Dc 24/7

poruka: 10
|
čitano: 3.007
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Dc 24/7

Evo ovako znaci moj problem je sljedeci ; internet leti high sve pet, ali problem je sto se prekida kada god netko nazove ili kad mi sa kucnog telefona nazovemo nekoga. Znaci onda je DC, ako se dovoljno dugo prica veza se opet uspostavi međutim kada se telefonski razgovor zavrsi odnosno kada se prekine opet dc, i tako unedogled. Jasno je dakle da do prekida internet veze dolazi kada se telefon prebacuje iz stanja "mirovanja" , bilo da mi zovemo ili primamo poziv, naravno ako se na telefon ne javimo sve radi super. E sad zanima me kako to rijesiti, sve si mislim da bi bilo najbolje pozvati majstora s obzirom da nisam computer geek, a sto se tice onih prirucnika od MAX ADSLA izvinite na izrazu ali mozete ih jebat. Po onim shemama tko skuzi svaka mu cast, ali ja sam zbunjeniji sto vise piljim u njih xD

Ako moze neki savjet bio bih zahvalan :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 15:34 (facepaLm).

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Re: Dc 24/7
Il ti nevalja spliter il ga nisi dobro stavio
I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina
Dc 24/7

Prema ovome što kažeš, pretpostavljam da ili splitter nije ispravno spojen, ili je, ali je riknuo. Dakle:

ako nemaš VOIP (da ti se telefon spaja u router):

iz telefonske utičnice spajaš žicu u splitter (to je onaj mali uređaj koji s jedne strane ima 1 ulaz, s druge 2 [na toj strani bi ti trebalo ili riječima ili crtežom biti označeno telefon i računalo). Nakon toga telefon spajaš u utičnicu iznad koje piše phone, a kabel prema routeru u utičnicu gdje je oznaka za PC. Ako ti je to dobro spojeno, a telefon i dalje prekida vezu, onda nazovi službu za korisnike i prijavi kvar, neka zamijene splitter.

ako imaš VOIP:

žica iz telefonske utičnice ide direktno u router, bez splittera, te telefon spajaš na router (sa stražnje strane su ti oznake, piše gdje ukopčaš telefon).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WackyZG kaže...

Prema ovome što kažeš, pretpostavljam da ili splitter nije ispravno spojen, ili je, ali je riknuo. Dakle:

ako nemaš VOIP (da ti se telefon spaja u router):

iz telefonske utičnice spajaš žicu u splitter (to je onaj mali uređaj koji s jedne strane ima 1 ulaz, s druge 2 [na toj strani bi ti trebalo ili riječima ili crtežom biti označeno telefon i računalo). Nakon toga telefon spajaš u utičnicu iznad koje piše phone, a kabel prema routeru u utičnicu gdje je oznaka za PC. Ako ti je to dobro spojeno, a telefon i dalje prekida vezu, onda nazovi službu za korisnike i prijavi kvar, neka zamijene splitter.

ako imaš VOIP:

žica iz telefonske utičnice ide direktno u router, bez splittera, te telefon spajaš na router (sa stražnje strane su ti oznake, piše gdje ukopčaš telefon).

Molim te pojasni mi malo ovo za VOIP, jer meni telefon nije spojen u splitter. posto mi je splitter i komp u sobi a telefon u dnevnoj, znaci telefonsku zicu spojim u splitter ( btw kod mene je splitter i ima sa zadnje strane 3 slota, line dsl i phone )   btw ne kuzim sta je splitter a sto router :S

15 godina
Dc 24/7

U spliter ide telefonska zica pa se dijeli na dva dijela,jedan kabel ide u modem a drugi u telefon i tako se onemogucuje mijesanje signala koje se dogada kad istovremeno radi telefon i modem bez splitera.Provjeri jesi dobro spojio spliter.U line spoji kabel od telefona(dolazni kabel) a adsl utor spoji sa modemom.

Errare humanum est.Errando discimus.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 16:11 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
16 godina
Dc 24/7

{#}­

splitter splitter
router router
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 16:12 (underdog).

1 0 hvala 0
18 godina

Eh da, splitter mora ići PRIJE svega, dakle prije bilo kojeg telefona.., imao kolega isti problem, kad je splitter smjestio prije svih telefona stvar radi od tada bez problema već godinama...

15 godina
Ivan Blažević kaže...

Eh da, splitter mora ići PRIJE svega, dakle prije bilo kojeg telefona.., imao kolega isti problem, kad je splitter smjestio prije svih telefona stvar radi od tada bez problema već godinama...

Naravno jer inace dolazi do mijesanja signala kad se koriste oba uredaja.

14 godina
neaktivan

Hvala svima, rijesio sam, naime zaparavo je problem bio vrlo jednostavan, uzeo sam telefon iz denvne i stavio ga u sobu na krevet, punjac od telefona sam spojio u produzni a drugi dio u telefon, a ovu drugu zicu u splitter pod "phone" slot, radi ko sat ;) hvala svimaaaaaaa

15 godina
facepaLm kaže...

Hvala svima, rijesio sam, naime zaparavo je problem bio vrlo jednostavan, uzeo sam telefon iz denvne i stavio ga u sobu na krevet, punjac od telefona sam spojio u produzni a drugi dio u telefon, a ovu drugu zicu u splitter pod "phone" slot, radi ko sat ;) hvala svimaaaaaaa

Postoji tipka za to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice