Problem s instalacijom Nvidia drivera na Asus

poruka: 8
|
čitano: 2.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Yep, to je problem koji imaju mnogi koliko vidim na netu. No, ja ga još nisam uspio riješiti. 

Dakle novi laptop, Asus model N551JK. Došao samo s FreeDosom. Stavio na njega Win7 64 bit.

I ok, većinu drajvera sam nekako uspio instalirati iako je bila gnjavaža s kopnjem po netu. Ali driver za grafičku neće pa neće. Riječ je o modelu Nvidia Geforce GTX 850m.

Skinuo sam drajver s ove stranice

Prvo nije htio instalirati dok nisam updejtao display adapter (Nvidia instalacija je javljala da se to prvo treba) . Ok, to se riješilo brzo. 

Međutim, nakon toga se stalno vrtim u krug i pojavljuje mi se ovo http://tinypic.com/r/hstis7/8

Probao sam neke metode s neta ali bezuspješno. Zadnja (

) je rezultirala time da sam morao restorat sustav na zadnju dobru instalaciju jer mi je zapeo u recovery modeu. 

Koliko vidim na službenoj stranici Asus-a uopće ne nude grafičke drivere za Win 7.  Jel moguće da je jedino rješenje instalacija Win 8.1? (s kompom sam dobio drivere baš za ovu verziju)

Sugestije? Mišljenja? Bio bih zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 21:53 (hdmi).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A direktno s nvidijine stranice? :) Jos su k tome najnoviji za razliku od ovih na tvojim linkovima http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/83082/en-us

Najbolje bi bilo da napravis uninstal drivera u windowsima i onda jos pocistis naknadno u safe modu s Display Driver Uninstaller ostatak drivera, sto se tice bas graficke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 23:59 (infinite).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Slažem se sa kolegom. Dodao bih samo još da provjeriš BIOS, da li je tamo sve uključeno i podešeno kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Problem s instalacijom Nvidia drivera na Asus

Jedan od prvih pokušaja instalacije je bio baš s Nvidijine stranice :)

Ima njihova instalacija opciju "clean installation" gdje čisti starije, zaostale datoteke. Al opet sam imao problem. 

Probat ću ponovo s tim DDU, možda je zbilja negdje zaostala neka doatoteka koja radi problem....

Tnx ;)

10 godina
neaktivan

Nope, DDU ne pomaže. I dalje mi se pojavljuje plavi ekran....

Još neke sugestije? 

Sve mi se čini da ću morat instalirati Win 8, jer s ovime ću ispizditi....

0 0 hvala 0
17 godina

trebaš intel-nv swichable driver, potraži (ako ne za taj konkretan notebukić, može bilo koji sličan, ne mora bit asus).

- Nisam siguran za model, nekima je provo trebao flash biosa, koji opet ima samo pod w8..

btw, u specifikacijama je naveden OS 8/8.1, mogao si to očekivati. (+klasična igra interesa MSa+OEMa i ugovora).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan

Evo službeni odgovor od Asusa:

"Dear Customer

Unfortunately, this model doesn't have support for Windows 7.
There are no drivers for this system."

Instalirao Win 8.1 i sve najnormalnije radi...

17 godina
hdmi kaže...

Evo službeni odgovor od Asusa:

"Dear Customer

Unfortunately, this model doesn't have support for Windows 7.
There are no drivers for this system."

Instalirao Win 8.1 i sve najnormalnije radi...

-naravno, to je očekivani službeni odgovor. Pitanje je za drugi OS, rješenje itd.

Proizvođač računala zapravo nema veze s driverima konkretnih komponenti od kojih je računalo sastavljeno, kao chipset, vga.. to je stvar 'pravog' proizvođača. Driveri postoje, ali ih u ovom slučaju ASUS nije 'spakirao'. Postoje slučajevi kad nije samo to (igre s BIOSom koje onemogućuju drugi OS), tako je MS+HP već bio kažnjavan.

S druge strane, ako se želi win8, tad je tema-pitanje nepotrebno...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice