E ovako, dvd-rom mi je neispravan.
Nemam usb stick od 8gb.
Instalirao bih Snow leopard retail. Pokušao sam .dmg file prebaciti u .iso, zatim taj .iso extraktirati na externi disk te podesio bios da buta sa njega ali dobio poruku:
BootMGR not found.
Zatim sam izguglao da se tom može iz Maca uraditi pa sam instalirao virtualni Snow i unutar njega napravio restore .dmg instalacijke kompresije preko externog diska pa ga butao iz biosa međutim dolazi do black screena sa jednom crticom u lijevom uglu i tako stoji konstantno.
Pokušao sam napraviti virtualni Snow sa vmware ali na fizički disk u nadi da ču taj disk kasnije butati iz biosa ali da bi to mogao morao sam disk "umountati" iz windowsa što sam postigao brisanjem istog u unallocated stanje, zatim instalirao na njega Snow sa vmware ali problem je taj čto sam dobio Mac.vdk koji je opet sejvan u my documents, a vmware koristi unallocated disk kojeg ne mogu utati iz biosa.
Nadalje probao sam razne usbe bootable alate ali svi oni su za USB flash i ne prepoznaju mi USB eksternal disk.
Što mogu učiniti, pokušati da bootam iso na externom disku, tj instaliram Snow Leopard sa externog diska.
Ovim se već zamaram dva puna dana i svaku pomoč cijenim. Hvala