Računalo se ne pali

poruka: 10
|
čitano: 3.027
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Pozdrav svima, imam jedan problem u računalu je bilo napajanje koje je otišlo (znam jer sam ga otvaro i kondenzatori su nabubrili iz nekih je iscurila tekućina). Zamijenio sam matičnu i proc sada su Pentium Dual Core E5700 i matična je Asrock G41C-VS, u računalu je još 1 GB RAM-a i hard od nezz koliko točno GB, znači matična i proc su novi, staro loše napajanje nije nikad bilo spojeno s tim novim komponentama, samo s hardom i RAM-om koji sigurno rade jer su isprobani u kompu iz Moje računalo.

Zna li netko zašto se ne pali neznam više što bi moglo biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Računalo se ne pali

Dakle, prema postu, otišlo je računalo a ti si mjenjao procesor i matičnu?

I onda ih spojio na staro, neispravno napajanje?

Nadam se da je samo post napisan malo konfuzno i zapravo je promjenjeno napajanje i usput i CPU i MB.

Ako je tako, a RAM je ostao stari, vjerojatno je on nekompatibilan (uz uvjet da je sve ostalo spojeno pravilno, prvenstveno napjanje (20+4pina +4 dodatno na MB?))

14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

pa promijeni napajanje jel se vrte ventovi kad upalis komp

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Malo je zbunjujuće napisano

Napajanje sam prvo izvadio i otvorio, vidio sam da su kondenzatori loši, odmah sam ga ostavio sa strane i više nisam vraćao u komp, znači zamijenjeno je.

U isto vrijeme HDD, RAM i grafička kartica su isprobani u drugom računalu i rade ispravno.

Stavljeni su nova matična i novi procesor, na njih su spojeni stari HDD, RAM i grafička kartica te drugo napajanje (napajanje je također ispravno).

Ventilatori se vrte ali nema pristupa HDD-u dok se upali niti bilo kakve slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da je problem nekompatibilan RAM ili možda samo nije "sjeo". Pokušaj promjenit slot. Ili izvadi modul pa pokušaj upalit bez njega. Ako se matična počne bunit (sa beepovima), problem je u RAM-u. Ako ne, nešto ne štima s matičnom.

16 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Da zaboravio sam reć da sam osim te gige dodao još jedan modul od 512MB i isto se ništa niej događalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
probaj izvadit taj od 512mb pa upaliti.
Uglavnom,isprobaj oba 2 pločice na svim utorima.
16 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Sve sam kombinacije isprobao i neće kao da su se komponente posvađale i ne žele radit skupa, hehe...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Seky kaže...

Sve sam kombinacije isprobao i neće kao da su se komponente posvađale i ne žele radit skupa, hehe...

Nije ni to nemoguće. Imao sam slučaj kada je jedan modul RAM-a radio savršeno na jednoj matičnoj a na drugoj ni da mrdne, slično kao i u tvom slučaju.

16 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Probat ću još nekaj izvodit uskoro sad nemam vremena hvala na pomoći probat iću s još RAM modula.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice