Sklopio sam staru kramu od konfe... uglavnom, to je za frenda pa.. Konfa: Nvidia Nforce 400, 2,2 GHz procesor, 256 rama DDR, hdd 80GB.. Problem je u tome kad zapocinjem instalaciju windowsa, nikako da zapocne instalaciju, stalno mi se vrti plavi ekran sa sivom trakom na dnu, loading nikako da zavrsi.. Probao sam sa dva instalacijska cd-a al opet isto, jednom mi je i uspio zavrsit loading, no medutim izbacio mi je pogresku sa plavim ekranom i nekim glupostima za bios i restartam ga i tako stalno ispocetka.. Molio bih vas za pomoc.. Hvala unaprijed.. :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi sve dobro spojio?
možda je do optičkog pogona...
probaj ga na neki drugi komp spojit, pa probaj neki cd bubnut da vidiš jel radi...
a i ono kaj je thuglife napisao, provjeri jesi sve dobro spojio...
Posto je starija konfa i ima vjerojatno pata sucelje provjeri jumpere na przilici i hardu.
Sve je dobro spojeno... Prije instalacije sam noramlno namjestio u biosu first boot dvd drive, second je hdd.. ali mi se znalo dogodit da mi odmah pocinje ocitavat sa hdd-a. Vjerujem da na njemu ima windows, posto mi se pojavljivala poruku start windows noramaly ili last know configuration... i kad sam odabrao bilo sto od tog dvoje.. opet se restartao i opet isto... Ne kuzim u cemu je problem..
Ostavi dvd kao prvi boot uredjaj a hdd stavi da je iskljucen pa onda vidi.
Boot redoslijed:
1.cd-dvd drive
2.nista
3.nista
ista stvar mi se dogodila X puta. Problem je u ATA driverima, kako je i Ivo-F1 rekao. Koji OS pokusavas instalirat?
Imao isti problem...rjesio sam ga tako sto sam uradio Killdisk sa Hirens CDa, ili probaj ga cisto formatirati na nekom drugom kompu (bez Quick formata)
Poslusat cu ovaj tvoj savjet sa bootanjem samo sa cd-a.. Javim rezultate...Instaliravam windows xp...
I dalje nista.. Prilikom instalacije.. prestaje mi svjetlit lampica na dvd-romu.. da li je mozda do njega?
I dalje nista.. Prilikom instalacije.. prestaje mi svjetlit lampica na dvd-romu.. da li je mozda do njega?
Da onda prikopcam drugi? Imam ih vise pa...
Probaj stavit drugi.Ako ti je dvd na istom ide kanalu kao i hard obavezno stavi hard kao master a dvd kao slave.
Poslusaj me imao sam identican problem vise puta..... :)
Stavio sam drugi dvd rom, spojio hard posebno, dvd posebno... i uspio je zavrsit loading, medutim, kad se treba pojavit pocetak instalacije.. Izbaciva mi ovu gresku:
"A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to you computer.
If this is the first time you ve seen this stop error screen,restart your computer if this screen appears again,follow these steps:
Check to be sure you have adequate disk space.If driver is identified in stop massage , disable the driver or check whit the manufacturer for driver updates.Try changing video adapters check with your hardware vendor for any BIOS updates.Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.If you need to use safe mode to remove or disable components,restart you computer , press F8 to select advanced startup options, and then select safe mode.
***STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x000F000F, OxF9E7D548, 0x00000000)
Sta da radim?....
a da nije cd...kriv....el to piratska verzija....?
naravno.. ali probao sam sa vise njh.. tako da ne vjerujem da je do cd-a...
Sve radi.. trebalo je samo Ram memoriju premjestit na drugi utor.. svejedno hvala vam na ulozenom trudu... Uzivajte... =)