Promjena MAC Adrese WIN7

poruka: 9
|
čitano: 13.400
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Promjena MAC Adrese WIN7

Student sam elektrotehnike i radim trenutno na seminarskom radu o Zastiti na mrezama ali imam jedan malo problem.

Prije sam posjedovao stariji laptop i winxp na njemu i bilo je veoma lagano promjeniti MAC, desni klik na myPC, device meneger, izaberem karticu i odradim to ali sada na novom laptopu i windows 7 imam problema sa time. Kada mjenjam MAC Adresu na obicnoj lan konekciji nema problema nikakvih, ali kada promjenim mac adresu na wlan:

http://pokit.etf.ba/upload/pokitedf0320adc8658b25ca26be5351b6c4a.png

ukucam u to polje adresu koju vidim kada u cmd kucam ipconfig /all samo promjenim par karaktera i izbrisem crtice, disable i enable odradim ali adresa ostaje ista uvijek.

jednom prilikom sam nesto malo vise cacko i uspjelo je ali ne mogu da se sjetim sta je bilo u pitanju.

Ako treba vise informacija samo recite a ako neko moze da mi pomogne jako sam mu zahvalan.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Promjena MAC Adrese WIN7

zar postavljam toliko teska pitanj da niko vec nekoliko puta nezna odgovoriti -.-

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Promjena MAC Adrese WIN7

Sumnjam da će se "mlađa" ekipa uključiti na ovu temu.

Kako ja ne bih previše pametovao pogledaj na ovom linku

15 godina
neaktivan
Promjena MAC Adrese WIN7

Jbg možda ja nisam dobro informisan al kako je moguće promijeniti MAC adresu..naime ja sam preko svoje MAC adrese logovan na wireless net i samo moja PCI kartica koja ima tu MAC adresu može koristit određenu šifru a druga ne..

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Promjena MAC Adrese WIN7

kolko ja znam mac adresu je nemoguce promijenit posto je upisana u sam mrezni uredaj? mozda ju mozes nekak maskirat i prikazat laznu

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Promjena MAC Adrese WIN7

da, kako mozes mijenjati MAC kada je on sastavnio dio mrezne kartice i dodijeljen je od proizvodaca racunala?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Promjena MAC Adrese WIN7

Kako 60% forumasa ovdje igra pirat igriceNevinašcehahaha

Ma moze se promijenut kako da ne...to sto je proizvodjac dodijelio tu macc adresu za taj uredjaj neznaci da je ti nemozes promijenut u neku drugu...za to naravno eto u windowsu cak postoji polje,....za autora...drug da nisi kucao slucajno dvotacke kada si mijenjao macc adresu i dali je to interna  wireless kartica ili je neki usb_??

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Promjena MAC Adrese WIN7

MAC adresa se moze spoofati ali ozbiljniji programi koji licence vezu za mac-adresu ocitavaju istu direkto sa hardware-a, pa ih se ne moze prevariti. 

Naizgled nepovezano ali nekome mozda pomogne:

Virtualne masine imaju drugacije mac-adrese i na njima se ne moze spoofati.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Promjena MAC Adrese WIN7

Probaj ovako:

1. Network and Sharing Center
  2. Change adapter settings
  3. Desni klik na karticu > Properties > Configure > Advanced tab > Network adress
  4. U prazno polje upiši novu adresu bez crtica
Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice