Pitanje u vezi matične ploče

poruka: 32
|
čitano: 3.949
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

nisam neki stručnjak za nadogradnj i iman teško smeć od compa zanima me jedna stvar.

ovo su podaci o mojoj mtičnoj poči:

Informacije o FSB-u   
Tip sabirnice    DEC Alpha EV6
Širina sabirnice    64 bit
Osnovna frekvencija    167 MHz (DDR)
Efektivna frekvencija    333 MHz
Propusnost    2666 MB/s

Informacije o memorijskoj sabirnici   
Tip sabirnice    DDR SDRAM
Širina sabirnice    64 bit
Osnovna frekvencija    200 MHz (DDR)
Efektivna frekvencija    400 MHz
Propusnost    3199 MB/s

Informacije o chipset sabirnici   
Tip sabirnice    VIA V-Link
Širina sabirnice    8 bit
Osnovna frekvencija    67 MHz (ODR)
Efektivna frekvencija    533 MHz
Propusnost    533 MB/s

zanima me koje bi se grafičke mogle nadogradit na ovu matičnu ploču i koja i kolika memorija se može nadogradi?mislin je se može nadogradit DDR2 I DDR3 ILI ne?

hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisi napisao naziv matične ,a možeš koristiti samo DDR memoriju do 400 Mhz-a a sudeći po tome mislim da bih mogao ugraditi samo AGP grafičke kartice

ako griješim neka me isprave

I would love to change the world, but they won't give me the source code

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eto P4 u pravu si. Možeš koristiti samo DDR stari a grafiku jedino AGP mada to i nije neki minus s obzirom da se još uvijek za AGP izbacuju dobre kartice tu i tamo.

0 0 hvala 0
16 godina

Sapphire Radeon HD 3650 AGP, 512MB DDR2, TVout, DVI  

bili onda mogla se nadogradit ova grafička i ako bi.koliko ej ona dobra. e da bili moglo ova memorija

DDR 1GB PC3200 (400MHz), Apacer DDR.

uglavno ako stavim ovo dvoje koliko je to dvoje dobro?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš to uparit slobodno. Međutim po toj kartici se nećeš ne znam kakvih igrica naigrat. Dobro je što ima aktivni hladnjak, to joj je već plus.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mani se Vemila,ta kartica dođe preko 100Kn jeftinije u ADM-u.

VGA Ati Radeon HD 3650 AGP, 512MB DDR2, 128 bit, TV out, DVI, AG

Makar bi j rađe dao 700Kn za Sapphire HD 3850 AGP, 512MB DDR3, 256 bit, out, DVI, AGP 8x zbog DDR3 memorije.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina

da ali tog dučana nema u splitu nego samo u zagrebu a ja ne namjeravan naručivat iz zagreba.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

daj reci mi di ima vemil u splitu, ja ssam tražija na njihovim stranicama i nisam naša

I would love to change the world, but they won't give me the source code

0 0 hvala 0
16 godina

evo ovdi piše da je otvoren u 9 misec 2008.

http://www.bug.hr/vijesti/novi-vemil-primi-3/90656.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Aha,e onda kad je tako,u redu.Vemil ionako ima samo dvije AGP kartice na lageru koliko vidim na njihovom siteu.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 15:34 (dncrmt).

0 0 hvala 0
16 godina

e da samo nešto pitam je li možda znate ako postoji koja stranica na internetu di bi moga vidit koliko rama je potrebno za određenu igru?i još sa ovim šta sam napisa sa ovom grafičkom i ovim ramom je li se može igrat COD 4  ili to mora bit bolje?

0 0 hvala 0
16 godina

Sapphire Radeon HD4650, 1 GB DDR2, TV, DVI, AGP

a ova je onda bolja grafička tek sam je sad vidia

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pitanje u vezi matične ploče
stirko55 kaže...

e da samo nešto pitam je li možda znate ako postoji koja stranica na internetu di bi moga vidit koliko rama je potrebno za određenu igru?i još sa ovim šta sam napisa sa ovom grafičkom i ovim ramom je li se može igrat COD 4  ili to mora bit bolje?

sve na low, mozda...

al ram te strasno koči, vise nego grafa, po mom misljenju,...

nego, kaj ne mozes uzet novu mat. i rame i grafu , treba oko 1500 kn, a sve je bolje nego ovo...

ovo ce ic jos mjesec -dva, a morat ces kupit novo prije ili kasnije...

ovo ces bacit pare...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina

a bili mi ti moga onda sastavit nešto jeftino a da podržava cod 4 i tako neke osrednje igre?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stirko morat ćeš uzet sve novo, od proca, grafe, matične i rama.

Uz dobru grafičku za igrat COD4 moraš iskombinirat i dobar proc jer bez toga nećeš ništa napraviti.

Ne znam koliko ti se to isplati ali kako je netko već rekao kad tad morat ćeš se riješit starih komponenti.

Ako uzimaš novo onda moraš sve mjenjati uključujući i napajanje za jaku grafičku.

Moja preporuka bi ti bila:

1. http://www.links.hr/index.php?naziv=MBO+ASROCK+P45DE%2C+Intel+P45%2FICH10%2C+DDR2%2C+zvuk%2C+SATA%2C+G-LAN%2C+PCI-E%2C+s.775+&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.432

2. http://www.links.hr/index.php?naziv=CPU+INTEL+Core2Duo+E7400+BOX%2C+s.+775%2C++2.80GHz%2C+3MB+c.%2C+FSB+1066MHz%2C+64+bit%2C+Dual+Core&option=artikl&id_kategorija=05060606&id_artikl=050.606.136

3. http://www.links.hr/index.php?naziv=RAM+PC-6400%2C+2+GB%2C+G.SKILL+PQ+Series%2C+F2-6400CL5S-2GBPQ%2C+DDR2+800+MHz&option=artikl&id_kategorija=05120788&id_artikl=051.207.127

4. http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+SAPPHIRE+ATI+RADEON+HD+4670%2C+1GB+DDR3%2C+DVI%2C+D-SUB%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.432

ovdje čak ne bi ni morao mijenjati napajanje ako imaš od 400 W u kućištu.

Evo ovo bi ti bilo preko 1500 kn (ako sam dobro izračunao). mislim da su ti komponente ok. s ovom konfom ćeš moć igrat COD4 i sl. ali neće ti bit na high detail.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tek toliko da znate, ako matična koristi DDR 400 RAM, ne mora značiti da je u njoj AGP. Ja imam matičnu sa DDR 400 RAM-om, i PCI-e x16 utor za grafičku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa to nitko ne tvrdi da je samo AGP ali čak i da ima PCI ex na matičnoj opet su ostale komponente prestare da bi uživao u novim naslovima.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
james_ri kaže...

Stirko morat ćeš uzet sve novo, od proca, grafe, matične i rama.

Uz dobru grafičku za igrat COD4 moraš iskombinirat i dobar proc jer bez toga nećeš ništa napraviti.

Ne znam koliko ti se to isplati ali kako je netko već rekao kad tad morat ćeš se riješit starih komponenti.

Ako uzimaš novo onda moraš sve mjenjati uključujući i napajanje za jaku grafičku.

Moja preporuka bi ti bila:

1. http://www.links.hr/index.php?naziv=MBO+ASROCK+P45DE%2C+Intel+P45%2FICH10%2C+DDR2%2C+zvuk%2C+SATA%2C+G-LAN%2C+PCI-E%2C+s.775+&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.432

2. http://www.links.hr/index.php?naziv=CPU+INTEL+Core2Duo+E7400+BOX%2C+s.+775%2C++2.80GHz%2C+3MB+c.%2C+FSB+1066MHz%2C+64+bit%2C+Dual+Core&option=artikl&id_kategorija=05060606&id_artikl=050.606.136

3. http://www.links.hr/index.php?naziv=RAM+PC-6400%2C+2+GB%2C+G.SKILL+PQ+Series%2C+F2-6400CL5S-2GBPQ%2C+DDR2+800+MHz&option=artikl&id_kategorija=05120788&id_artikl=051.207.127

4. http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+SAPPHIRE+ATI+RADEON+HD+4670%2C+1GB+DDR3%2C+DVI%2C+D-SUB%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.432

ovdje čak ne bi ni morao mijenjati napajanje ako imaš od 400 W u kućištu.

Evo ovo bi ti bilo preko 1500 kn (ako sam dobro izračunao). mislim da su ti komponente ok. s ovom konfom ćeš moć igrat COD4 i sl. ali neće ti bit na high detail.

nesto slično ovome je ok....

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina

ali ovo je kupovina preko interneta.ali neznam u kojem bi ih dućanu moga nabavit,jer mi baš nije privlačno kupovat preko interneta.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stirko55 kaže...

ali ovo je kupovina preko interneta.ali neznam u kojem bi ih dućanu moga nabavit,jer mi baš nije privlačno kupovat preko interneta.

nemas problema...

u adm-u je sve ok..

nazoves, dogovoris, i oni ti dostave, i platis dostavljaču ili na uplatnicu, al to je sve sigurno, pa masa ljudi naručuje tak, neće oni tebe zaje*at za 1500 kn...

bez brige...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
stirko55 kaže...

nemas problema...

u adm-u je sve ok..

nazoves, dogovoris, i oni ti dostave, i platis dostavljaču ili na uplatnicu, al to je sve sigurno, pa masa ljudi naručuje tak, neće oni tebe zaje*at za 1500 kn...

bez brige...

evo iskustva iz adm-a iz prve ruke,prekjučer oko 10 naručio stvari iz moj pc,jučer oko 4 stvari stigle sve super ,brza dostava ali je problem u tome jer mi nisu poslali rame,odmah sam se čuo s njima i čovjek mi je rekao da danas šalje rame,ništa strašno svakom se dogodi greška,nadam se da će mi stići do pon,evo nadam se da sam pomogao autoru teme oko kupnje preko interneta.       sorry ako je offtopic

16 godina

fala ljudi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam matičnu ploču  NVIDIA nForce 630M (1,60)Ghz.Nisam neki stručnjak i zanima me koji se procesori mogu ugraditi na nju da bih mogao igrati novije igrice (call of duty 5...)Grafička kartica je Mobile Intel� GL960 Express chipset with Intel Graphics Media Accelerator X3100,a sadašnji procesor je  

• Intel Pentium Dual Core T2310
  •  Inače sam gamer,a riječ je o laptopu.Svaka pomoć je dobrodošla,Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 17:53 (veki je car).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    neaktivan

Ugradnj procesora u lap uopste nje jednostavna stvar a ionako ti je bitnija graficka nego procesor.

17 godina
    neaktivan
    veki je car kaže...

Imam matičnu ploču  NVIDIA nForce 630M (1,60)Ghz.Nisam neki stručnjak i zanima me koji se procesori mogu ugraditi na nju da bih mogao igrati novije igrice (call of duty 5...)Grafička kartica je Mobile Intel� GL960 Express chipset with Intel Graphics Media Accelerator X3100,a sadašnji procesor je  

• Intel Pentium Dual Core T2310
  •  Inače sam gamer,a riječ je o laptopu.Svaka pomoć je dobrodošla,Hvala unaprijed

tu nista ne pomaze, s tim vise sto je to lap...Neodlučan

Psssssst Zecovi spavaju
    Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 21:17 (angel of fire).
    17 godina
    neaktivan

jedino što možeš napraviti je kupiti vanjsku grafičku karticu. u svakom slučaju bolja od ovog sr... koje sad imaš.

a kako to da si gamer pa kupiš lap (za igranje??) sa takvom karticom?

0 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan

Ja imam matičnu ploču Asrock P4VT8+ i ne znam puno o njoj jer sam izgubio dokumentaciju,pa je li mi netko može reći isplati li je se nadograđivati ili da je prodam za male pare.Ljudi mi govore da je to jedna od jačih Asrockovih ploča,pa molim za vaše mišljenje,hvala unaprijed.

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan

Ja tu nisan moga ništa kad je ćaća kupio laptop i donio ga kući.

17 godina
    neaktivan
    veki je car kaže...

Ja imam matičnu ploču Asrock P4VT8+ i ne znam puno o njoj jer sam izgubio dokumentaciju,pa je li mi netko može reći isplati li je se nadograđivati ili da je prodam za male pare.Ljudi mi govore da je to jedna od jačih Asrockovih ploča,pa molim za vaše mišljenje,hvala unaprijed.

Kako mislis jacih ploca? Jacih u cemu? Ploce se razlikuju po chipsetu, broju slotova i sl. Ako ti zadovoljava te potrebe onda je ok. Ali to bi vidio do sad.

16 godina
    neaktivan

ta asrockova ploča podržava pentium 4 i celeron procesore i ddr memoriju, tako da se ne može nazvati "jedenom od jačih", već jednom od slabijih. mislim da nema smisla u to ulagati, osim   ako ti nije neka krajnja nužda. s obzirom da ta ploča ima socket 478, mislim da vrijedi jako malo novca.

edit: evo našao sam jednu sličnu na njuškalu, lik prodaje vrlo vrlo sličnu ploču s procesorom za 300 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.4.2010 0:13 (robisierra92).
    Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice