Preporuka servisa za ciscenje laptopa

poruka: 10
|
čitano: 3.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Preporuka servisa za ciscenje laptopa u ZG

Laptop je HP62. Dosta tesko se rastavlja, tj treba sve povadit da se dodje do procesora. 

Koliko bi otprilike doslo ciscenje zajedno sa promjenom termalne paste?

Hvala

Edit: Da naglasim jos jednom, trazim servis u ZG.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 15:35 (interista).

0 0 hvala 0
14 godina

Rastavlja se kao i moj 630 ako si iz Osijeka ja ti ga mogu rastaviti i promjetniti pastu i ocistiti , imam Coolermaster HTK002 paste

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Preporuka servisa za ciscenje laptopa u ZG

MR servis je pravi (popravci-dijelovi za brandove koje zastupa distributer), ali čišćenje može svaki manji.. ovisi koliko vremena možeš biti bez notebooka, prije će biti gotovo (ali i rizik ako je neki priučeni serviser bez alata ili brzoplet)..

uobičajena cijena sata 150kn, 1 ili pola sata...

-napomeni kod predaje da je sve ispravno, upali... i provjeri kod preuzimanja.

-promjena paste nije neophodna, njaviše se na rebrima (finovi-hladnjak) skupi prašine kao vuna-filc... ako je hladnjak uredno zategnut, nema razloga skidati, tek tad se treba stavljati nova pasta. Ali nije loše i to obaviti. Ako samu prašinu probaš riješiti sam, temperature bi morale nakon toga biti u normali, ali pošto nisi naveo koje su sad, koji model-cpu-vga.. možda uopće nije potrebno čišćenje (ali kao i pasta, nije loše to povremeno obaviti). Uobičajena razlika je 10c.. izmjeri prije i poslije ako ipak sam probaš čišćenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Graficka je radeon 5470, procesor i3-350. Kod normalnog rada su temperature negdje oko 45 CPU, 55-60 GPU. Ali kad pokrenem pa i najmanje zahtjevnu igricu na low postavkama, ode sve u nebo (tj graficka >=90), nekad se zna i zagasit. 

Sjecam se da sam na pocetku mogao igrat se dosta normalno, pa pretpostavljam da mu treba neki servis posto ima vec preko 3 godine. Ja doma svako malo propusem s kompresorom ali to je sve privremeno. Ne usudim ga se sam otvorit jer vidim da ima posla, ali ako bi bilo do 150kn servis, onda bi dao.

Isto tako me uzasno nervira sto se odjednom upali ventilator kad imam npr nesto vise otvorenih tabova, i nece se pogasit dok ne podignem laptop i dam mu disat (jer je ventilator tako nespretno postavljen da vecim dijelom tuce u stol, a samo manjim sa strane laptopa). Zbog toga i igram igrice tako da mi ona strana laptopa gdje je ventilaror 'visi' sa stola tako da ne udara u nista.

14 godina

Ima dosta slican cooler kao na mome , problem je sto treba odvojiti cooler od rebara , na krajnjim dijelovima se navuce prasina . I sam sam svoj redovito sa kompresorom ispirivao , i onda kad sam isao skinuti cooler vidio sam da se nataložilo toliko da ni kompresor nije mogao otpiriti. Posao nije tezak, pustis si na mobitelu video i radis polako sa njim ( u paru ) uzmes 2 kvalitetna križ odvijaca ( cca 30 kn ) i polako nemas sta smrljati , svoj sam vec dosta puta rastavljao.

0 0 hvala 0
17 godina
interista kaže...
..nebo (tj graficka >=90), nekad se zna i zagasit. 

..

-vjerojatno je crko ventilator (provjeri). Ovisno o modelu, ... cijena je 400-600kn. To možeš jedino preko MRservisa.

-njihova praksa (do sad), ako kupiuješ-servisiraš, tad je diagnostika u cijeni servisa, ako odustaneš, naplate diag. 150kn.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

A nije crknuo kad ga cujem ko da leti avion :) Vjerojatno nema gdje ispuhat zrak od macica prasine... Mozda se ohrabrim pa ipak sam probam, vidjet cu jesu li mi svi koraci na onom videu jasni

17 godina

Najbolje to odradi sam, nije komplicirano koliko se čini. Naravno, ako se usudiš.

Time si taman ušparaš za postolje za hlađenje, a i to bi ti dost pomoglo (pogotovo kod čistog laptopa).

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Preporuka servisa za ciscenje laptopa

Imam postolje, ali nije da pomaze previse + posto stalno laptop micem s jednog, na drugi stol, malo mi je nespretno.

12 godina
neaktivan
Re: Preporuka servisa za ciscenje laptopa
191x7 kaže...

Najbolje to odradi sam, nije komplicirano koliko se čini. Naravno, ako se usudiš.

Time si taman ušparaš za postolje za hlađenje, a i to bi ti dost pomoglo (pogotovo kod čistog laptopa).

Ma nije bas ni lako sa laptopom dok ga otvoris treba da imas zivce inace ode sve u djavola,ako nije siguran bolje neka da 10-20e i zdravo!

Skoro sam cistio Asus F75A od zene i menjao pastu i mislim da vise nikad necu da otvorim laptop{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice