Nevidljive particije

poruka: 4
|
čitano: 3.938
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nevidljiva particija

Kao prvo, nisam siguran jesam li stavio temu na odgovarajuce mjesto, ali nisam znao gdje bih ju drugdje svrstao.

Pri instalaciji Windowsa 7 i podijeli hard diska na particije na disku od 500 GB kreirao sam particiju od 100 GB i (ocito pogresno) smatrao da ce se automatski kreirati druga particija od preostalih 400 GB. Trenutno u Exploreru vidim samo taj C: disk od 100 GB. Zanima me postoji li nacin da osposobim tu "nevidljivu" particiju, a da nije kompliciran i rizican, ili mi jednostavno preostaje ponovna instalacija Windowsa?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nevidljiva particija

Idi u Control panel, administrative tools\computer management\disk management i tamo bi trebao vidjeti "nevidljivu" particiju (unallocated). Dodijeli joj drive letter, formatiraj i to bi trebalo biti to.

16 godina
neaktivan
Freebyrd kaže...

Kao prvo, nisam siguran jesam li stavio temu na odgovarajuce mjesto, ali nisam znao gdje bih ju drugdje svrstao.

Pri instalaciji Windowsa 7 i podijeli hard diska na particije na disku od 500 GB kreirao sam particiju od 100 GB i (ocito pogresno) smatrao da ce se automatski kreirati druga particija od preostalih 400 GB. Trenutno u Exploreru vidim samo taj C: disk od 100 GB. Zanima me postoji li nacin da osposobim tu "nevidljivu" particiju, a da nije kompliciran i rizican, ili mi jednostavno preostaje ponovna instalacija Windowsa?

Desni klik na Computer, iz padajućeg izbornika odaberi Manage. Otvorit će ti se Computer Management, na lijevoj strani prozora odaberi Disk Management.

Izlistat će ti se svi diskovi koji su spojeni na matičnu (uključujući i optičke uređaje). Na tom tvom disku ćeš vidjeti jednu particiju od 100 GB koju si kreirao,

a pored toga će pisat preostalih cca 400 GB kao Unallocated. Desni klik na taj Unallocated prostor i odaberi Format. Formatiraj particiju u NTFS i to je to.

EDIT: Malo kasnim...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 10:51 (dax_22).
16 godina
neaktivan

Wow! Zbilja ste brzi! Belji se Puno vam hvala! Napravio sam ovo i cini se da sve radi kako treba. Osmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice