Internet brzina raste i pada

poruka: 12
|
čitano: 4.441
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Danas sam u svoj novi komp spojio Asusov USB WLAN adapter i primjetio sam problem sa brzinom koja konstantno raste i pada. Do sada nikad nisam imao ovakvih problema, kad bih se spojio sa laptopom (koji u sebi ima wlan karticu) brzina bi uvijek bila normalna - od 400 do 800 kb/s tako da sam siguran da problem nije u ruteru...

Kad skidam nesto u firefoxu brzina se krece oko 40 kb/s dok je jedanput cak doslo do 500 kb/s (kao sto bi trebalo biti cijelo vrijeme). Na steamu slican problem, igrica se skida malo na 100 pa malo ode na 500. Speedtest sam 2 puta radio i izbacilo mi je dvije skroz drugacije brzine, jedino je ping bio isti (oko 40 ms).

Drivere sam updatao i nije pomoglo. Probao sam ostale USB utore i nista, jedino je signal jaci na prednjoj strani (5 crtice) dok je otraga bilo oko 3-4...

Procitao sam na nekom forumu da bi ovo moglo bit zbog interferencije sa drugim wireless uredajima i da je potrebno promjeniti channel, pa ako netko zna kako se to radi bio bih zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 17:59 (n0iz).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Pozdrav. I ja bi rekao da je do toga. Idi u interface od routera, pa nađi wireless>configuration (na slici je kako kod mene to izgleda). Tu gdje piše CHANNEL SELECTION stavi na manual i stavi bilo koji dostupan kanal, a različit od trenutnog, pa probaj tako sa više njih dok ne bude dobro.

LP 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Internet brzina raste i pada
noirDEC0 kaže...

Pozdrav. I ja bi rekao da je do toga. Idi u interface od routera, pa nađi wireless>configuration (na slici je kako kod mene to izgleda). Tu gdje piše CHANNEL SELECTION stavi na manual i stavi bilo koji dostupan kanal, a različit od trenutnog, pa probaj tako sa više njih dok ne bude dobro.

LP 

Stavio sam na channel 9 ali se automatski vratio nazad na 6 (?!) ali zasad mi se cini da je pomoglo {#}

12 godina
protjeran

Bitno da radi {#}Uglavnom kad ti tako wifi brzina oscilira uvijek prvo probaj kanal promijeniti.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ipak nije stvar u channelima, skenirao sam i nitko u blizini nema channel 6 a brzina mi jos uvijek ide gore dolje. Evo speedtest rezultata u samo 3 minute razmaka

Pokrenuo sam takoder speedtest na laptopu i tamo dobivam uvijek oko 4.90 Mb/s + 0.90 Mb/s

16 godina
neaktivan

To je greška operatera, meni je brzina oscilirala  1Mbps do čak 60Mbps, sad je stabilna na 6,67Mbps.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ivo454 kaže...

To je greška operatera, meni je brzina oscilirala  1Mbps do čak 60Mbps, sad je stabilna na 6,67Mbps.

Nije zato sto sam ja do danas imao normalne brzine, i jos uvijek ih imam, ali na laptopu. Problemi nastanu samo kad se spojim na internet sa stolnim racunalom (koje sam danas kupio)

17 godina

-eliminacijom pronađi razlog.

drugo računalo radi normalno (normalna brzina dl), uzrok tad mora bit na ovom računalu, hard-ili-soft. Boot s nekog live medija (linux/miniPE) i imaš odgovor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
protjeran

Što ti device manager veli za network adapter? Probaj reinstall drivera za njega, probaj od frenda posuditi WLAN karticu i staviti u taj isti PC da vidiš. Probaj opet mijenjati kanale (tko zna što može smetati, meni je iz čista mira padao wifi) i ovaj put spremi promjene da ti ne vrati na prijašnji. Igraj se s tim malo, pa javi što si riješio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
noirDEC0 kaže...

Što ti device manager veli za network adapter? Probaj reinstall drivera za njega, probaj od frenda posuditi WLAN karticu i staviti u taj isti PC da vidiš. Probaj opet mijenjati kanale (tko zna što može smetati, meni je iz čista mira padao wifi) i ovaj put spremi promjene da ti ne vrati na prijašnji. Igraj se s tim malo, pa javi što si riješio.

ukljucio sam drugi adapter i brzina je normalna sve radi kako treba ali to ne razumijem kako taj drugi adapter koji je star 8 godina moze radit bolje od novog i to jos na 2 crtice signala

17 godina
n0iz kaže...
..ukljucio sam drugi adapter i brzina je normalna sve radi kako treba ali to ne razumijem kako taj drugi adapter koji je star 8 godina moze radit bolje od novog i to jos na 2 crtice signala

-jednostavno, ispravni uređaji rade bolje od neispravnih. ..{#} (mreža se ne mijenja kao standard godinama.. sve je to isto).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
protjeran
n0iz kaže...
noirDEC0 kaže...

ukljucio sam drugi adapter i brzina je normalna sve radi kako treba ali to ne razumijem kako taj drugi adapter koji je star 8 godina moze radit bolje od novog i to jos na 2 crtice signala

Ostavi taj 8 godina stari, očito nešto ne valja s novim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice