Pokretanje računala i XP-a

poruka: 5
|
čitano: 1.721
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Pokretanje računala i XP-a
pitanje

Prilikom startanja računala ono se normalno pokrene, počne bootanje, XP se počne dizati (pojavi se onaj XP logo sa "trčećim" kvadratićima ispod), nakon toga sljedi ona uobičajena kratka stanka kad je ekran crn, ali onda se ne pojavi početna plava strana XP-a sa log-inom, već nestane signala i na monitoru se prikaže "no input signal". Računalo je i dalje upaljeno i normalno radi - hard, ventilatori, itd. Ponekad je dovoljan jedan restart, a ponekad i desetak puta da se windowsi normalno dignu. Cijela stvar se počela događati prije cca 3 mjeseca, ali u početku rijetko, tako da nisam previše obraćao pažnju na to i nije me smetalo jer je obično jedan restart bio dovoljan. S vremenom je postajalo sve gore, tako da je sada to postalo skoro svakodnevna pojava. Kako stvari stoje, uskoro uopće neću moći dići windowse. Sumnjam na napajanje, ali vrijednosti napona na matičnoj su normalne, ako je vjerovati BIOS-u. Pomislio sam i na memoriju, pa sam dizao napon memorije ali ni to ne pomaže. U grafičkoj vjerojatno nije problem jer normalno radi i pod najvećim opterećenjem. Da li je u pitanju hard disk? Inaće kad se windowsi dignu, računalo normalno radi i stabilno je i nakon višesatnog rada pod punim opterećenjem (grafički zahtjevne igre - FEAR, itd). Molim pomoć. Unaprijed hvala!

 

Moja konfiguracija:

Napajanje 400W, no name, jeftino s kučištem, starost 4g

Matična ASrock 4CoreDual-Sata2, starost 8mj

Procesor Pentium Dual Core E2160, starost 8mj

Memorija 2x512mb DDR 400 Kingmax, starost 4g

Grafička ATI Radeon 1950 Pro, Club3D, starost 10mj

Hard disk Maxtor 160Gb, UDMA 133, starost 4g

DVD- RW NEC, starost 3g

Windows XP, Avira AntiVir Personal, Zone Alarm firewal

 

 

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
RE: Pokretanje računala i XP-a

Ti je ukljucen S.M.A.R.T. za disk (ak ga upce ima)?

Si probal u safe modu?


Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, 4GB DDR2 800 Kingmax, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr., Logitech Z-2300, Logitech LX 500
15 godina
neaktivan
offline
RE: Pokretanje računala i XP-a
autorov komentar

S.M.A.R.T. bio iskljućen, danas ga ukljućio. U safe modu nisam probao. Zapravo uopće ne znam kaj je to, tako da nisan eksperimentirao. Uglavom izaberem "Start windows normaly" ili "Last known good configuration". Nema razlike.

16 godina
neaktivan
offline
RE: Pokretanje računala i XP-a
prihvaćeno rješenje

Probaj promjeniti izlaz sa graficke na monitor, mozda se nesto pobrkalo u driverima i prebaci ti na sekundarni izlaz ili TV-out i sl. Ako ne radi probaj podici windowse u Safe Modu i reinstaliraj drivere za grafiku.

15 godina
neaktivan
offline
RE: Pokretanje računala i XP-a
autorov komentar

Deinstalirao stare ATI-jeve drivere, skinuo nove i instalirao ih. Od jučer do danas 20-ak puta gasio, palio, restartao računalo - windowsi se podižu od prve. Hvala na pomoći!Osmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice