AP kao client

poruka: 4
|
čitano: 6.932
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AP kao client

Bok ljudi, 

Imam jedan problem. Želim povezati dva AP-a (Access Point-a) bežično.

Jedan je Siemens Gigaset SX763 (spojen na internet, služi kao modem/router), a drugi D-Link DIR-635.

D-Link bi služio kao WLAN extender (otprilike). WDS mi ne paše zbog toga što onda enkripcija mora biti WEP...

Zanima me mogu li nekako podesiti da se D-Lik ponaša kao client, odnosno kao obična bežična mrežna kartica?

Znači, želim D-Link bežično spojiti na Gigaseta, a onda preko D-linka ići na internet tako da se spojim kablom na njega.

Da li je to uopće izvedivo? Ako je, može li mi netko malo pojasniti kako bi to u teoriji trebao izvesti? Što mi sve treba? Statičke IP? MAC od oba routera?

Linkovi o D-Link DIR-635 router-u:

User Manual

Dodatne specifikacije

Otprilike ovakav spoj trebam

I da... Zna li netko mogu li na D-Link DIR-635 staviti dd-wrt?

Hvala unaprijed!

Lp,

M.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AP kao client

Ovo što si linkao mi liči na klasični WDS Bridge samo sa jednim Access Pointom sa druge strane  koji podržava client mode.

Koliko vidim ovaj tvoj drugi Dlink uređaj ima WDS podršku , ali vidim tebi smeta WEP ograničenje koji uređaji imaju u tom modu.

Ako ih mozes spojit preko WDSa, tome možeš doskočiti tako da za početak promijeniš IP adresu sa oba sa defaultne na neku drugu, da stavis vrlo komplicirani password za pristup Web interfaceu  routera i Dlinka-a, i da uključiš DHCP rezervaciju adresa na routeru,  (tako uvijek znas koji IP tvoji uređaji imaju u svako vrijeme), i MAC adress filtriranje, tako da samo uređaji koji imaju MAC adrese koje su na toj listi, se mogu spojit na tvoj wireless.

Ok moze ti probit WEP sa backtrackom i sl., ali mozda neće bit pametan dovoljno da Spoofa/fejka svoju MAC adresu da odgovara onima koju ti imaš na filtraciji. Pod router/AP logovima se lako vidi tko ti se spaja, i koji IP ima. Pošto mu tvoj DHCP server na routeru mora dodijelit lokalnu  IP adresu da se spoji na tvoj WIFI lako ustanoviš da li imaš uljeza sa spoofanom mac adresom, ovi Dlinkovi pokazuju i ime računala kojima su dodijelili IP.

2 različita uređaja upaljena u isto vrijeme nemogu imat istu IP adresu/MAC na lanu jer dolazi do konflikta kad se šalju i primaju packetsi.

Većina njubara kreće sa probijanjem tek kad vide da netko u okolici odašilje SSID sa WEP enkripcijom, rijetki snifaju iz samog programa mreže koje ne odašilju svoj SSID. Znači pomoglo bi i da to isključiš (SSID Broadcast), a uređaje spajaš sa ručnim upisivanjem podataka, spojiš se i namjestiš da OS zapamti vezu, enkripciju i password.

Šifra se promijeni za 2 minute pa ako mu se da nek roka svaki dan nanovo :)

Tu je netko pitao slično pitanje, pa sam napisao nešto mozda ti pomogne. On je pitao za WDS/Bridge

http://www.bug.hr/forum/topic/mrezni-hardver/spajanje-acces-pointa-bezicno-router/189629.aspx

Tvoj uređaj nažalost nije kompatibilan sa DDRWRT firmwareom, sudeći po njihovoj databazi http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database upišeš u polje D-Link.

Možeš stavit taj drugi d-link router da je spojen sa glavnim routerom preko ethernet kabela, i onda uređaje na njega  spajaš žično ili bežično kako god ti paše. Tu onda nebi trebao biti ograničen samo WEP enkripcijom.

Spojit  dlink router sa lapom/desktop računalom preko ethernet kabela (promijenit na lapu/računalu TCP/IP postavke da budu na istom Network ID kao wifi router ako je potrebno)

Dodijelit dlinku statičku Ip adresu izvan DHCP rangea glavnog rutera (ako je 192.168.1.2-192.168.1.50 onda stavit 192.168.1.51 itd)

DHCP=OFF (obavlja ga primarni router)

Firewall=OFF (primarni r.)

DNS= IP primarnog routera (većinom 192.168.1.1)

DEFAULT GATEWAY= IP primarnog routera

SSID= isti kao SSID primarnog routera (ako je Wifi capable) mozes promijenit ime ako radi konflikt probleme sa wifijem od glavnog routera.

ENCRYPTION= dodijelit enkripciju i password istu kao kod primarnog routera

CHANNEL= drugačiji od primarnog routera ako je na glavnom routeru uključen Wifi.

Kad to iskonfiguriraš spoji routere sa ethernet kabelom preko lan portova, vrati TPC/IP postavke u OSu na automatsko dodijeljivanje (ako ne koristis statičku)

Ako baš želiš ovo sa slike gdje si linkao ubodi si nekog solidnog TPlink AP i riješi probleme. Jako solidni uređaji, ne koštaju puno, odličan user frendly interface i  na masu njih mozes stavit DDRWRT firmware ako te to veseli.

Ja osobno imam jednog kojeg koristim doma spojenog na Dlink modem/router za pristup netu, a TPlink je spojen utp kabelom na njega da odašilje wifi signal prema ostatku kućanstva u drugim prostorijama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: AP kao client
Imam pitanje pomozite ljudi,pošto bih se htio povezati na jedan router(točka 1) bežično,htio bih znati dali je moguče izvesti tojest napraviti da AP router(točka 2)može hvatati taj isti wifi signal i dalje ga prosljediti prema točki 3(npr.računalo),te dali računalo mora biti spojeno s AP router(točka 2) ta bi normalno funkcionirao ili AP može raditi samostalno?
15 godina
Re: AP kao client
Naravno da je moguće.
Googlaj za WDS postavke tvojih routera.
Mana toga načina spajanje je što zaštita uglavnom može biti samo WEP (što je vrlo loša zaštita)
Kolega iznad je detaljno objasnio kako se može pijačati zaštita na tako spojenim routerima
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice