Kako instalirati "instaliranu" Operu?

poruka: 10
|
čitano: 3.856
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle, instalirao sam novi OS na novi hard pa je tako na starom hardu ostalo sve pa tako i Opera. Moje pitanje je kako tu operu koja je bila instalirana na tom hardu instalirati na ovom novom hardu, tj. OS-u. Zapravo mogu ja instalirati novu operu, ali trebaju mi lozinke iz stare. Prebacio sam folder "Opera" na novi hard, ali ne znam kako sada natjerati Operu da pokupi lozinke iz tog foldera od stare Opere. Pretpostavljam da lozinke moraju biti negdje u tom folderu.

Btw, tražio sam po forumu i naišao da bi to trebao biti neki "wand" fajl, ali ja ga nisam uspio naći.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako instalirati "instaliranu" Operu?

Ono što trebaš presnimiti je u ovom folderu:

C:\Users\KorisničkoIme\AppData\Roaming\Opera\Opera

Ja obično presnimim slijedeće datoteke:

- bookmarks.adr
- wand.dat
- speeddial
- operaprefs
i folder toolbar

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 19:14 (klimama).
16 godina
neaktivan

Nemam "AppData\Roaming", imam folder "Opera" u "Program Files", a u njemu imam samo ovo:

Edit: Ne znam ima li veze, ali radi se o XP-u, a htio bi prebaciti te lozinke na Windows 7.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 19:36 (mozak3).

0 0 hvala 0
16 godina

Nemaš appdata? Vjerojatno zbog otga što imaš isključeno pirkazivanje skrivenih foldera. Zato klikni alati>opcije foldera>pogled(view). Tu pokušaj pronaći opciju da ti prikazuje skrivene fielove i foldere.

Mrzim svoj nadimak!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mozak3 kaže...

Nemam "AppData\Roaming", imam folder "Opera" u "Program Files", a u njemu imam samo ovo:

Edit: Ne znam ima li veze, ali radi se o XP-u, a htio bi prebaciti te lozinke na Windows 7.

Nađi u XP-u "C:\Documents and Settings\TVOJE IME \Application Data\Opera\Opera". Tu je sve kaj ti treba!

Više ....

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan

Sad sam napravio još veću glupost  {#} Otvorio sam folder "Opera", kliknuo desni klik mišem i označio skriveno. Naravno, tek kad je folder nestao onda sam shvatio što sam zapravo napravio. Kako da vratim taj folder koji sam sakrio, i gdje su ti "alati"? Sorry na ovako glupim pitanjima.  {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
mozak3 kaže...

Nađi u XP-u "C:\Documents and Settings\TVOJE IME  \Application Data\Opera\Opera". Tu je sve kaj ti treba!

Više ....

Nemam ni "Application Data". Možda ima veze s tim skrivenim folderima, ako jesu skriveni.  {#}

17 godina
neaktivan
mozak3 kaže...

Nemam ni "Application Data". Možda ima veze s tim skrivenim folderima, ako jesu skriveni. {#}

Da ,skriveni su! Otvori Tools u u meniju bilo kojeg explorer prozora ,idi na Folder Options i tu ,u tabu View nađi Hidden Files and Folders i stavi na Show!

Sad ćeš imat pristup svim skrivenim folderima!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan

Ok, skužio sam kako prikazati te skrivene foldere i našao Operu u appdata. Appdata\opera\opera\profile, tu sam našao wand fajl.

Sada njega moram prebaciti na Win 7 u isti taj folder, a postojeći wand fajl izbrisati? Da li je potrtebno prebaciti još neki fajl, ili je taj wand dovoljan?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uspio sam, hvala svima na pomoći!

Btw, da li se može "prenesti" outlook sa XP-a na Win 7? Mislim na sve poruke koje su tamo.

Edit: Ipak nisam uspio. Napravio sam sve kako ste rekli i kada u operi otvorim "upravljanje lozinkama" vidim da ih ima pohranjene, ali kada otvorim neku stranicu ne pojavi mi se onaj štapić pomoću kojeg Opera upiše nick i lozinku. U čemu sam pogriješio?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 22:54 (mozak3).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice