ATI driver problem?

poruka: 28
|
čitano: 5.414
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ATI driver problem?

sad sam instalirao Windows Xp SP3 na prazan hdd

i automatski se instalirao driver za grafičku

i kad instaliram CCC ond ami se rezolucija smanji skroz da nemogu niš radit

dali mi netko može reći šta da radim

potrebni su mi najnoviji driveri zbog Dirt2

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: ATI driver problem?
maherDP kaže...

sad sam instalirao Windows Xp SP3 na prazan hdd

i automatski se instalirao driver za grafičku

i kad instaliram CCC ond ami se rezolucija smanji skroz da nemogu niš radit

dali mi netko može reći šta da radim

potrebni su mi najnoviji driveri zbog Dirt2

automatski driver od xp-a ništ koristi, posluži se http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_xp-32.aspx tim .. ak je grafa pod moj pc

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
15 godina
neaktivan

a to sam već skinuo i instalirao zato i javljam

a kad sam imo windows 7 sve je bilo ok

16 godina

deinstaliraj drivere koje si instalirao. restartaj komp. odi u device manager, i tamo izbrisi display adapter/s. nemoj restartati - opet instaliraj drivere od grafe...

15 godina
neaktivan

aj kad probam javim vam svima

evo sad sam stavio na win7 koji je na drugoj particiji i radi sve ok 

al zaš na XP neće

pozz

15 godina
neaktivan
ATI driver problem?

ja imam problem,,kada igram igricu,,nakon nekog vremena mi zasteka,,i pojavi mi se plava podloga na kojoj pisu neka slova,,,

i sam mi se restarta

i tako opet,,

ili kada neigram igricu,,opet mi se to pojavi,,i tako cjelo vrijeme,,ljudi molim vas pomozite mi!!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: ATI driver problem?
seremise kaže...

ja imam problem,,kada igram igricu,,nakon nekog vremena mi zasteka,,i pojavi mi se plava podloga na kojoj pisu neka slova,,,

i sam mi se restarta

i tako opet,,

ili kada neigram igricu,,opet mi se to pojavi,,i tako cjelo vrijeme,,ljudi molim vas pomozite mi!!!!!

Koja konfiguracija?

- kakve su temperature?

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.
18 godina
ATI driver problem?

Pozdrav. Od jutros mi se pojavio jedan vrlo ozbiljan problem. Svaki put kad pokrenem neku (bilo koju 3D) igru na ekranu mi se pojave crveni kvadratići poput šahovske ploče i piše "driver stopped working". Nakon toga resetira driver i sve teče normalno jedno minutu-dvije i onda se komp zablokira i samo reset pomaže. Sknio sam najnovije drivere, očistio komp, no svejedno mi se to događa. Rješenje? Nije valjda da je grafička blizu kraja?

P.S. Jučer navečer mi je sve radilo najnormalnije.

Come to the dark side, we have cookies.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
crystal6 kaže...

Pozdrav. Od jutros mi se pojavio jedan vrlo ozbiljan problem. Svaki put kad pokrenem neku (bilo koju 3D) igru na ekranu mi se pojave crveni kvadratići poput šahovske ploče i piše "driver stopped working". Nakon toga resetira driver i sve teče normalno jedno minutu-dvije i onda se komp zablokira i samo reset pomaže. Sknio sam najnovije drivere, očistio komp, no svejedno mi se to događa. Rješenje? Nije valjda da je grafička blizu kraja?

jesi provjerio temp grafičke?

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Bit ce da su artefakti.

osim u igrama jel radi normalno?

vidim sa driverima si pokusao. 

-jesi gledao temperaturu graficke?

-pokusaj smanjiti taktove pa vidi da li radi normalno.

ako se problem nastavi i ako imas garanciju koristi je.

ako nemas onda ti ovo preostaje:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx

Nisam ginekolog al mogu pogledati...
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 14:03 (mario1990).
18 godina
ATI driver problem?

Temperature su unutar normale (40-50 idle, 70-85 full load). Van igara radi savršeno. Ovo za taktove ću sad probat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
najvjerojatnije vram odlazi...
reklamacija ili pečenje...
18 godina
XXX-Man kaže...
najvjerojatnije vram odlazi...
reklamacija ili pečenje...

Žalosna stvar: nema garancije, istekla prije 6 mjeseci {#}

Je li moguće da je ovaj problem softverske prirode i da bi reinstalacija windowsa pomogla?

16 godina
moderator
crystal6 kaže...

Žalosna stvar: nema garancije, istekla prije 6 mjeseci {#}

Je li moguće da je ovaj problem softverske prirode i da bi reinstalacija windowsa pomogla?

možeš probat, ništa te ne košta...

al ipak ja sam uvjeren da je problem u vramu

18 godina
ATI driver problem?

Update situacije: Smanjio sam takt gpu jezgre sa 625 MHz na 605 MHz (niže ne da, a memorija isto ne ide ispod 993 MHz) i igrao sam FIFA 11 već sat i pol i samo mi se jednom ukazao ekran sa artefaktima, ali se nakon par sekundi popravilo. Tijekom igre je povremeno trzalo i pojavljivali se tu i tmao artefakti, ali nije zablokirao niti cijeli ekran preplavio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI driver problem?
ajd ti probaj instalirat ponovo windowse? meni tu nešto vuče na da je nešto pojelo dio drivera ili windowsa
Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ili je do drivera ili možda do kabla

poslušaj Zvjekrana

meni na XP slika nije baš bila sjajna 
a kad sam stavio win7 sve je ok

čak još bolje 

18 godina
ATI driver problem?

Reinstalirao sam windowse i za sada sve radi kako spada. Nadam se da će tako i ostati. Hvala svima na pomoći! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Reinstalirao sam windowse i za sada sve radi kako spada. Nadam se da će tako i ostati. Hvala svima na pomoći! {#}

za šta služe hvala tipke

18 godina
maherDP kaže...
crystal6 kaže...

za šta služe hvala tipke

Radi ukrasa {#}

18 godina
ATI driver problem?
Problem mi se opet vratio. Testirao sam par sati igre sa drugom grafickom i sve je teklo kak treba, a kad ovu stavim, nakon 10 min mi se prikazu artefakti i komp zablokira.
Dakle trebam kupiti novu graficku. Budzet mi je ogranicen na 950 kn. Za te novce sam nasao Radeon HD5770 512 MB. Sto kazete na to i imate li mozda bolji prijedlog?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

gle nemoj bezveze toliko davat za grafičku

jer za 2 ili 3 god ćeš odlučit uzet drugo računalo

za sad si uzmi HD5670

al ugl

to je tvoj izbor

obje su grafičke dobre i tvoj izbor i moj

al sad ti odluči šta hoćeš

18 godina
neaktivan
ATI driver problem?

Jesi cistio cooler na grafi, da ti se nepregrijava zbog toga. Probaj to i pastu mjenjat ako vec nisi odradio. Da je riknula grafa onda bi bilo konstantno sranja.

0 0 hvala 1
18 godina
emi kaže...

Jesi cistio cooler na grafi, da ti se nepregrijava zbog toga. Probaj to i pastu mjenjat ako vec nisi odradio. Da je riknula grafa onda bi bilo konstantno sranja.

Ne pregrijava se 100%, provjerio sam temperature i dobre su. Cooler sam očistio.

maherDP kaže...

gle nemoj bezveze toliko davat za grafičku

jer za 2 ili 3 god ćeš odlučit uzet drugo računalo

za sad si uzmi HD5670

al ugl

to je tvoj izbor

obje su grafičke dobre i tvoj izbor i moj

al sad ti odluči šta hoćeš

Ak uzmem za 2 ili 3 godine novi komp, ne bih se volio do tada patiti sa 5670. Dok ne kupim novi komp, 2-3 godine je dosta vremena, a budući da volim igrati igre, 5770 koja je malo jača od moje mi se čini kao idealna investicija u trenutni komp u kojem neću ništa uskoro mijenjati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 11:38 (crystal6).
18 godina
neaktivan
ATI driver problem?

To se meni desavala sa nvidiom  i onda joj je ram riknuo,Probaj sa msi afterburnerom spustiti mem jos nize pa probaj tako malo igrat, vidi jeli do taga, meni je pomoglo jedno vrijeme. Zadnju sam imao 4850 i radila je 2 god oc bez ikakvi problema al je bio accelero na njoj.

0 0 hvala 0
16 godina
crystal6 kaže...
Problem mi se opet vratio. Testirao sam par sati igre sa drugom grafickom i sve je teklo kak treba, a kad ovu stavim, nakon 10 min mi se prikazu artefakti i komp zablokira.
Dakle trebam kupiti novu graficku. Budzet mi je ogranicen na 950 kn. Za te novce sam nasao Radeon HD5770 512 MB. Sto kazete na to i imate li mozda bolji prijedlog?

Evo ovu si zemi: http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-pcie-ati-radeon-hd5770-1gb-gddr5128bit-displayportcrtadapter2xdual/39666

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
ATI driver problem?

e i ja imam isti problem znaci igram pes i nakon nekog vremena zasteka zacrni se ekran i dode mi poruka da se driver restarto

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Klasična procedura - denistaliraj prvo drivere, počisti u safe mode-u s DriverSweeperom i stavi najnovije. Ako ne pomogne, provjeri temperature.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice