CPU opterecenje ne pada ispod 90%

poruka: 14
|
čitano: 9.540
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kao što naslov glasi, imam problem... CPU meter mi opterecenje CPU drzi na 90% i vise... da li su nekome poznati problemi ili uzroci!! Molim pomoć!! Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ha,prvo skeniranje:
mbam free bez isprobavanja plaćene verzije
i hitman pro

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Re: CPU opterecenje ne pada ispod 90%

-pokreni taskmgr, vidi koji proces ... ako ga ne možeš normalno ugasiti vjerojatno je virus. Ako je Seti-foldanje, Cryza i sl. onda je sve OK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-pokreni taskmgr, vidi koji proces ... ako ga ne možeš normalno ugasiti vjerojatno je virus. Ako je Seti-foldanje, Cryza i sl. onda je sve OK.

Mozes li mi molim te pojasniti ovo zadebljano??

Scanirao sam ga i pronasao je Trojan-a i obrisao sam ga... malo je bolje, sada je oko 50% i malo malo pa skoci na nekih 80% sto traje 2-3sek i onda se vrati na 50%...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 1:31 (mp9).
13 godina
neaktivan
Ocisti komp od smeca i defragaj hard. To se zna desit kad je zbrka na kompu.
Ko da me briga za potpis...
16 godina
mp9 kaže...
ihush kaže...

Mozes li mi molim te pojasniti ovo zadebljano??

Scanirao sam ga i pronasao je Trojan-a i obrisao sam ga... malo je bolje, sada je oko 50% i malo malo pa skoci na nekih 80% sto traje 2-3sek i onda se vrati na 50%...

- svaki nepoznati pojam u sekundi pronađeš odgovor googlajući (dovoljno je dblclick i google), pošto je ovo ipak IT forum, podrazumijeva se da neke od tih pojmova već znaš (ili da ih želiš naučiti).

- Windows Task Manager (taskmgr.exe) je windowsov 'bigboss'. Desni klik na task bar.. ili CTRL+ALT+DEL. Njime možeš vidjeti aktivne aplikacije, procese (i ubiti ih, ako nisu virusi). Najbrži način za otkriti potrošača resursa na PCu.

- SETI (i folding) potraga za malim zelenim... naravno, koristi tvoje računalo. Tehnički gledano jednaku stvar radi i virus, trojanac, malware, bloatware... opterećuje sistem, troši resurse za svoje potrebe.

- Crysis (ili Kriza-Cryza) jedna od igri koja zna 'zaklati' i najjača računala, sinonim za opterećenje.

itd..

- Pošto si pronašao (jednog? ili više..) trojana, za predpostaviti je da ih ima još. Treba počistiti sve, podesiti računalo, pa i pogasiti nepotrebne stvari koje se obično naljepe kao razni BHO, serchevi i sl. ...

- Nema načina da mi (forumaši) damo odgovor (u vezi opterećenja) ako nam ti nisi dao informaciju, koji PC (kakav-CPU-RAM.., OS, razni utilsi, koji AV itd.) i recimo print-screen taskmanagera i sys-traya. Možda sistem radi defrag ili update, možda AV skenira... ali je najvjerojatnije ostalo još virusa i smeća.

- Potrebno je s par alata pročistiti zaražen sistem, jer nikad jedan čistač nije 100%.. koristi npr MBAM, S&D, kao čistače i npr Aviru kao AntiVirus. Obavezne su sistemske zakrpe.

.. ali je najbolja zaštita u tvojim rukama, tj korisnik mora biti oprezan, naučiti, kao vožnju auta.

-Pošto si pronašao i obrisao (jednog?) trojanca, to ne znači da je AV-Scanner pronašao i počistio sve.. najvjerojatnije ima još nametnika. Važno je i otkloniti uzrok, zatvoriti rupu, jer će se inače ponovo desiti ista stvar.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 10:13 (ihush).
17 godina
neaktivan

Meni je to Windows Media Player radio. Neki share option je stalno drzao CPU iznad 50%. Ubijem ga u Task Manager-u ali se opet upali i tako u nedogled.

Pogledaj si procese u TM-u i trebao bi znati u cemu je problem. Sortitaj su po "CPU" kada upalis.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ovako,,, 

1. stavio sam par antivir programa i cleanera - 0 bodova

2. posikljucivao pola services u task manageru -0 bodova

3. STAVIO DRUGE WINDOWSE (windows 7 Ultimate 64-bit) FORMATIRAJUĆI I ''C'' I ''D'' DISK- 0 BODOVA

---moj PROBLEM je i dalje isti, CPU opterecenje nepada ispod 50%...

jedna jedina opcija je mozda sto igram Need For Speed World online, preko windows live-a... mozda to drzi opterecenje preko 50%, zna li netko???

...ili sto bi moglo biti...???

0 0 hvala 0
15 godina
Tebi je tako dok igras ili?
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2009556]
13 godina
odjavljen

Uz to otvori "System configuration" ili utipkaj u Run naredbu msconfig i pogledaj što ti se se sve pokreće prilikom paljenja računala. Sve što ti ne treba ugasi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 14:09 (formula1live).

0 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...
..

- SETI (i folding) potraga za malim zelenim... naravno, koristi tvoje računalo. Tehnički gledano jednaku stvar radi i virus, trojanac, malware, bloatware... opterećuje sistem, troši resurse za svoje potrebe.

- Crysis (ili Kriza-Cryza) jedna od igri koja zna 'zaklati' i najjača računala, sinonim za opterećenje.

itd..

..

- Nema načina da mi (forumaši) damo odgovor (u vezi opterećenja) ako nam ti nisi dao informaciju, koji PC (kakav-CPU-RAM.., OS, razni utilsi, koji AV itd.) i recimo print-screen taskmanagera i sys-traya. Možda sistem radi defrag ili update, možda AV skenira... ali je najvjerojatnije ostalo još virusa i smeća.

..

mp9 kaže...

..

jedna jedina opcija je mozda sto igram Need For Speed World online, preko windows live-a... mozda to drzi opterecenje preko 50%, zna li netko???

...ili sto bi moglo biti...???

(Mogli bi biti i mali zeleni, podzemne vode...)

- ... ? Znaš ti i TaskManager (kad već AV kaže da je PC čist).

odgovor je već ovdje.

ihush kaže...

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 15:57 (ihush).
14 godina
neaktivan

nije dok igram, cim upalim odmah opterecnje na 50%... i dogada mi se da se smrzne jednostavno nekih 10-ak sekundi i onda normalno nastavi raditi...ako sam u tom vremenu nesto napravio npr.otvorio neku str ili doc ili igru on to nakon tih 10ak sekundi odjednom pootvara sve sto sam mu naredio...

0 0 hvala 0
14 godina
da vent ne hladi kako treba mozda?
13 godina
odjavljen

Pogledaj da li ti antivirusni program ne blokira normalno izvođenje programa dok ne provjeri sve podatke i datoteke koje taj program koristi

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice