Kako povezati liniju na pc?

poruka: 19
|
čitano: 3.665
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Znaci htio bih povezati svoju liniju na PC.Znam da se to radi preko banana kabla ali moja linija je neka mini LG koja nema prikljucak za chinch.

Znaci mislio sam dal bi se to dalo preko onog duplog kabla na kojem je na svakom kraju 3.5mm prikljucak.Linija ima svoje napajanje naravno.

Al neznam niti kak se taj kabl tocno zove niti nist.A na internetu nema slicne teme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako povezati liniju na pc?

Vrsta potrebnog audio kabela ovisi o vrsti ulazne utičnice na liniji (ako uopće postoji).

Nisi naveo model pa više od toga ne znam; pogledaj piše li na nekom od tih priključaka nešto tipa "line in" ili "aux" ili nešto tome slično - ako takvo nešto postoji, vjerojatno se može povezati.

KaeR
9 godina
neaktivan
Nema nikakve druge prikljucke osim onog za slusalice (3.5mm) i usb.Pogledao sam i odiza ali nema niceg.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja sam svoju povezao s jedne strane ona 2 izlaza dupli kabal i njega u prilljucak od 3.5 mm i u pc
shadow
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Slikaj izlaze na liniji
shadow
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
JeggerMaster kaže...
Nema nikakve druge prikljucke osim onog za slusalice (3.5mm) i usb.Pogledao sam i odiza ali nema niceg.

Ako je tako, onda ništa od povezivanja.

KaeR
9 godina
neaktivan
Vidio sam na internetu da je lik povezao sa tim duplim 3.5mm prikljuckom na mobitel i da je mogao pustati glazbu prek mobitela.Na slici dolje je taj prikljucak.Sad cu istraziti koji je to model linije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
JeggerMaster kaže...
Vidio sam na internetu da je lik povezao sa tim duplim 3.5mm prikljuckom na mobitel i da je mogao pustati glazbu prek mobitela.Na slici dolje je taj prikljucak.Sad cu istraziti koji je to model linije.

Ako ti linija ima AUX onda možeš to spojiti, spojiš jedan kraj na liniju a drugi u zeleni 3,5mm utor na računalu i to bi teoretski trebalo biti to.

Swedish latin super funk.
9 godina
neaktivan
Evo linija se zove LG micro XA63
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

https://www.manualslib.com/manual/896119/Lg-Xa63.html?page=4#manual

Dakle na dnu prvi sa lijeve strane PORT IN spoji sa 3,5mm jack kabelom na PC

9 godina
neaktivan

Ok,znaci kakav mi onda kabl treba?Kako se zove i izgleda?

I da li ga mogu nabaviti u obicnom ducanu sa racunalima (Hangar18)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Treba ti 3,5 mm na 3,5 mm kabel ("banana" na "bananu"). Ima ih posvuda, od Peveca, Chipoteke... Uđeš u prvi dućan tehničkom robom i pitaš. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Momci, samo da ne bude zabune, 3.5 mm konektori nisu banane. Ovo su banana konektori i što se tiče AV opreme, koriste se često za spajanje pojačala i zvučnika, a za ovu namjenu o kojoj se tu priča se ne mogu iskoristiti.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Da imas pravo za one banane.
Te banane se drugacije zovu "činčevi" i njima se povezuju one stare linije na pc.Na jednom kraju 3.5mm prikljucak a na drugom dvije te banane koje idu u liniju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Jednom za svagda:

RCA (cinch) RCA (cinch)
4mm banana 4mm banana
3,5mm stereo (3,5mm TRS) 3,5mm stereo (3,5mm TRS)
"With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2016 19:36 (XXX-Man).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Jednom za svagda:

Ispričavam se, ali moram i tebe malo ispraviti, kao i neke druge ljude gore.

Iako relativno često ljudi to tako krivo pišu i izgovaraju, zapravo ne postoji "činč", "chinch" i slično. Postoji samo "cinch" što bi se čitalo kao "sinč".

9 godina
neaktivan
Imas taj 3.5mm kabel i u kiku, kosta 15kn ak se ne varam, kupil i ja nedavno da mogu prijenosni zvucnik spojit

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ok hvalaa svima na pomoci. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Mirko935 kaže...

Ispričavam se, ali moram i tebe malo ispraviti, kao i neke druge ljude gore.

Iako relativno često ljudi to tako krivo pišu i izgovaraju, zapravo ne postoji "činč", "chinch" i slično. Postoji samo "cinch" što bi se čitalo kao "sinč".

Ma znam ja kako se zove, ne brini :)

Napisao sam ovako jer to "svi" koji neznaju tako zovu.

Ali, u pravu si, trebao sam napisati "cinch" riskirajući da me neće razumijeti...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice