Pozdrav,
sound system na kompu mi se sastoji od zvučnika, headseta i mikrofona. Mikrofon na headsetu ne radi, pa koristim zasebni, stolni mikrofon. Dosta igram i svakodnevno sam s frendovima/braćom po virtualnom oružju na Mumbleu, igrali mi ili ne. Nedavno sam prešao na Win7, a dotad sam bio na XP-u. Dok sam bio na XP-u, momci su se žalili na to da se čuju kod mene, da spojim headset. Međutim, ja sam headset već imao, i, poučen prethodnim iskustvima, stišao sam zvučnike na nulu, jer je iz nekog razloga zvuk išao i na zvučnike i na headset.
Za tu sam pojavu već dugo znao prije početka intenzivnijeg korištenja Mumblea, a budući da sam imao neopisivo grozan headset, i budući da me nešto port na prednjoj strani kućišta zezao s kontaktom, pripisao sam problem tome, i nije mi toliko smetalo (a ni, nadam se, kolegama). Ipak, kako smo počeli bit svakodnevno na Mumbleu (praktički mi je to glavni oblik socijalizacije, lol), i češće igrat (par puta tjedno i tako), dečki su se lagano žalili da se dosta čuju kod mene, ili me pak nisu razumjeli dok bih tesao iz sačmarice ili M16-a ili bazuke ili tak nečega, jer su jednako glasno čuli pucnjavu koliko i mene. Onda sam počeo malo guglat i tako, i našao sam nešto što bi trebalo riješit problem, ali meni nije. Mislim da je bilo vezano za Stereo Mix. Problem je ostao i svi smo trpjeli, lol.
Anyhoo, prije nekih mjesec dana (taman negdje kad sam prešao na Win7) sam kupio polovni headset (opet ne radi mikrofon, hehe), i iz nekog razloga ga nije prihvaćalo u prednjem portu, pa sam fino do danas alterirao između zvučnika i headseta na stražnjem portu, što mi nije nešto preteško padalo jer sam jedno ili drugo koristio u komadima od par sati i sve fino radi ko švicarska vurica. E ali danas sam nekako uspio sredit da radi i na prednjem portu, ali... opet se javlja bleed. Također, duplanje zvuka - zvučnici i headset simultano rade. Dečki kažu da jedva čuju, da bi to registrirali kao šum, a ne govor ili muziku, da nisam spomenuo, ali opet - malo me ljuti to jer mi se čini ko jednostavno rješiv problemček.
Ima netko neku ideju kaj da probam?
Headset - Plantronics Gamecom 367
Zvučnici - Philips SPA 2300
Zvučna - Realtek High Definition Audio