a ovaj skojeg przim 400mb, dakle tu su samo minute bile bitne,sta je to kod dvda drukcije?

sta je to double layer?

niste mi odgovorili na pitanje el se mogu filmovi s torrenta prziti na cd i gledati ili se na cd moze samo muzika prziti

pozdrav svima

Ufff, slabo poznaješ materiju...

Minutaža nema veze kad hoćeš pržiti. Radi se o prostoru, tako da taj film koji imaš od 200 minuta ima 1,6 Gb i toliko će ti zauzeti prostora na praznom DVD.

Ja sam na DVD spržio skoro 1000 pjesama.

Neka je u prosjeku svaka pjesma 3,5 minute to ti je 3500 min, ali je ipak stalo na DVD, jer su pjesme zauzimale 4.3 Gb.

DoubleLayer je DVD dvostrukog kapaciteta tj. ima 8,5 GB, ako se nevaram.

Filmove koje skidaš sa torrenta možeš pržiti na CD,DVD kako hoćeš.

"He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." Muhammad Ali
17 godina
neaktivan

boxer je već odgovorio, a ja ću još malo dodati

minute kod prženja dvd-a se računaju samo ako se snima video dvd, a ako snimaš taj video kao običan "data dvd" onda se uzima u obzir samo veličina tog videa, ili bilo koje druge datoteke

a to što si ti i pjesme snimao i mogao si samo 80 minuta to je zato što si ih snimao kao audio cd. da si snimao kao data cd mogao bi na njega strpati do 700 mb mp3ica

Bubamara na steroidima. # # # http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
neaktivan

hi
bas sam sada sprzio 5 albuma na jedan cd u obliku data cd po prvi put i stala mi je sva muzika naravno zato jer svi albumi zajedno imaju manje od 700mb, medjutim imam jedan veliki problem
taj cd koji sam sprzio mogao sam slusati na dvd playeru(na tvu prije nego sto je pocela prva stvar pojavio mi se natpis mp3 wma , cudim se zasto wma kada sam pogledo na kompu i vidio da su sve stvari u mp3 formatu), ali kada sam ga stavio u liniju ne radi
uglavnom nemogu ga slusati na liniji taj cd
u cemu je problem da li moram konvertirati u neki drugi format da bi mogo slusati na liniji ili šta?
inace neki drugi cdi koji su mi isto bili u mp3 formatu su mi radili kada bi ih stavio u liniju, a uglavnom na dvd playeru mi radi najnormalnije
u cemu je problem
pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jesi siguran da su pjesme u mp3 formatu i jesi li siguran da nije problem u liniji?
16 godina
neaktivan

je linija je skroz ok , ostalo na njoj sve normalno radi

i da format je mp3

sto sada da napravim da mogu  cd koji sprzim kao data slusati na liniji

0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Pa na dvd si stavim 5 filmova od 700MB (5x700 = 3,5GB), a svaki ima po 2h trajanja , a to je 10h trajanja.

ja sam si zapržil 11 filmova :P na dual layer i to mi je pržilo 42-43min al ne na najvećoj brzini jer uvijek pržim sa pola maksimuma ;)

17 godina
protjeran
markogr kaže...

i da format je mp3

Izgled da ti linija napodržava mp3 nego samo audio cd format

16 godina
neaktivan
Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore. Staistika: 4 žuta , 3 cr vena- obnavljam svakim novim kartonom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
markogr kaže...

i da format je mp3

Jesi li siguran da su sve pjesme u mp3 formatu? Moraš dobro da pogledaš, ako svi imaju Winamp ikonu ne znači da su mp3.

Karma is a funny thing.
17 godina

Jesi muziku stavljao u foldere ili si samo stavio mp3-ice na cd bez foldera?

Može bit da linija nemože otvorit folder. Ako linija nemože čitat mp3, probaj jedan cd u wma stavit, ako neće ni to onda možeš samo audio CD pržit po minutaži.

Inače bolje da si kupiš prave 5.1 zvučnike i spojiš ih na komp/laptop/netbook.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo da ne otvaram novu temu pa ču pitat ovde

trebam program za spržiti double layer

<object><param name="movie" value="http://modernwarfare.sputn1k.co.uk/mw2_countdown.swf"><embed src="http://modernwarfare.sputn1k.co.uk/mw2_countdown.swf"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marsel007 kaže...

trebam program za spržiti double layer

mislim da to može svaki program, samo je pitanje jel može čitač očitat dl dvd. ako je noviji, može svakako

Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna - registrirajte se i igrajte. samo 2 min dnevno!
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 1:46 (jurluk).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice