Pucanje WiFi na laptopu

poruka: 9
|
čitano: 11.216
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pucanje WiFi na laptopu

Pozdrav

Imam problem sa laptopom. Naime  na njemu se cesto dogadja da pukne veza kad je spojen putem wifi-ja. Laptop je noviji star oko par mjeseci i slan je na garanciju zbog toga ali receno je da je sa mreznom karticom sve u redu.

Zanima me dali postoji koja druga solucija?

Inace koristi se Windows 8.1 i instalirani su drajveri za mreznu.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Pucanje WiFi na laptopu

Vidim drajveri za mrežnu su instalirani ali neznam da li si instalirao za WiFi drajvere ?

Kad instaliraš drajvere vidi gdje ti se na tipkovnici uključuje WiFi pa onda probaj konektirati

16 godina
odjavljen
naPerk777 kaže...

Pozdrav

Imam problem sa laptopom. Naime  na njemu se cesto dogadja da pukne veza kad je spojen putem wifi-ja. Laptop je noviji star oko par mjeseci i slan je na garanciju zbog toga ali receno je da je sa mreznom karticom sve u redu.

Zanima me dali postoji koja druga solucija?

Inace koristi se Windows 8.1 i instalirani su drajveri za mreznu.

Koliko si udaljen od routera/APa? Jel drugim uređajima (drugi laptop, mobiteli...) puca WiFi? Jel baš pukne veza (piše da je odspojen sa wifi mreže) ili ne loada stranice? Jeli ugašena power save funkcija za wifi (device manager)?

AF139 kaže...

Vidim drajveri za mrežnu su instalirani ali neznam da li si instalirao za WiFi drajvere ?

Kad instaliraš drajvere vidi gdje ti se na tipkovnici uključuje WiFi pa onda probaj konektirati

Čovjek lijepo napisao da se spaja wifijem pa onda očito ima drivere... I upaljen mu je wifi.

My name is Legion... For we are many!
11 godina
neaktivan
Pucanje WiFi na laptopu

Ruter je mozda na jedan do dva metra udaljenosti ,sa mobitelom nisam iskuio takve probleme. Ponekad se dogodi da ostane samo moja wifi mreza vidljiva ali je limited connection a ponekad mi nema nijedne mreze. Inace kad je sve u redu hvatam par wireless mreza . Laptop je bio u agram servisu i oni su ustvrdili da je sve ispravno :/

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Koji laptop?

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 15:29 (Sum_of_all_fears).
11 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Koji laptop?

asus x750

16 godina
Pucanje WiFi na laptopu

-.. moguć scenarij ili prića u Božićnom duhu...

npr nije kvar notebooka, wlan-a, ... recimo ni modem-router-wlana, recimo da nije neka postavka powersavinga ili drivera.

-zašto nabrajati 'što možda nije'? Okam na djelu.

-ne mora svaki pekid interneta biti uzrokovan sa strane korisnika, može biti i s druge strane žice, ISP, infrastruktura, radovi, smetnje, promjene postavki na centrali, optika, vdsl2, ... pa do tog da netko koristi švasaparat ili se tramvaj zabio u lokalnu banderu na kojoj je sve..

Tad je npr prekid, gubitak sinkronizacije DSLa, refresh DNSa, IPa.. moguće objašnjenje za poneki ispad.

Kad nema struje, pogledamo na ulicu i ako vidimo mrak, znamo.. ovo je malo teže, ali slično. Moguće.

Zato ne treba uvijek razmišljati kao kvar, treba otkriti uzork ako se može, tad se rješava.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

-.. moguć scenarij ili prića u Božićnom duhu...

npr nije kvar notebooka, wlan-a, ... recimo ni modem-router-wlana, recimo da nije neka postavka powersavinga ili drivera.

-zašto nabrajati 'što možda nije'? Okam na djelu.

-ne mora svaki pekid interneta biti uzrokovan sa strane korisnika, može biti i s druge strane žice, ISP, infrastruktura, radovi, smetnje, promjene postavki na centrali, optika, vdsl2, ... pa do tog da netko koristi švasaparat ili se tramvaj zabio u lokalnu banderu na kojoj je sve..

Tad je npr prekid, gubitak sinkronizacije DSLa, refresh DNSa, IPa.. moguće objašnjenje za poneki ispad.

Kad nema struje, pogledamo na ulicu i ako vidimo mrak, znamo.. ovo je malo teže, ali slično. Moguće.

Zato ne treba uvijek razmišljati kao kvar, treba otkriti uzork ako se može, tad se rješava.

Komp koji je žičano spojen enma problema,mob koji je bežično spojen nema problema. Prvo što mi dolazi kao mogući scenarij je nedostatak drajvera (ali wireless radi samo se ponekad "zblesira"), a onda jedina moguća solucija mi ostaje kao kvar wireless kartice :/

16 godina
naPerk777 kaže...
..

Komp koji je žičano spojen enma problema,mob koji je bežično spojen nema problema. Prvo što mi dolazi kao mogući scenarij je nedostatak drajvera (ali wireless radi samo se ponekad "zblesira"), a onda jedina moguća solucija mi ostaje kao kvar wireless kartice :/

moguće.. (vidiš kad se daju informacije koje ne daješ u prvom postu..)

-tad je servis već morao otkloniti problem. Nisi dovoljno objasnio ili bio uvjerljiv.

-problem može biti i soft, kao driver, malware, postavke powera.. eliminiraj što možeš, npr liveboot nekog OSa koji bi radio outofbox.. mint-ubuntu? ako tamo nema problema znaš da je soft u OSu problem... (nije za reklamaciju osim ako uspiješ dokazati da je driver problem..).

-ako se ima neki USB-wlan pri ruci.. može se probati pa izvesti zaključak.

-mobitel nije neki 'dokaz' jer možda ne primjetimo prekid ako ga ne koristimo u tom trenu.. dok refresh-reconnect dok surfaš (ili gledaš IPTV) vidiš.

Prvi post je zato jer je ovih dana tcom u velikim proširenjima, ... prekidi su tad mogući po kvartovima a poziv SZK je beskoristan (jer nemaju blage veze s tim).

pravilo je uvijek isto, ponovljivost, eliminacija.. i tad neko rješenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice