Proc ce se pregrijavati?

poruka: 3
|
čitano: 574
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Proc ce se pregrijavati?

Ovako ja i frend cemo mjenjati maticnu i procesor.. ja njemu svoje on meni svoje i ja mu dam 120kn.
On znaci ima Athlon II X3 435 2.9GHz 1.5MB otkljucan u Amd phenom x4 b35 clockan na 3.3 i kaze da se on sjeca prije da je morao kupovati novi hladnjak da radi normalno posto mu se valjda pregrijavao sa serijskim?On valjdfa sada ima scycthe katana 3?Posto ja nemislim uzeti hladnjak dali bi to radilo mozda nekako da ne kupujem novi hladnjak nego sa obicnim koji imam? A maticna mu je ova gigabyte ga m720 us3. Dali mogu kako izvesti da ne kupujem hladnjak ili? Dali bi dobio sta kada bi ga ostavio otkljucanog u 4x ali da ga vratim na serijskih 2.9 i dali bi se onda pregrijavao?

veky
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 15:09 (vekyyy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Proc ce se pregrijavati?

Može ali za to ti treba malo vremena. Znači ručno postaviš napon a ne da ploča automatski reguliše napon procesora. Postaviš željenu frekvenciju i npr napon na 1,35V pa testiraj. Ako je stabilan spusti napon na 1,30V pa opet testiraj i sve tako dok ne dobiješ stabilan računar na željenoj frekvenciji sa najnižim mogućim naponom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Proc ce se pregrijavati?
a recimo kada bi stavio samo svoj orginal hladnjak i u speedfanu ga do kraja pojacao? on mi inace radi sada na 3200rpm i ovaj proc mi radi na 35-36c dok nista neradim.. A pastu nisam mjenjao ima vec sigurno 1 godina..Mozda da samo probam sve sa tim kako on ima samo pojacam brzinu svog ventilatora mozda bi uspjelo hladit to tako dok neskupim neke pare za neko bolje hladenje?
veky
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice