HP Probook 4535s - spor startup

poruka: 4
|
čitano: 2.991
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok ekipa!

Ovako, prije nepunih tjedan dana sam kupio spomenuti laptop i upalio ga svega ni desetak puta... U početku mi je Windows stalno s neta skidao neke svoje i HP-ove updateove te ih ažurirao pa mi je bilo jasno da mi se zbog tog laptop sporije pali/gasi, no sad kad se to sve odradilo moje bootanje i dalje ostaje bolesno sporo.

1. stvar koju primijećujem jest da je laptop pun HP-ovog softwarea/bloatwarea (kojeg bih, iskreno, najrađe 90% maknio no znam da ne smijem jer u tom mi leže driveri i ostale potrebne stvari) te da je jedna od tih silnih stvarčica baš meni nepoznat software koji mi se izbacuje nakon svakog paljenja i traži password.

2. stvar je činjenica da mi onaj welcome screen očitava 30 sekundi; što nikako nije normalno.

Mene sada interesira čega točno od te silne HP-ove opreme se ja mogu riješiti? Kako se zove taj software pod točkom '1.'?

Također, je li moguće ikako ubaciti pack engleskog jezika bez da promijenim Windows?

Radi se o Windows 7 Home Premium 64 bitnom OS-u kojeg sam dobio automatski instaliranog uz sam laptop; sve što sam trebo napraviti je par puta stisnut 'next', navest moje i ime računala, i on je bio podešen te me prebacio na desktop.

Prilažem sliku sa listom programa iz Control Panela te video startupa laptopa.

HP programi HP programi
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.9.2012 16:39 (dbaser).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: HP Probook 4535s - spor startup

Ufff... stvarno su nakrcali hrpetinu smeća... ali gotovo sve to možeš bez brige maknuti... ali kako bi ubrzao startup, pogledaj koje se sve aplikacije i servisi podižu kod startanja sustava.

To možeš vidjeti tako da odeš u start meni, u run upišeš "msconfig" i onda će ti se on otvoriti... pod startup tabom možeš vidjeti sve što se podiže sa Windowsima... i samo makni sve živo što je nepotrebno.... također je moguće da ima dosta servisa koji su nepotrebni, a podižu se...

Inače je normalno da ta brand računala dolaze sa toliko "smeća"... pa ja uvijek preferiram svježu instalaciju windowsa, samo sa driverima koji su potrebni... ili generalno čišćenje

15 godina
neaktivan

Ako se nemaš namjeru igrati s svim tim glupostima predlažem ti da s Microsoftovih stranica skineš Originalne windowse i pokreneš svježu reinstalaciju i pri kraju samo upišeš svoj product key koy se nalazi dolje na poleđini laptopa i tako si izblegao puuno smeća i ostalih nepotrebnih stvari i instaliraš si samo ono najpotrebnije ...Onda barem znaš što imaš , a uostalom nikada brisanjem i optimizacijom ne možeš postići učinak kao ponovnom reinstalacijom to ti garantiram

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Odi na HP-ovu stranicu i pod Support odi na svoj laptop. Pogledaj popis programa i njihov opis pa kreni deinstairavati.

Moja preporuka ti je reinstal windowsa i pokreni windows update da ti sam win povuče drivere - ako ti onda nešto ne radi onda odeš na hp web stranicu pa instaliraš driver za to.

Treća mogućnost ti je da deaktiviraš pokretanje tih programa preko windowsa ili nekog programa koji ima tu mogućnost (znam da tuneup jedan od njih)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice