Bok ekipa!
Ovako, prije nepunih tjedan dana sam kupio spomenuti laptop i upalio ga svega ni desetak puta... U početku mi je Windows stalno s neta skidao neke svoje i HP-ove updateove te ih ažurirao pa mi je bilo jasno da mi se zbog tog laptop sporije pali/gasi, no sad kad se to sve odradilo moje bootanje i dalje ostaje bolesno sporo.
1. stvar koju primijećujem jest da je laptop pun HP-ovog softwarea/bloatwarea (kojeg bih, iskreno, najrađe 90% maknio no znam da ne smijem jer u tom mi leže driveri i ostale potrebne stvari) te da je jedna od tih silnih stvarčica baš meni nepoznat software koji mi se izbacuje nakon svakog paljenja i traži password.
2. stvar je činjenica da mi onaj welcome screen očitava 30 sekundi; što nikako nije normalno.
Mene sada interesira čega točno od te silne HP-ove opreme se ja mogu riješiti? Kako se zove taj software pod točkom '1.'?
Također, je li moguće ikako ubaciti pack engleskog jezika bez da promijenim Windows?
Radi se o Windows 7 Home Premium 64 bitnom OS-u kojeg sam dobio automatski instaliranog uz sam laptop; sve što sam trebo napraviti je par puta stisnut 'next', navest moje i ime računala, i on je bio podešen te me prebacio na desktop.
Prilažem sliku sa listom programa iz Control Panela te video startupa laptopa.