Pozdrav svima!
evo da objasnim moj problem sa kojim se mucim u nedogled!
----
Spajam se na net pomocu vanjske WLAN antene jer dijelim ruter sa susjedom radi podjele racuna = brzi net...
Ruter je udaljen oko 200m i spajam se na njega pomocu outdoor wlan antene 12 dbi gridice sa kojom imam dobar signal i mogu surfat sve 5..
Ok sve radi ali nisam se mogo od doma spajat sa laptopom na net jer naravno ne stigne uhvatiti 200m daljine pa sam nabavio jedan komp u izvrsnom stanju i to FREE! da bude server u koji ce ic wlan kartica i radit ce 24/7 i preko lana u hub iz huba u ap i iz huba jos u moj main pc!
Sve zvuci jako komplicirano pa cu to skicirati ovako:
---Ruter--- (udaljen 200m)
-----Wlan outdoor antena----
----Wlan kartica u linux serveru----
-----Lan izlaz iz servera u hub-----
----hub----
----AP---- (za wlan klijente moj mob,laptop itd.)
-----Main PC-----
nadam se da je sad malo jasnije!
Problem nastaje kod dodjeljivanja adresa i port forwardom! Tocnije za call of duty MW2 na kojem zelim imam svoj game server i zelim bit "connectable" takodjer za utorrent seedanje itd!
Portove sam pokusao forward iskljucio firewalle ma svasta sam probo! 2 noci izgubio i dalje sam NAT strict! I portcheck ne moze niti jedan port vidjet! (da upnp sam upalio u ruteru simens SX763)
Server mi sada dualboota XP i Ubuntu pokusao sam na obje strane napraviti da radi ali nece :/...
Konfiguracija je sljedeca (sad kad radi na XP-u)
----RUTER---- (192.168.1.1)
------Wlan outdoor/wlan card----- (192.168.1.10)
----Lan card---- (192.168.0.1) (Samo se tako namijesti ako stavljam internet connection sharing "ICS")
-------Hub------ (nema adrese samo transmita)
-----AP----- (njegova adresa za pristup kao ruteru je 192.168.1.50) (on dalje dodjeljuje DHCP klijentima tako da on nije ni bitan)
----Main PC---- (iako sam siguran da ga je samo namjestilo na 192.168.0.209 sad mi baca neki tunel crap bla bla u CMD-u po ipconfig i daje adresu 192.168.0.1)
Evo ako neko zna kako da konfiguriram mrezu kako treba da sve to uredno radi jer cu inace zapalit sve ovo skupa XD haha...
Hvala unaprijed!