imam daniusoft program sa kojim vrlo jednostavno originalni dvd prebacim u mkv ali imam problem sto mi kasnije mkv rip nije full screen već mi pokaže film u manjoj slici pa moram zoomirati , pokusao sam sve zive opcije ali rip uvijek ispadne umanjene slike, dali ima neki jednostavni program u kojemu mogu prebaciti dvd u mkv ali da bude full slika kao na original dvd-u
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam daniusoft program sa kojim vrlo jednostavno originalni dvd prebacim u mkv ali imam problem sto mi kasnije mkv rip nije full screen već mi pokaže film u manjoj slici pa moram zoomirati , pokusao sam sve zive opcije ali rip uvijek ispadne umanjene slike, dali ima neki jednostavni program u kojemu mogu prebaciti dvd u mkv ali da bude full slika kao na original dvd-u
Najjednostavniji (a vrlo kvalitetan) je Handbrake.
No prvo moraš DVD izripati na HDD i dekodirati ako je kodiran.
hvala , skinio upravo radim sa njim pa ćemo vidjeti
napravio sam film i kad prebacim rip u multimediju ide mi ubrzano na kompjuteru ide normalno negdje sam mozda falio sa codecom
S njim sam masu svojih DVDova konvertirao u mkv sa H264 video codecom, i aac audiom, normalno ide i na WDTV Live i na kompu.
Problem leži u dekoderima... koji vrag je "multimedija"?
multimedija je mede8er uređaj koji vrti ripove na tv , ja imam daiusoft on mi redi super ripove ali je iz nekog razloga počeo smanjivati sliku tj. na ripu nije kao i na dvd-u već bude manja :( , neznam zasto , inace mi je taj program najbolji
multimedija je mede8er uređaj koji vrti ripove na tv , ja imam daiusoft on mi redi super ripove ali je iz nekog razloga počeo smanjivati sliku tj. na ripu nije kao i na dvd-u već bude manja :( , neznam zasto , inace mi je taj program najbolji
Možda ne zna hendlati varijabilni framerate koji je uključen po defaultu.
Probaj fiksirati framerate - 25 FPS je standard za PAL.
sad ja ne kužim čemu konvertirati DVD koji je mpeg2 720x576 na izmišljenu rezu 1280x768 gdje će se vidjeti kockice na LCDu ili plazmi????
sad ja ne kužim čemu konvertirati DVD koji je mpeg2 720x576 na izmišljenu rezu 1280x768 gdje će se vidjeti kockice na LCDu ili plazmi????
lakse je ubaciti titl , nikad nisam naucio ubaciti titl u dvd i to sam pokusao i odustao svaku pitu na 3-4 koraku pratreći objašnjenje ..... neznam zasto mi prodgram daniusof smanjuje sliku prije to nije radio kad sam ga instalirao lani počeo je sa tim ima pola godine
A zašto bi to netko radio? Ne dobija se na kvaliteti slike jer ne možeš iz ničega stvoriti nešto.
Kodiraš ju na 704 x nešto da se zadrži aspekt nakon kropanja overscan dijela sa lijeve i desne strane.
pa ja ne znam zašto bi to neko radio...zato se i čudim.
uglavnom ak mu treba radi titlova onda nek ide na neki mp4 (ili mkv) sa defoltnom rezom i svaki media player ga očitava sa dodatnim titlom.
Format factory će odraditi posao sasvim OK
Pogledaj da ti nije uključeno negdje da ti radi letterboxing.