USB - problem s write protection

poruka: 15
|
čitano: 4.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav,

imam ovaj USB stick. Prvi puta dal sam frendu da mi stavi seriju gore, sve ok, skopiram si na komp, quick formatiram ga isto kak je bil i onda dam frendu da stavi dalje i neće zbog write protectiona. Pokušavam ga formatirati, ništa. Prek onih programčića, regedit, bla bla, write protection je i dalje tu. Nema onaj ključić na sebi. Daj helpaj neko gledal sam po onim drugim temama nisam ništa našel.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja sam imao identican problem, probao 10 fixova raznih i na kraju ga bacio u 3pm.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokušaj ga formatirati sa HDD Low Level Format Tool. Kod mene je upalilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pokušaval sam ovo s Low Level Format al mi piše za svaki offset da je media write protected. Ima neko još kakvu ideju pls?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

regedit [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies] 

"WriteProtect"=dword:00000001

Ako to ne upali skini disable usb Write http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/registry-hack-to-disable-writing-to-usb-drives/

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 21:21 (Ikarus01).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Digni Linux pa formatiraj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moj stari je imao jedan stick koji je odjednom postao write protected. Probali ga formatirati u Linuxu, Windowsima, DVB-T receiveru itd. Ništa nije upalilo. Ako ti taj stick niije pretjerano važan, baci ga u smeće.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Ništa ne radi od ovoga. Ne znam kak je to moglo doć samo od samo, prvi put je dobro radil.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam USB od 8 i od 16 ali ni na jedan ne mogu prebaciti datoteku koja zauzima vise od 4 gb,zasto?? i sta uraditi..

dary555
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: USB - problem s write protection
dary555 kaže...

Imam USB od 8 i od 16 ali ni na jedan ne mogu prebaciti datoteku koja zauzima vise od 4 gb,zasto?? i sta uraditi..

Formatiraj usb u NTFS.

nunaVk
14 godina
protjeran
6BoosteR9 kaže...

Ništa ne radi od ovoga. Ne znam kak je to moglo doć samo od samo, prvi put je dobro radil.

Restartiraj računalo, promijeni USB utor (pokušaj sa stražnjim). ako je formatiran u FAT 32, ti ga formatiraj u NTFS ili obnuto.

Ne znači da je stick riknuo. To se meni zna dešavati, malo čeprkam po raznim opcijama, mijenjam softver za formatiranje i uvijek na kraju sve proradi.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
13 godina
neaktivan
nunaVk kaže...
dary555 kaže...

Formatiraj usb u NTFS.

Al ja mogu samo iz fat32 promijeniti u exfat.

dary555
17 godina

No, i exfat podržava datoteke veće od 4 GB.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dary555 kaže...
nunaVk kaže...
dary555 kaže...

Formatiraj usb u NTFS.

Al ja mogu samo iz fat32 promijeniti u exfat.

U Device Manageru pod Properties -> Policies  trebaš staviti za taj stick  Optimize for performance. Poslije toga ćeš ga moći formatirati u NTFS.

15 godina

danas sam na laptopu prebacivao film na usb od 32 gb i evo sad ga ustekam u drugi komp da prebacim prijevod i pise da je write protected... znam da sam na laptopu stisniu ono sigurno uklanjanje hardvera

probao sam i formatirat, i s ove stranice sam probao http://www.makeuseof.com/tag/format-write-protected-usb-flash-drive/ i nije htjelo pa sam s Apacer USB3.0 Repair Tool probao restorat i sada ga uopće ne vidim ni u my computeru... u device manageru ga vidim..

kako da ga vratim u zivot? 

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice