Konfiguracija kucnog servera!

poruka: 2
|
čitano: 2.264
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Konfiguracija kucnog servera! portovi itd. pomoc!

Pozdrav svima!

evo da objasnim moj problem sa kojim se mucim u nedogled!

----

Spajam se na net pomocu vanjske WLAN antene jer dijelim ruter sa susjedom radi podjele racuna = brzi net...

Ruter je udaljen oko 200m i spajam se na njega pomocu outdoor wlan antene 12 dbi gridice sa kojom imam dobar signal i mogu surfat sve 5..

Ok sve radi ali nisam se mogo od doma spajat sa laptopom na net jer naravno ne stigne uhvatiti 200m daljine pa sam nabavio jedan komp u izvrsnom stanju i to FREE! da bude server u koji ce ic wlan kartica i radit ce 24/7 i preko lana u hub iz huba u ap i iz huba jos u moj main pc!

Sve zvuci jako komplicirano pa cu to skicirati ovako:

---Ruter--- (udaljen 200m)

-----Wlan outdoor antena----

----Wlan kartica u linux serveru----

-----Lan izlaz iz servera u hub-----

----hub----

----AP---- (za wlan klijente moj mob,laptop itd.)

-----Main PC-----

nadam se da je sad malo jasnije!

Problem nastaje kod dodjeljivanja adresa i port forwardom! Tocnije za call of duty MW2 na kojem zelim imam svoj game server i zelim bit "connectable" takodjer za utorrent seedanje itd!

Portove sam pokusao forward iskljucio firewalle ma svasta sam probo! 2 noci izgubio i dalje sam NAT strict! I portcheck ne moze niti jedan port vidjet! (da upnp sam upalio u ruteru simens SX763)

Server mi sada dualboota XP i Ubuntu pokusao sam na obje strane napraviti da radi ali nece :/...

Konfiguracija je sljedeca (sad kad radi na XP-u)

----RUTER---- (192.168.1.1)

------Wlan outdoor/wlan card----- (192.168.1.10)

----Lan card---- (192.168.0.1) (Samo se tako namijesti ako stavljam internet connection sharing "ICS")

-------Hub------ (nema adrese samo transmita)

-----AP----- (njegova adresa za pristup kao ruteru je 192.168.1.50) (on dalje dodjeljuje DHCP klijentima tako da on nije ni bitan)

----Main PC---- (iako sam siguran da ga je samo namjestilo na 192.168.0.209 sad mi baca neki tunel crap bla bla u CMD-u po ipconfig i daje adresu 192.168.0.1)

Evo ako neko zna kako da konfiguriram mrezu kako treba da sve to uredno radi jer cu inace zapalit sve ovo skupa XD haha...

Hvala unaprijed!

"99% igra nije optimizirano da iskoriste više od dvije jezgre procesora... ( to ti je kao da imas 4 radnika koji tovare ugljen, a od njih 2 rade, a druga dvojca ih gledaju)" (mtopol)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija kucnog servera!

ok nema odgovora al sam sa frendom do 4 ujutro to pokusavo rijesit i dosli do zakljucka da je ruter poremecen... bilo koji os xp,ipcop (linux),ubuntu,live cd-i bilo koje distribucije u stvari rade kako treba i ip table smo slozili kako treba jednostavno ruter je aj bok!

Tako da novi ruter ide i problem rijesen... evo ako neko ima slican problem da zna da je siemes sx763 u najmanju ruku govno od rutera! :D..

pozz

"99% igra nije optimizirano da iskoriste više od dvije jezgre procesora... ( to ti je kao da imas 4 radnika koji tovare ugljen, a od njih 2 rade, a druga dvojca ih gledaju)" (mtopol)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice